07-03-17 | Lange Frans en Coen Vermeeren nemen geen blad voor hun mond | Delft

Coen Vermeeren en Lange Frans nemen geen blad voor de mond

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:6604
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:TU Delft

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Muziek, (Verborgen) nieuws, Bewustzijn

(Agenda-item | Theater de Veste) Clash tussen hoofd en hart. Nederlands bekendste rapper Lange Frans maakt zich al jaren druk over het onrecht in onze samenleving en stelt die aan de kaak met zijn indringende muziek en messcherpe teksten. Dat sluit goed aan bij de boeken van dr.ir. Coen Vermeeren die de taboes van buitenaards leven en het complot van 9/11 op een toegankelijke manier voor een groot publiek bespreekbaar maakt.

Afgewisseld met Lange Frans’ rapmuziek en Vermeerens klassieke a capella muziek, scherpen de heren elkaar op deze zinderende avond over de actualiteit en de wereld. Ze benoemen de pijnpunten van de waarheid en vertellen ons wat hen heeft bewogen hierover te spreken zonder een blad voor de mond te nemen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de media, de Amerikaanse en Nederlandse verkiezingen, NASA en buitenaards leven, 9/11, hackers en klokkenluiders, Trump en de Russen en er is natuurlijk voldoende ruimte voor vragen uit het publiek.

Een avond dus met muziek (o.a. Kamervragen 2.0 live), filmbeelden, een serieus gesprek en dit allemaal afgewisseld met de nodige humor die de beide heren zo kenmerkt.

Kritische blik
Zij worden op deze unieke avond kritisch aan de tand gevoeld door Eva Julia Manneke. Zij heeft voor haar afstudeerwerk aan de Filmacademie Amsterdam onlangs een documentaire gemaakt waarin zowel Vermeeren als Lange Frans expliciet aan het woord komen. Deze zal in première gaan in het Eye Theater in de laatste week van juni. En is vanaf eind zomer te zien bij de publieke omroepen en draait op verschillende festivals als NFF en IDFA.

U wordt nu al uitgenodigd onderwerpen aan te dragen. Stuur uw vraag aan één of beide heren naar [email protected]

Na afloop van het zaalprogramma gaan we door in de foyer, met meer muziek van Lange Frans!

  • Datum: Dinsdag 7 maart
  • Aanvang: 20.15 uur
  • Locatie: Theater de Veste | Asvest 1, 2611 PK Delft
  • Entree: Tickets vanaf 5 euro

Bron: Theater de VesteGeplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Naarmate ik ouder word, ga ik steeds meer van het veld zien.

Johan Cruijff, Nederlands voetballerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.