Kleurbeleving: alle zintuigen werken mee

in je kracht door kleur

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3079
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:A3 Boeken

Gekoppelde categorieen
Agenda, Bewustzijn

(Margo Ruiter) Kleur is meer dan alleen dat wat je ziet. Alle zintuigen doen mee bij het ervaren van kleur. Kleur is energie, trilt in zijn eigen frequentie en heeft hierdoor helende eigenschappen voor lichaam, ziel en geest. Elke kleur heeft hierin zijn eigen bereik. Dat wat we zien, is makkelijk te geloven, maar dat wat we voelen is subjectief. Er bestaan wel verschillende beschrijvingen over kleur in de kleurenpsychologie, maar kennis daarvan geeft nog steeds geen ervaring in kleurbeleving.

 

De allereerste stap naar het werken met kleur voor bewustwording, persoonlijke groei en heling is het ontdekken van jouw subjectieve beleving met kleur. Kleur is een gespecialiseerd stukje licht dat trilt in een specifieke frequentie. Deze frequentie gaat een relatie aan met jouw eigen frequentie en dat kun je voelen. Je zou het kunnen vergelijken met het staan in de wind. Een licht briesje is wat anders dan een storm of windstilte. Je ervaart de wind steeds anders, afhankelijk van zijn kracht en van jouw gemoedstoestand. Een wetenschappelijke uitleg over hoe wind tot stand komt, verklaart nog niet jouw gevoel daarbij. Zo is het ook met kleur.

Het belangrijkste orgaan bij kleurbeleving zijn de ogen. Daarom ligt de nadruk bij de meeste mensen ook bij het zien van kleur en toepassen van kleur als decoratie. De huid is het tweede grote orgaan dat kleur kan waarnemen en daarna komen de andere zintuigen. Tijdens een kleurenbeleefdag gaan we hiermee aan de slag, we gaan al onze zintuigen activeren om kleur waar te nemen. We gaan het onbewuste bewust maken. Je kunt het zien als je eerste inwijding in kleur. Heb je eenmaal deze inwijding gehad, dan kun je de ervaring niet meer terugdraaien. De lichamelijke ervaring wordt geprogrammeerd in je cellen. Hierna zul je de kleuren nog niet optimaal kunnen ervaren. Daarvoor is oefening nodig. Je krijgt praktische tips die je in je dagelijkse leven kan toepassen, waardoor je kleur steeds vollediger kan gaan beleven.

Wat we bijvoorbeeld doen tijdens een kleurenbeleefdag is een kleurenopstelling. Iedereen vertegenwoordigt een kleur en je mag gaan staan op een plek waar je denkt fijn te staan. Vaak duurt het even voordat iedereen goed kan ervaren wat zijn of haar eigen gevoel is. Door vragen te stellen lukt het vaak om dieper het gevoel te gaan beleven. Mensen ontdekken dat ze bijvoorbeeld onrustig zijn op de gekozen plek, of futloos, onzeker of onverschillig. Je mening over kleur is niet belangrijk tijdens deze oefening. De eerste plek is hier dan ook nooit de juiste! Er wordt heel wat geschoven, totdat er een balans ontstaat in de groep, waarin iedereen zich prettig voelt, zich gezien voelt en krachtig staat.

En dat laatste is dan ook het allerbelangrijste wat kleur ons brengt: kracht! De idee op je plek te zijn waar je bent en in balans te zijn. Deze ervaring is goud waard! Het resoneert op onze dagelijkse keuzen en op onze manier van geven en ontvangen. Dit is slechts één oefening van de kleurenbeleefdag. Ben je nieuwsgierig hoe jij kleur ervaart? Kom dan naar de eerstvolgende kleurenbeleefdag. Klik HIER voor informatie over datum, tijd, investering en locatie.

Margo Ruiter schreef het boek 'In je kracht door kleur', ISBN 9789491557279


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wij zijn wezensintelligent, wij zijn openharters en wij zijn grootdelers.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.