27-01-2017 | Drachten | Lezing: De pijnappelklier, middelaar tussen binnen en buiten | Dr. Saskia Bosman

meditatie-geestelijke-yoga

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3021
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Inspiradiance

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Bewustzijn

(Inspiradiance | Dr. Saskia Bosman) Over hoe je de pijnappelklier kunt inzetten voor je gezondheid en innerlijke groei. Deze lezing gaat over een heel klein maar belangrijk kliertje midden in de hersenen. De cellen ervan zijn zowel hersen-neuronen als hormoonproducerende cellen. Ze communiceren via electrische signalen met de rest van ons zenuwstelsel en met onze zintuigen en ze geven hormonen af aan ons bloed, die ons hele lichaam beïnvloeden en bepalen in welke bewustzijnsstaat we zijn.

De pijnappelklier is de middelaar tussen onze binnen- en buitenwereld, tussen de verschillende bewustzijnsstaten en speelt een belangrijke rol in onze gezondheid.

Deze lezing zal gaan over:

De pijnappelklier in gezondheid en genezing:

Over de rol van de pijnappelklier voor het behoud van onze gezondheid en bij ziekten en genezing. Verkalking en ontkalking van de pijnappelklier. De pijnappelklier als middelaar tussen ons lichaam en onze omgeving. De biologie van de pijnappelklier.

De pijnappelklier en het bewustzijn:

Evolutie van de pijnappelklier als derde oog en veelzijdig waarnemingsorgaan. De pijnappelklierhormonen maken verschillende bewustzijnsstaten mogelijk. De mogelijke rol van de kristalletjes in de pijnappelkliercellen als zenders en ontvangers.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

Kom het horen in deze lezing  in de studio van Yoga met je Hart te Drachten.
Datum: vrijdag 27 januari 2017, 19:30-22:30 uur. Entreeprijs: € 15 per persoon.

Aanmelden bij InspiRadiance: http://inspiradiance.nl/aanmelden/

Deze lezing is op zichzelf interessant en vormt tevens een voorproefje van 2 workshops over de pijnappelklier, op de zaterdagen 4 en 11 februari 2017.

Bron: Inspiradiance


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wanneer ik in de toekomst kijk, is die zo stralend dat het pijn doet aan mijn ogen.

Oprah Winfrey, Amerikaans televisiepresentatriceBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.