Nieuwe gasboringen in Groningen én Terschelling? Nee! Kom ook in actie!

Schaliegaswinning nu ook Groningen?

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3449
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Milieudefensie

Gekoppelde categorieen
Acties, Agenda, Media en agenda

(Milieudefensie) Gaan we nieuwe gasboringen toestaan in Groningen? Of op Terschelling? Nee, natuurlijk niet! Daarom hebben we hier een belangrijke nieuwsbrief met twee nieuwe actiedata. We gaan aanstaande woensdag naar Den Haag – en volgende maand naar het Groningse Blijham.

Kun jij erbij zijn? En je vrienden ook? Dat zou fantastisch zijn. Hieronder meer info!

Actie voor Terschelling én Groningen: 27 mei & 12-13 juni - sluit je ook aan!
Het is overduidelijk dat gaswinning in Nederland steeds grotere problemen veroorzaakt. Maar terwijl we eigenlijk zouden moeten investeren in een schone en duurzame energievoorziening, wordt er achter de schermen nog steeds geprobeerd deze gaswinning juist uit te breiden.

Bijvoorbeeld op Terschelling. En in Blijham, in het zuidoosten van Groningen.

Niet alleen boren, maar ook nog frácken?!?
Op beide plekken wordt nu geprobeerd nieuwe boorlocatie(s) te openen – en daar niet alleen te boren, maar zelfs te fracken! Dit betekent dat de verantwoordelijke bedrijven (TulipOil op Terschelling, en de NAM (=Shell) bij het Groningse Blijham) grote hoeveelheden chemicaliën onder hoge druk in de bodem willen pompen. Terwijl er geen plan bestaat voor reiniging van het afvalwater – en een flink deel van de chemicaliën in de bodem achterblijft, met risico op lekkages.

Fracking willen wij niet in Nederland. Niet in Brabant, niet op de Waddeneilanden – en niet in Groningen.

Het is daarom tijd dat we weer in actie komen – en daar hebben we jouw hulp ook bij nodig

27 mei: NEE, niet boren in de Waddenzee!
Woensdag 27 mei verzamelen wij om 11:00 op Het Plein in Den Haag, voor een gezamenlijke manifestatie tegen gaswinning op de Waddeneilanden. We staan er samen met onze vrienden van GasTvrijTerschelling en de Waddenvereniging - die in alle vroegte met bussen vanuit Harlingen naar Den Haag komen. En we hopen er ook met jou te staan! Kom jij ook? Samen gaan we het Terschellings actielied Lekker laten zitten die paar kuub gas zingen. Zing je mee? 

Zie voor meer informatie voor de actie in Den Haag dit Facebook-event.

12-13 juni: grote mensenketen tegen gaswinning in Groningen!
Samen met onder andere Milieudefensie Zuidoost-Groningen en diverse andere actiegroepen organiseren we op zaterdag 13 juni in het Groningse Blijham een grote 'menselijke keten' - waarbij we met zoveel mogelijk mensen rondom de beoogde nieuwe boorlocatie van de NAM gaan staan (hand-in-hand, als symbool van solidariteit tegen gaswinning en vóór echte oplossingen!).

Milieudefensie komt ook met mensen van buiten Groningen naar die actie toe. We gaan gezamenlijk slapen op een camping (dus neem een tentje mee!) - en reizen al vrijdag 12 juni (einde van de dag) naar Blijham af. Voor wie het interessant vindt, hebben we daar ook informatie over een grote vervolgactie aan het einde van het jaar.

Geïnteresseerd? Zet deze data vast in je agenda, en kom ook mee naar Blijham.

Dubbelactie: van Groningen naar Parijs!
Milieudefensie en ons netwerk Friends of the Earth gebruikt de mensenketen (human chain) momenteel door heel Europa (zoals laatst ook met ons bezoek aan de Duitse bruinkoolmijnen - zie: http://on.fb.me/1F7SxkB) als symbool voor de strijd tegen vervuilende fossiele energie en voor een duurzame toekomst.

We dragen dit symbool ook mee naar de grote klimaattop in Parijs, waar ook Nederland in december zal deelnemen aan grote klimaat- en energieonderhandelingen. Wil jij daar ook bij zijn? Op vrijdag 11 december (voor het slotweekend van de klimaattop) houden we met het Friends of the Earth-netwerk de grootste human chain-klimaatactie ooit, midden in de Franse hoofdstad. We gaan er met een grote groep vanuit heel Nederland naar toe, en zetten onder andere een busreis op vanuit Groningen. Geïnteresseerd? Kom dan ook naar Blijham - dan praten we je bij!

Sluit je aan! Mensenketen tegen nieuwe gasboringen

Hopelijk zien we je (samen met je vrienden & familie!) ook op 27 mei in Den Haag en/of op 13 juni in Blijham! Het gasverzet in Nederland is solidair - samen staan we sterk!

Heel veel dank voor alle betrokkenheid!

Hartelijke groet,
Ike Teuling
Campaigner Energie
Milieudefensie

Bron: Milieudefensie


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

It matters not who you love, where you love, why you love, when you love, or how you love, It matters only that you love.

-- John LennonBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.