Wees Jezelf Weekend | 8-10 december 2017 | Havelte

Wees Jezelf Weekend

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4831
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Inspiratie, Tijdschriften

(Agenda-item | Earth Matters) De spannendste en grootste ontwikkeling in het bewustzijn van de Mens is wellicht dat zij invloed heeft en zelfs Schepper is van werkelijkheid  (het activeren van de kwantum fysische scheppingswetten). In dit Wees Jezelf Weekend gaan we dat proces vanuit samenwerking, openheid en kracht, gezamenlijk dieper activeren. De uitnodiging is om in respectvolle zelfreflectie diep in het eigen wezen te schouwen óf en hóe vrij we zijn van aannames en overtuigingen.

Ben jij werkelijk bereid om naar jezelf te durven kijken vanuit een open en schoon veld? Vanuit je wezenlijke Kracht? Wie ben jij echt? Wat zijn de dwarsverbanden tussen mijn leven nu en mijn intergalactische potentieel? Welke elementen werken mij nu nog “tegen”, hoe herken ik deze en wat is er nodig, vanuit mijzelf om deze te doorbreken.

De bedding die we hiervoor hebben gecreëerd is er een van genieten en ont-moeten. We bevinden ons op een prachtige locatie midden in de Drentse bossen en naast stilte- en kruidenwandelingen in de natuur kunnen we onder andere genieten van muziek, dans, zingen, van elkaar en informaties en oefeningen / bekrachtigingen, samen met Martijn van Staveren. Niets van het programma is verplicht en er is voldoende vrije tijd om elkaar wezenlijk te ont-moeten. Je kunt in autonome verbondenheid met jouw eigenheid bijdragen aan deze gezamenlijke activatie van eigen kracht. Tijdens dit weekend ben je krachtbrenger in plaats van deelnemer.

Voel je vrij

Wees jezelf

-----

Aanvang: vrijdag 8 december 20.00 (aankomst vanaf 19.00 uur)

Einde: zondag 10 december 17.00 uur

Locatie: Meeuwenveen, Meeuwenveenweg 1, 7971 PK Havelte

Bijdrage:

  • € 175,00 inclusief maaltijden, zonder overnachting
  • € 225,00 inclusief maaltijden en overnachting (2 en 3 persoonskamers, voorkeur kamerindeling kun je aangeven)
  • € 215,00 inclusief maaltijden en kampeerplaats (tent, caravan, camper - zonder stroom)

Er zijn 39 slaapplaatsen voor in totaal 80 deelnemers. Er kan op het terrein gekampeerd worden in caravan of camper (of tent voor de die hards), anders kun je een hotel of B&B in de buurt boeken of thuis slapen als dat de afstand dat toelaat.

In dit weekend worden er geen opnames gemaakt, niet door ons, en als je zelf een foto wilt maken vraag je vanuit respect naar elkaar, daar toestemming voor.

Klik hier om je in te schrijven.

Eten en drinken

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat staat er water, thee en koffie voor je klaar. Ook het eten is goed verzorgd, het ontbijt, de lunch en het diner zijn allemaal in buffetvorm, volledig biologisch en vegetarisch, met verschillende keuzes als havermout, yogurt, fruit, en prachtige soepen, salades en curry's.

Ik heb een dieet

Het is voor een kok belangrijk om te weten of je een voorkeursdieet hebt of dat je allergisch of intolerant bent voor sommige voedingsmiddelen. Geef het tijdig door aan ons en het wordt geregeld.

Wat kun je verwachten van de locatie Meeuwenveen?

Het landgoed grenst aan het Uffelter Binnenveld, het meest lieflijke natuurgebied van het Drents Landschap. Het is kleinschalig en afwisselend met heide en bos, mysterieuze vennetjes en grillige solitaire bomen. Er leven planten en dieren die bijna nergens anders voorkomen. Ook ‘gewone’ dieren als vos, das, marter en slang kun je zomaar tegenkomen en reeën zie je elke dag. In de stilte- en kruidenwandelingen lopen we door al dit moois. Zeker in de ochtend, bij het eerste licht, merk je aan het gekwetter van een onwaarschijnlijke hoeveelheid zangvogels dat je op een unieke plek bent wakker geworden.

