EFSF/ESM en Moody's

Manipulatie...

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6309
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Ad Broere

Gekoppelde categorieen
Economie, Geheime genootschappen, Europees Stabiliteit Mechanisme (ESM)

(Ad Broere) Aan Griekenland is 144,6 miljard toegezegd door het EFSF, waarvan 73,9 miljard is uitgekeerd. Het betreft zeer langlopende leningen (15-30 jaar) met een lage rente die bij de grootste leningen ook nog in het leningbedrag is verdisconteerd. Er zijn geen tussentijdse aflossingen. Dus de volgende generatie wordt opgezadeld met het probleem om het geld terug te krijgen.  De leningen die het EFSF heeft verstrekt zullen mettertijd worden overgedragen aan het ESM....

Een vraag die ik via de mail ontving voerde me weer terug naar het EFSF/ESM verhaal. Onlangs meldden de media dat het ESM ook van het Europese Gerechtshof 'mag'. De klacht die door een Ier was ingediend is dus afgewezen. Het ESM is al in werking getreden en het EFSF zal er in de komende periode in worden opgenomen. Daardoor krijgt het ESM om te beginnen 189 miljard aan toegezegde en verstrekte leningen op de balans. Een vliegende start dus. 

Soros Foto

George Soros (1930), grote belegger, ook in Europees schuldpapier (1)

Het ratingbureau Moody's, bekend vanwege de triple A ratings aan financiele instellingen die 'mandjes' hypotheken verkochten en waarvan tot veler verdriet en schade bleek dat er heel wat niet gesignaleerde rotte appels in het mandje zaten, heeft de nieuwgeborene gedowngraded. Dat wil zeggen dat het ESM zijn triple A status al kwijt is en nu een trapje lager is komen te staan. De gedachte die officieel hier achter zit is, dat er meerdere contribuanten zijn die waarschijnlijk niet aan hun stortingsplicht kunnen voldoen, zoals Frankrijk. Ik houd het heel goed voor mogelijk dat de financiële markten op deze manier druk willen zetten op de eurolanden om de rekeningen, die zij van het ESM gepresenteerd krijgen tijdig (binnen zeven dagen) te voldoen. Zo houden we de gang erin en wordt voorkomen dat de deelnemende eurolanden voorrang gaan geven aan uitgaven in eigen land. Want dat moet niet. De donoren moeten in hun eigen vlees snijden en ruimte in de respectievelijke staatsbegrotingen blijven maken om het ESM van geld te voorzien dat via de bekende U-bocht constructie uiteindelijk weer in de zakken terecht gaat komen van de grote beleggers op de financiële markten.

Toegevoegd: Zalm (Voorzitter Raad van Bestuur van het staatsbedrijf ABNAmro) had in Buitenhof op 2 december 2012 kritiek op het regeerakkoord: "Het gaat niet erg hard met het terugdringen van het begrotingstekort. Het kabinet moet heel wat wind mee hebben om aan Europese regels te voldoen"

(1) Fragment uit Geld komt uit het niets:

'Een onderzoek naar Soros’ geheime financiële netwerk is van groot belang om de ware omvang te begrijpen van wat Soros in Oost-Europa en verschillende andere landen heeft uitgehaald.
Door de crisis van het Europese Wisselkoersmechanisme in september 1992, was de Bank of England gedwongen tot een poging om de pond sterling te stabiliseren. In die periode kwam een onbekende financiële figuur naar voren die beweerde dat hij meer dan 1 miljard dollar had verdiend aan speculaties tegen de Britse pond.' (Hoofdstuk 4 George Soros, profiel van een megaspeculant)


Geplaatst door Ad Broere

Ad Broere

Auteur, spreker, adviseur, vernieuwer en inspirator.

Ik ben van mening dat het financiële systeem in zijn huidige vorm een groot gevaar vormt voor zowel het materiële als het geestelijke welzijn van de mens.  Praktijken, zoals nanotrading, ongelimiteerde speculatie met derivaten en grootschalig gokken op grondstoffen vergiftigen de economie en veroorzaken een steeds grotere instabiliteit, die uiteindelijk gaat leiden tot ineenstorting van het financiële systeem...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ad BroereLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Probeer NIETS! Doe iets, of doe het niet. Proberen bestaat niet.

Yoda, Star WarsBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.