Een menselijke economie

bookcover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8168
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Ad Broere

Gekoppelde categorieen
Boeken, Economie, Media en agenda, Earth Company, (Verborgen) nieuws

(Ad broere) In november 2010 oordeelde een lezer over Een Menselijke Economie: 'Een openbaring. Fantastische uitleg en inzichten!'

Het is bijzonder dat een "insider" die het financiële systeem goed begrijpt er toch op afstand van naar kan kijken en met een echte paradigma verandering komt. Ik raad het boek aan voor iedereen die is geïnteresseerd in economie en iedereen die is geïnteresseerd in menselijk welzijn. Hopelijk wordt de kritische massa die nodig is voor verandering snel bereikt.

Ad Broere laat op toegankelijke wijze zien wat de kern is van het financiële systeem waar we wereldwijd mee werken. Hij toont de kwetsbaarheid en (het gebrek aan) waarde van de financiële derivaten voor de maatschappij en hoe ontwrichtend het huidige financiële systeem werkt voor de reële economie. Ook wordt geschetst hoe de alternatieven eruit zien. Zeker onder druk van de huidige crisis, veroorzaakt door dat financiële systeem, wordt duidelijk dat het een kwestie van tijd is voordat er een ander financieel systeem komt. En dat andere systeem zal bijdragen aan de welvaart en het welzijn van de mensen. In deze zin is het een optimistisch boek en ik hoop dat vooral politici het zullen lezen. Zij zijn degene die de veranderingen in gang moeten zetten, de huidige bankiers hebben teveel gevestigde belangen om te veranderen. Hoe eerder er een nieuw systeem komt, hoe beter. Ik hoop dat Nederland hier een voortrekkersrol in zal spelen.

bookcoverEen Menselijke Economie is een toegankelijk en vlot leesbaar boek, geschreven voor allen die beter willen begrijpen wat de achtergrond is van wat er zich momenteel op het financieel-economische terrein afspeelt. Het is daardoor ook heel geschikt voor het (voortgezet) onderwijs. Malmberg bijvoorbeeld, beveelt het boek voor dit doel aan. (lees boektips)

Over Malmberg: Dit jaar is het 125 jaar geleden dat Malmberg werd opgericht. Al 125 jaar lang ontwikkelt Malmberg uitgaven voor het onderwijs. Samen met u zetten wij ons in voor het ontwikkelen van kinderen en jongeren. Ontwikkelen heeft te maken met groei, verder komen; het is een beweging naar voren. Dat is niet alleen een natuurlijke stap voor kinderen, maar voor iedereen die zich bezighoudt met onderwijs.

Het boek is hier te bestellen.

207 pagina's | Uitgeverij Aspekt B.V. | maart 2010


Commentaar van Ad Broere

Een Menselijke Economie is nog even actueel als toen het werd gepubliceerd. Bijvoorbeeld de berichtgeving over de hypotheken in Nederland in het FD. Nu 'blijkt' dat ook in NL veel hypotheken zijn verleend die te hoog zijn en niet kunnen worden opgebracht door de lener. Hierover heb ik in Een Menselijke Economie geschreven.

Ad Broere

Auteur, spreker, adviseur, vernieuwer en inspirator.

Ik ben van mening dat het financiële systeem in zijn huidige vorm een groot gevaar vormt voor zowel het materiële als het geestelijke welzijn van de mens.  Praktijken, zoals nanotrading, ongelimiteerde speculatie met derivaten en grootschalig gokken op grondstoffen vergiftigen de economie en veroorzaken een steeds grotere instabiliteit, die uiteindelijk gaat leiden tot ineenstorting van het financiële systeem...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ad Broere


Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Verander je leven vandaag. Speculeer niet op de toekomst. Doe het nu, zonder uitstel.

Simone de Beauvoir, Frans filosofeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.