Nederland kan CETA-verdrag stoppen

Wij stoppen CETA

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:1735
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Milieudefensie

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Nederland, Economie

(Milieudefensie) Afgelopen dinsdag werden Tweede Kamerleden opgewacht door een 8-meter hoog Paard van Troje. Hiermee waarschuwt Milieudefensie voor de komst van CETA, het omstreden handelsverdrag tussen de EU en Canada. Binnenkort besluit de Tweede Kamer over CETA, een meerderheid voor het verdrag is verre van zeker. Als Nederland tegenstemt, dan moet het volledige verdrag van tafel.

Kamerleden worden bestookt met mails

Milieudefensie lanceert vandaag de campagnesite wijstoppenCETA.nl om met zoveel mogelijk mensen de twijfelende Kamerleden op te roepen CETA weg te stemmen. Via deze site kan iedereen die zich zorgen maakt om CETA, een Kamerlid mailen om tegen CETA te stemmen. Freek Bersch, campagneleider bij Milieudefensie: “Nederland heeft in haar eentje de kans om mensen te verkiezen boven multinationals door tegen CETA te stemmen. We staan nu voor de keuze: gaan we door op de oude manier, of kiezen we voor duurzame en eerlijke handel.”

Omsteden handelsverdrag

CETA is een mega handelsverdrag tussen de EU en Canada. In 2016 kwam van vele kanten verzet tegen het verdrag, omdat het slecht is voor mens, dier en klimaat. Het geeft grote bedrijven zelfs de macht nieuwe wetten en regels aan te vechten, buiten de nationale rechter om.

Door een uitspraak van het Europese Hof van Justititie moeten alle nationale parlementen van de EU over het verdrag mogen beslissen. Dertien landen deden dit al, de komende weken moet de Tweede en Eerste Kamer zich hier nog over uitspreken. Nederland heeft hiermee de kans te doen wat de vele tegenstanders in andere landen niet lukte: CETA wegstemmen.

Bron: wijstoppenceta.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

En op de achtste dag schiep de mens God.

Loesje, Nederlands postermeisjeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.