Symposion: "De spirituele levensweg van Etty Hillesum. Een innerlijk spoor voorbij elke crisis" | 15 juni 2013 | Westerbork

Etty Hillesum

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:11995
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Rozenkruis

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Bewustzijn, Gnosis, Geschiedenis

(Stichting Rozenkruis) De Stichting Rozenkruis organiseert op 15 juni 2013 te Westerbork het SYMPOSION: “De spirituele levensweg van Etty Hillesum. Een innerlijk spoor voorbij elke crisis”.

Een verkenning van de mystieke en universele inzichten van Etty Hillesum. Dit aan de hand van fragmenten uit haar werk; met lezingen, voordracht, muzikale ondersteuning en uitwisseling met het publiek.

Etty Hillesum (1914-1943) doorleefde tijdens de grote wereldcrisis van de Tweede Wereldoorlog haar eigen innerlijke crisis. Ze hield in de jaren 1941-1943 dagboeken bij en schreef verder brieven aan geliefden en bekenden. Daarin is de worsteling en de groei naar een psychisch evenwicht dat boven alle spanningen en omstandigheden uitstijgt, duidelijk te volgen. We kunnen uit haar werk opmaken dat ze tot een bijzondere atmosfeer van harmonie doordringt, een zuiver praktisch en mystiek besef van een ander levensniveau. Zo leerde ze ieder mens ‘zuiver’ te zien, ongeacht zijn daden, en brak ze zelf los van oordelen en de behoefte de wereld naar haar hand te zetten. Haar grote innerlijke kracht zette ze in om anderen te steunen. Ze werd wel het ‘denkende hart van de barak’ genoemd.

Drie sprekers verkennen een aantal aspecten van de manier waarop Etty in het leven stond. Daarbij is er aandacht voor wat zij "de ziel" noemde, dat wat "aan het bescheiden geworden hart verschijnt", voor de vrede die je vindt in jezelf indien je haat overwint en voor de sleutel tot de “innerlijke bron”. De toespraken worden afgewisseld met voordracht uit het werk van Etty en met muzikale intermezzo's.
Daarnaast is er ruimte voor gedachtewisseling: wat heeft dit ons in de huidige tijd te zeggen? Hoe kan een mens door alle crises heen, die vaste grond onder de voeten ervaren die het mogelijk maakt zo liefdevol en dienend te leven?

Adres: De Voorhof, Hoogeveenseweg 4, 9431 AZ Westerbork. Ontvangst 15 juni om 10.45 uur met koffie en thee. Aanvang 11.15 uur. Afsluiting om 16.45 uur. Kosten € 15,- inclusief eenvoudige lunch en koffie/thee

Bij voorkeur aanmelden: [email protected] (vermeld svp naam, postcode, aantal deelnemers en telefoonnummer). Betaling: bankrekening 56 01 78 522 t.n.v. Lectorium Rosicrucianum Groningen (ook met vermeldingen) of aan de zaal: (alleen contante betaling, geen pin)

Meer info: 023-53 18 61 87 

Bron: www.stichtingrozenkruis.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

The truth will set you free, but first it will piss you off.

Gloria SteinemBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.