Help de banken

Bail out

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6696
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Ad Broere

Gekoppelde categorieen
Economie, Nederland, Politiek, (Verborgen) nieuws

... van geldschepping en rente af

(Ad Broere) Het zou een enorm belangrijke stap naar een menswaardige economie zijn.

Technisch uitvoerbaar, maar of de politiek en de banken erin mee zullen gaan?

Waarschijnlijk niet, TENZIJ we massaal duidelijk maken dat WIJ dit willen... wie weet!

'A simple argument beats a complex argument'

Dit zijn de stappen:

 • Banken stoppen met geldschepping.
 • Banken blijven doen waar ze geacht zijn goed in te zijn, risicoassessment, risicobeheersing en beoordeling van businessplannen.
 • Banken hebben de beschikking over een goed IT netwerk, dat niet overboord wordt gezet want dat zou een gigantische kapitaalvernietiging zijn.
 • Banken brengen voor hun diensten gewoon tarieven in rekening zoals advocaten, accountants etc. dat ook doen.
 • Er wordt een publiek instituut opgericht dat -als enige- schuldvrij (niet geleend op de financiële markten) en rentevrij geld schept.
 • Nu komt het: Als een bank een contract sluit met een klant -zakelijk of particulier- dan wordt dit gemeld bij het publieke instituut.
 • Het publieke instituut toetst de melding aan macro-economische criteria zoals: blijft de geldhoeveelheid binnen de perken?, gaat er niet een overmaat naar bepaalde economische sectoren? etc.
 • Als het publieke instituut de aanvraag van de bank goedkeurt dan schept het fiatgeld, volgens dezelfde methode als commerciële banken dat nu doen.
 • dus links op de balans de vordering op de bank en rechts op de balans een deposito ten gunste van de bank.
 • De bank verleent het krediet/de lening door het deposito bij het publieke instituut op te nemen.
 • De bank verleent het krediet/de lening rentevrij aan de klant.
 • Het publieke instituut wordt gecontroleerd door de Rekenkamer, die als kernopdracht heeft erop toe te zien dat inflatie wordt voorkomen.
 • Het uitgangspunt is dat de geldhoeveelheid aansluit bij het BBP, dat is de som van de waarde die wij in Nederland produceren aan goederen en diensten.

Zolang de euro nog bestaat wordt er een complementaire munt door het publieke instituut in circulatie gebracht VOOR BINNENLANDS GEBRUIK (zoiets als de nieuwe gulden, dus).
Dit is geen nieuw verschijnsel, in het verleden waren er de 'Tally Sticks' die eeuwenlang goed hebben gefunctioneerd in Engeland , de Colonial Script (Benjamin Franklin), de Greenback (Lincoln) en zelfs geld dat door de beruchte JP Morgan in circulatie werd gebracht naast de officiele dollar...

Banken blijven in deze oplossing dus bestaan en veranderen alleen hun verdienmodel, het zal een wereld van verschil teweegbrengen.

Geld wordt gecreëerd op dezelfde manier als nu door commerciële banken en is gekoppeld aan dat wat van echte waarde is: DAT WAT WIJ PRODUCEREN AAN GOEDEREN EN DIENSTEN en niet aan goud, grondstoffen of wat dan ook, want die worden beheerst door de elite.

Deze documentaire van de Amerikaan Bill Still  is een uitstekende onderbouwing voor het bovenstaande plan:http://www.filmsforaction.org/watch/jekyll-island-the-truth-behind-the-federal-reserve/


Geplaatst door Ad Broere

Ad Broere

Auteur, spreker, adviseur, vernieuwer en inspirator.

Ik ben van mening dat het financiële systeem in zijn huidige vorm een groot gevaar vormt voor zowel het materiële als het geestelijke welzijn van de mens.  Praktijken, zoals nanotrading, ongelimiteerde speculatie met derivaten en grootschalig gokken op grondstoffen vergiftigen de economie en veroorzaken een steeds grotere instabiliteit, die uiteindelijk gaat leiden tot ineenstorting van het financiële systeem...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ad BroereLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het leven begint pas echt als je vrij bent van angst.

Napoleon Hill, Amerikaans journalistBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.