2e Internationale Wisdom Gathering | zaterdag 15 juni - dinsdag 18 juni 2013 | Dalfsen

Wisdom Gathering

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(Seven Generations) Op weg naar een een samenleving die samenwerkt met zichzelf en de natuur tijdens de 2e internationale Wisdom Gathering in Dalfsen.

De tweede internationale Wisdom Gathering vindt plaats zaterdag 15 - dinsdag 18 juni 2013 in Dalfsen, aan de Overijsselse Vecht. Dankbaarheid voor het leven is de basis. De gathering vindt plaats op een veld in de natuur. Er zal vier dagen en nachten een vuur branden.

Volgens de traditie zullen Indianen uit Noord-Amerika nooit zomaar een beslissing nemen. Een beslissing moet niet alleen maar goed zijn voor de persoon zelf, maar ook de hele gemeenschap ten goede komen. Ieder heeft een stem. En die gemeenschap omvat álle relaties: ook de planten, de dieren en moeder aarde zelf. Moeder aarde is misschien wel de belangrijkste relatie die geraadpleegd wordt. En een beslissing moet niet alleen nu goed uitpakken, maar ook voor de volgende zeven generaties. Zo streven ze ernaar ‘duurzame’ en wijze besluiten te nemen.

Van deze wijsheid kunnen wij veel leren.

De stichting Seven Generations organiseert van 15 tot en met 18 juni een grote internationale bijeenkomst met wijsheidsdragers uit verschillende tradities. Hoe kijken niet westerse culturen naar gezondheid, onderwijs, voedsel, economie enz. Hoe gaat de besluitvorming dan en hoe gaat men om met belangenconflict en minderheids-meerderheidsstandpunten? Hoe raadpleeg je de Aarde?

Hoe kunnen we wijs zijn? Hoe kunnen wij onze maatschappij anders inrichten, meer in harmonie met moeder aarde? Zodat er ook nog leven (schoon water, frisse lucht enz) is voor zeven generaties na ons?

Intussen is er technisch al veel mogelijk. Veel meer dan bekend is. Pioniers van schone technologie, voedselkweek, transport, bouw, gezondheid, verdiept leervermogen en onderwijs in vrijheid komen ook naar de Wisdom Gathering.

We laten ons inspireren door oude wijsheid, bewustzijn en een levenshouding die in harmonie is met het leven. Universele principes, universele wetten worden op natuurlijke wijze gerespecteerd. We streven naar een omslag in het menselijk bewustzijn die leidt tot duurzamer gedrag in een natuurlijk ritme. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom om zijn verhaal te delen, te luisteren en inspiratie op te doen. 

De samenkomst is internationaal, er komen  praktijkexperts, bezoekers en wetenschappers van over de gehele wereld uit Peru, VS, Mexico, Egypte, Nieuw Zeeland, België, Hongarije, India en Engeland. Er komt een World Peace Drum van inheemse makelij om ons te herinneren aan onze oorsprong.

Stamoudsten delen ceremonies en vertellen verhalen uit culturen van de Inka Paco’s uit Peru,Tolteken uit Mexico, Sufi’s uit Nederland, Christenen uit Groot Britannië (Schumacher Society) en India.

Pioniers uit de financiële wereld, duurzaam bouwen, eco-dorpen, permacultuur, democratisch onderwijs, gemengd alternatieve-klassieke gezondheidspraktijken, kunst, ICT , zijn uitgenodigd om te laten zien hoe zij willen leven, wonen, werken, eten, leren en gezond blijven.

Naast alle ontmoetingen, themasessies en ceremonies is er ook voldoende aandacht voor ontspanning en vermaak, zo is er muziek, een lounge tent met terras, een foodcourt met eerlijk eten en drinken, een kinderplein en kan een bezoek worden gebracht aan het Labyrint, genieten van een wandeling naar bijvoorbeeld de stilte van de theetuin, of gewoon even niets doen.

In de verdiepingsdagen na het weekend, 17-18 juni,  kunnen vernieuwers hun projecten presenteren en vragen voorleggen aan fora van Wisdom Elders en van Kinderen en Jongeren, die hun eigen ‘Loket voor Levens- en Bedrijfsvragen’ open hebben op deze dagen. Ook een bijzondere raad van Natuurwezens draagt een steentje bij…

Iedereen is welkom die ziet dat het tijd is om met elkaar een andere kant op te gaan, willen we deze planeet over zeven generaties nog steeds in goede gezondheid en plezier met elkaar bewonen.

Ervaring leert dat de mensen die alle vier de dagen deelnamen aan het programma elk op eigen wijze tot grondige capaciteitsverhoging kwamen (fitheid, effectiviteit, afstemming, samenwerkingspartners gevonden), we willen dan ook volle deelname eenieder die kan van harte aanraden. Daarom is er in de prijs een aanmoediging opgenomen: vier dagen voor de prijs van drie.

Of je één dag komt deelnemen en bijdragen of meerdere dagen, het gaat erom dat we samen komen en met elkaar te laten zien dat we het anders willen en gaan doen.
Met als basis de gedachte dat samenvallen met jezelf, in de ritmes van de natuur, op een vanzelfsprekende manier leidt tot samen-werking die klopt – en de sleutel is tot duurzame oplossingen. Oplossingen die zorg dragen voor alle vormen van leven voor dit moment en de volgende zeven generaties.

Voertalen: Nederlands en Engels

Het geheel vindt plaats in directe verbinding met de natuur: op een open veld vlakbij de Vecht, nabij Centrum Isis Sofia aan de Keizersteeg in Dalfsen.

De ontmoeting is openbaar toegankelijk, toegangskaarten zijn te bestellen via de website www.seven-generations.com

(Early Bird t/m 30 april €50/dag, kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding gratis. Passepartout 4 dagen €150. Dit bedrag dekt rechtstreeks de out of pocket organisatiekosten. Verwacht ook gewone redelijke prijzen op het foodcourt)

Wil je meer sponsoren, bijvoorbeeld een retourticket voor een Elder, heb je onderdak en ontbijt en transport aan te bieden: laat het ons weten.

[email protected]

Weet je zeker dat je er zijn moet en heb je het geld niet helemaal: bel ons op en vertel ons om te beginnen kort en goed welk deel je WEL kunt betalen en wat je wellicht nog meer bij wilt dragen. Geld mag geen belemmering zijn.

Bron: seven-generations.com


Geplaatst door Jan Louwes
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

To try is to risk failure. But risk must be taken because the greatest hazard of life is to risk nothing. The person who risks nothing does nothing, has nothing, is nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow, live, and love.

Leo BuscagliaBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.