De nieuwe maan en zonsverduistering van 26 februari 2017

nieuwe maan februari 2017 Petra Stam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7883
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Maan, Agenda

(Petra Stam) De dagen worden zichtbaar langer en de Aarde begint op te warmen. Het verborgen leven in de grond en in de vegetatie begint langzaam te ontwaken. Ondanks dat er in deze periode toch nog ineens sneeuw kan vallen, neemt de mogelijkheid tot groei toe. De vroege lente hangt in de lucht en luidt het thema van de nieuwe Sneeuwmaan én de bijbehorende zonsverduistering in: kiemkracht en ontkiemen.

Nieuwe manen vragen om introspectie. De Maan en de Zon staan naast elkaar in Vissen. Dit sterrenbeeld heeft ook te maken met naar binnen gaan en je verbinden met je gevoelswereld. Het betekent dat je onder deze maan gevoeliger bent dan normaal en dat je spirituele antennes extra goed werken: je voelt haarfijn aan wat er in je omgeving speelt en als je er tijd voor maakt, voel je ook wat jij de komende tijd het liefst wilt laten groeien en wat jij nodig hebt. Visioenen en voorgevoelens kunnen nog maanden doorspelen, dus maak tijd om naar jezelf te luisteren! Het spirituele pad en het volgen van je dromen levert momenteel meer op dan het materiële pad (vooral binnen relaties).

Maan en Zon staan naast de planeet Neptunus, wat voorgevoelens, (zielen)liefde en artistieke of mystieke idealen wekt. De Maan staat tegenover de Maansknoop, waardoor je ineens zicht kunt hebben op een levensbestemming of ervaart waar of bij wie je je (buiten jezelf) echt thuis voelt. Door de samenstand van Mars en Uranus kun je echter te snel reageren; zorg dat je steeds je intuïtie betrekt in beslissingen die je maakt.

Om 15:54 uur is er een zonsverduistering. Dat betekent dat de Maan precies tussen de Aarde en de Zon in schuift. Een zonsverduistering luidt het einde van een cyclus en het begin van een nieuwe cyclus in. De hoop, dromen of potentie die je beleefde tijdens de maansverduistering van 10 februari, kunnen nu een weg gaan vinden in de buitenwereld.
De zonsverduistering is niet zichtbaar vanaf het noordelijk halfrond, maar oefent wel invloed op ons uit.

WORKSHOPS ROND DE ZONSVERDUISTERING:
Ik geef met Els Lijesen de 26e twee workshops tijdens de zonsverduistering. In CASTRICUM en in BILTHOVEN. Je gaat de start van een nieuwe cyclus in jezelf bekrachtigen en zicht krijgen op jouw magie. De meditaties worden muzikaal begeleid door Robert.


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De mate van het ontbreken van een diepgaand vertrouwen in het leven bepaalt het tempo waarin de wijzer van links naar rechts tikt. Het vormt de ernst van de labels en de omvang van de klok, die menselijkerwijs spiegelt de tijd soms zo dringend nodig te hebben om zich te herinneren van bestaan dat zichzelf wil uitdrukken.

Uit echt van Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.