Het geschenk van de natuur voegt extra waarde toe aan ons verblijf. Haar vanzelfsprekende schoonheid verzacht en heelt. Meeuwenveen is de locatie voor nieuwe ervaringen, reflectie … en ontspanning. De zalen zijn licht en helder ingericht en hebben een schone subtiele energie. Met groot gemak creëren we hier onze eigen sfeer. Er is modern sanitair, praktische slaapkamers met goede bedden.

De grote cursusruimte (125m2) heeft een boogvormige glazen uitbouw waardoor er licht en ruimte binnenkomt en die een fraaie doorkijk geeft in de natuur. Grote plafondelementen zorgen voor een prettige akoestiek en verlichting. De energie blijft hier niet hangen en het blijft op een natuurlijke manier schoon en open. We eten in een prachtige serre. De bomen rond het terras filteren het zonlicht zodat het er aangenaam blijft. Aan de oostkant heeft de serre `s winters een fraaie doorkijk naar ‘het weitje’, een open plek in het bos.

Er zijn verschillende kampeerveldjes waar je je caravan of camper (of tent) neer kunt zetten. Daar zijn overigens geen voorzieningen als sanitair of elektriciteit en je kunt geen spullen (matrasjes, dekens) uit het gebouw meenemen. Voor de prijs maakt het niet uit of je binnen of buiten slaapt. Huisdieren kunnen niet meegenomen worden.

Moet ik zelf lakens en handdoeken meenemen?

Wat je nodig hebt zijn een onderlaken, een kussensloop en een dekbedovertrek. Maar een slaapzak kan natuurlijk ook. Hou er rekening mee dat de bedden (box spring) 90 × 210 cm zijn. Extra lang. Op elk bed ligt ook nog een extra deken.

Is er internet?

In elk gebouw is WiFi voorhanden en die zetten we uit. Kortom, er is geen wifi ;-)

Is er een piano?

Meeuwenveen heeft onlangs een echte Roland FP-80 stage piano aangeschaft. Hij is goed verpakt in een flightcase, maar we halen hem graag tevoorschijn. Een prachtinstrument, dus als je kunt en wilt spelen, geef het (graag!) aan bij je aanmelding.

Wie maakt er schoon?

Dat doen we met de groep, zowel tijdens het verblijf als bij het vertrek. We laten het gebouw samen weer net zo achter als het bij aankomst was. Dat is wel even werk, maar met z’n allen een kleine moeite.

Hoe werkt het op Meeuwenveen?

Daar zeggen de huisregels (PDF) iets over. Ze gaan over het gebruik van de accommodatie, de veiligheid en de omgang met andere groepen. Het is belangrijk dat iedereen hiervan op de hoogte is.

Route

Het makkelijkst kom je met de auto. Gebruik dit adres voor het navigatiesysteem:

Meeuwenveenweg 1
7971 PK Havelte

Ook de verbinding per trein is prima (slim als je met het OV komt, de NS Groepsretour!). Vanaf het station Meppel (0900 1436) rijden regiotaxi’s naar Meeuwenveen. Als je een uur van tevoren belt, staat de taxi klaar. Eerder reserveren kan per e-mail: [email protected]. Meer informatie vind je op de site van de regiotaxi Drenthe. De afstand naar Meeuwenveen is ongeveer 10 kilometer en het kost circa € 8,-.

Tussen Meppel en Assen rijdt lijn 20 van Qbuzz. Stap uit bij de halte ‘Havelterbrug’. Dan is het nog 1,5 km lopen. Een prachtig weggetje, maar niet doen met een rolkoffer. Qbuzz is telefonisch bereikbaar via 0900 1436.


Impressie van een mensbeleving in de natuur met Martijn van Staveren


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Als u met God praat, heet dat bidden. Praat God met u, dan heet u schizofreen.

Kees van Kooten en Wim de Bie, Nederlandse cabaretiersBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.