Basisinkomen, hoe zit dat nou precies?

Table stories: Basisinkomen

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:5488
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:YouTube

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Economie, Bedrijven, Aarde en milieu

(Elevator Productions) Heb jij weleens gehoord van het basisinkomen? Of vraag je je af hoe dit nu precies zit? Deze korte, creatieve Cut Motion Video zet jou aan het denken, en praten over de voor- en nadelen van het idee van het basisinkomen.

Ga jij ook het gesprek hierover aan? 

Bron: Elevator Productions


In de levende Tegenlicht infographic van tien minuten hieronder onderzoekt econoom Marcel Canoy of een basisinkomen haalbaar en betaalbaar is. 

Zou een basisinkomen de hoeksteen kunnen zijn van een nieuwe maatschappelijke structuur? Een sociaal model waarin niet eindeloos uitkeringen en toeslagen worden rondgepompt (80% van de Nederlandse huishoudens krijgt momenteel één of andere vorm van toeslag)? En waarin we mensen niet langer dwingen tot zoeken naar banen die niet meer bestaan?

Samen met econoom Marcel Canoy, voormalig adviseur van Barroso, berekent Tegenlicht Kort wat invoering zou kosten: is het haalbaar en betaalbaar?

Deze aflevering van Tegenlicht Kort is een bewerking van de aflevering 'Gratis geld' van VPRO Tegenlicht. Bekijk ook de volledige documentaire van 50 minuten.

Bron: VPRO Tegenlicht


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik denk niet dat je ooit ophoudt met geven. Ik tenminste niet. Ik denk dat het altijd door blijft gaan. En het gaat er niet om dat je een cheque kunt uitschrijven. Het gaat erom dat je iemands leven kunt raken.

Oprah Winfrey, Amerikaans televisiepresentatriceBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.