4 en 11-02-2017 | Drachten | De pijnappelklier, jouw antenne voor binnen en buiten | Dr. Saskia Bosman

Pijnappelklier

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3384
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Inspiradiance

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Bewustzijn

(Inspiradiance | Dr. Saskia Bosman)  Je kunt je pijnappelklier inzetten voor gezondheid en bewustzijnsgroei. Deze cyclus gaat over een heel klein maar belangrijk kliertje midden in de hersenen. De cellen ervan zijn zowel hersen-neuronen als hormoonproducerende cellen. Ze communiceren via electrische signalen met de rest van ons zenuwstelsel en met onze zintuigen en ze geven hormonen af aan ons bloed, die ons hele lichaam, waaronder het afweersysteem beïnvloeden en bepalen in welke bewustzijnsstaat we zijn.

De pijnappelklier is de middelaar tussen onze binnen- en buitenwereld, tussen de verschillende bewustzijnsstaten en speelt een belangrijke rol in onze gezondheid.

De eerste workshop (zaterdag 4 februari, 10:00-17:00 uur) gaat over de rol van de pijnappelklier voor onze gezondheid en voor ons bewustzijn. Wat kunnen we doen tegen pijnappelklierverkalking? Hoe kunnen we onze slaap en stemming ondersteunen? Hoe verkennen we andere bewustzijnsstaten zonder drugs?

De tweede workshop (zaterdag 11 februari, 10:00-17:00 uur) gaat over de pijnappelklier als waarnemingsorgaan voor onder andere licht en haar gevoeligheid voor invloeden vanuit de ruimte, zoals zonneactiviteit. Verder: wat er over de pijnappelklier bekend was in oude culturen.

In beide workshops worden de inleidingen afgewisseld met ontspannende, meditatieve oefeningen ter ondersteuning van de pijnappelkier als orgaan voor persoonlijke ontwikkeling. Klik op de link voor meer informatie over de eerste en de tweede workshop.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar inde mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

Lokatie: Studio van Yoga met je Hart te Drachten.

Aanmelden: bij InspiRadiance: inspiradiance.nl/aanmelden

Deelnameprijs per persoon: € 110,-  per workshopdag, € 200,- voor de 2 workshopdagen (4 en 11 februari 2017).

Lunch: breng 1 of 2 gerechten mee om met de groep te delen. Deze hoeven niet afgesproken te worden, want het wordt altijd vanzelf een feestmaal!

Informatie: [email protected] of 06-41105292 (Saskia Bosman).

Bron: Inspiradiance


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Weet jij omdat je weet en durf je ernaar te handelen zonder dat je er ook maar één verklaring voor nodig hebt?’

UitBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.