Burgers wakker schudden?

ontwaak

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7310
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:court fool

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Economie, Inspiratie, Politiek

(Court fool | Rudo de Ruijter) Word wakker, ik wil je wat vertellen. Dat is de strekking van veel boodschappen op het internet. Maar wie wil er nu wakker geschud worden om te vernemen, dat de wereld anders in elkaar steekt dan je dacht? Dat je je overtuigingen moet herzien? Zelfs blote jonge dames krijgen in eerste instantie kwade reacties, wanneer zij proberen mensen wakker te schudden. In feite is dat niet zo verwonderlijk. Het heeft alles te maken met de werking van het menselijk brein.

Van kleins af aan bouwen we ons wereldbeeld op met onze ervaringen en met de informatie die we van anderen krijgen. Het is een continu groeiend bouwwerk. Niets is dan vervelender, als je er op gewezen wordt, dat je bouwwerk niet klopt. De één zal dan eerder bereid zijn dan de ander om andere informatie te evalueren en een plaats te geven. Meestal zal het moeite kosten om na te denken over zaken die jouw wereld bepalen, met name wanneer die zich al vroeg in je brein genesteld hebben.

Veel mensen willen niet eens weten hoe de wereld in elkaar steekt. Een veel gehoorde reactie is dan: "we kunnen er toch niks aan veranderen..."

Wel, je zou eens moeten weten hoe weinig er hoeft te veranderen om een fijne maatschappij te krijgen en hoe weinig je hoeft te doen om daar aan bij te dragen. Begin met jezelf plezier te doen. Lees hoe de banken met een boedhoudtrucje ons 'geld' maken en ons allemaal daarvoor laten betalen. Lees hoe onze parlementariërs de nieuwe ESM-bank toestaat vrijelijk, zonder verantwoording en zonder limiet ons belastinggeld in te pikken. Nee, je hoeft er echt niet om te huilen. Zo'n zogenaamde parlementaire democratie delft zijn eigen graf wel. Maar zorg, dat je er zo snel mogelijk klaar voor bent om zelf te weten wat er in de maatschappij moet veranderen. Sluit je niet aan bij politieke partijen. Met hun coalitie-akkoorden in torentjes en achterkamertjes ondermijnen zij slechts de echte democratie, die van publieke debatten, waarin alle belangen in het openbaar besproken en afgewogen worden.

Bron: Court Fool


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het is onverstandig om geen rekening te houden met een levende draak, wanneer je in de buurt woont.

J.R.R. Tolkien, Brits schrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.