De weg naar de oude mysteriën | Inleiding tot de westerse mysterietraditie

De weg naar de oude mysteriën

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4915
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Uitgeverij Akasha

Gekoppelde categorieen
Agenda, Bewustzijn

(Uitgeverij Akasha) Vanaf de alleroudste beschavingen vormen de mysteriën de kern van de westerse esoterische traditie. De sleutel tot deze verborgen kennis is te vinden in de magische kabbala, een praktisch systeem om met de kabbalistische levensboom te werken. Gecombineerd met de magische cirkel ontsluiten zich geleidelijk de diepere lagen van oeroude kennis.

Advertorial

De magische cirkel vormt hierbij het zaad van de kabbalistische levensboom. Hij volgt de wiel van het jaar en verbindt je met de vier elementen en met je reis door de verschillende niveaus van bewustzijn. Door met de magische cirkel te werken, neemt je spirituele pad de vorm aan van een weg die zich spiraalvormig omhoog beweegt. Alle levensgebieden worden hierin symbolisch in kaart gebracht. Wanneer je dit zaad in je innerlijke tempel plant, groeit het uit tot een patroon waardoor je je spiritueel kunt ontplooien. De symbolen beginnen te spreken en ze veranderen in een taal waardoor je in toenemende mate een bewuste toegang krijgt tot steeds diepere lagen van innerlijk weten.

Stap voor stap maak je in dit boek kennis met de basis van de toegepaste magische kabbala door middel van oefeningen en rituelen. Je leert de grondbeginselen van de symbooltaal, waarin de oude mysteriën beschreven zijn, en de moderne praktische toepassingen hiervan.

  • Je leert de kabbalistische levensboom te gebruiken als de sleutel om toegang te krijgen tot de mysteriën.
  • Je krijgt inzicht in hoe ritueel en meditatief werk binnen hedendaagse mysteriescholen in de praktijk wordt toegepast.
  • Je leert hoe een mysterietempel is opgebouwd en hoe deze een plaats wordt om de oude mythen te ervaren.
  • Je maakt kennis met verschillende tradities: de Egyptische, Griekse en Mesopotamische traditie, en de Joodse en Christelijke gnostiek.
  • Je leert alchemistische en astrologische toepassingen voor tempelwerk en werken met de oorsprong van de hekserij.

Ina Cüsters-van Bergen is het hoofd van de Temple of Starlight, een Europese mysterieschool in de traditie van de Golden Dawn.

Uitgeverij Akasha
Ina Cüsters-van Bergen
ISBN 978 90 77247 60 0
384 Pagina‘s
Hard kaft
Geïllustreerd
€ 32,50

Bron: Uitgeverij Akasha


Geplaatst door Uitgeverij Akasha

Uitgeverij Akasha

Akasha is een spirituele uitgeverij die midden in de maatschappij staat. We zijn vriendelijk, open, bewust en persoonlijk. De uitgeverij is gevestigd in het mooie Drenthe. Geïnspireerd door rust en ruimte wordt er hard gewerkt aan nieuwe boeken...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Uitgeverij AkashaLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Jij bent de wijsheid die je zoekt. Mijn ervaring is dat niemand meer of minder wijsheid heeft. We zijn allemaal even wijs. Dat is de vrijheid die ik geniet. Als je denkt dat je een probleem hebt ben je in de war.

Byron KatieBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.