Burgerlijke ongehoorzaamheid | Deel 6 video Geld komt uit het niets

Burgerlijke ongehoorzaamheid

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:6283
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Ad Broere

Gekoppelde categorieen
Economie, Politiek, Europa

(Ad Broere) De in 2010 op 87-jarige leeftijd overleden Amerikaanse historicus, auteur en sociaal activist Howard Zinn schreef in 1970 tijdloze woorden op over de absolute noodzaak van burgerlijke ongehoorzaamheid. Acteur Matt Damon citeerde de bevlogen woorden van Zinn ruim veertig jaar later voor een enthousiast publiek. Wie weet is nu de tijd gekomen dat we de visie van deze pionier in de praktijk gaan brengen. In deel 6 van de serie die werd gemaakt naar aanleiding van de Studium Generale lezing van Ad Broere aan de TU Delft is de opname van de toespraak van Matt Damon geïntegreerd.

Deel 6 begint met een kort interview waarin de belangrijkste punten worden samengevat. De toespraak van Matt Damon en een filmpje dat niets aan de verbeelding overlaat, geproduceerd door de Amerikaan John Perkins vormen de aanloop tot de vraag hoe een verandering kan worden bewerkstelligd. Ad Broere refereert aan het werk van de Australische econoom Steve Keen om duidelijk te maken dat het niet nodig is om te verdrinken in de schuldenberg en dat het evenmin nodig is om te vervallen tot slavernij aan de geldelite.

Deel 6 is verhoudingsgewijs lang; 17:44 minuten, maar van het begin tot het eind interessant omdat de kern van waar het om gaat in deze aflevering wordt behandeld.


Geplaatst door Ad Broere

Ad Broere

Auteur, spreker, adviseur, vernieuwer en inspirator.

Ik ben van mening dat het financiële systeem in zijn huidige vorm een groot gevaar vormt voor zowel het materiële als het geestelijke welzijn van de mens.  Praktijken, zoals nanotrading, ongelimiteerde speculatie met derivaten en grootschalig gokken op grondstoffen vergiftigen de economie en veroorzaken een steeds grotere instabiliteit, die uiteindelijk gaat leiden tot ineenstorting van het financiële systeem...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ad BroereLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

“The great enemy of the truth is very often not the lie — deliberate, contrived and dishonest — but the myth — persistent, persuasive, and unrealistic.” –

John F. KennedyBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.