200.000 handtekeningen voor CETA-referendum aangeboden aan nieuwe Tweede Kamer

CETA referendum

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:2976
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Milieudefensie

Gekoppelde categorieen
Politiek, Economie, (Verborgen) nieuws

(Milieudefensie) Het Platform TTIP CETA Referendum heeft dinsdagochtend 28 maart ruim 200.000 handtekeningen aangeboden, aan Emile Roemer en Maarten Hijink (SP), Kees Verhoeven (D66), Gijs van Dijk (PvdA), Marianne Thieme(PvdD) en Isabelle Diks (GL). Hiermee hebben de 13 maatschappelijke organisaties achter het Platform de Kamerleden er aan herinnert dat als zij later dit jaar voor CETA, het investeerdersverdrag tussen Canada en de Europese Unie, stemmen, er een referendum komt.  De Tweede en Eerste Kamer zullen naar verwachting in de herfst besluiten over CETA.

20.000 vergeet-mij-nietjes
De Kamerleden werden voor de hoofdingang van de Tweede Kamer ontvangen achter een haag van 20.000 vergeet-mij-nietjes. Elk vergeet-mij-nietje staat voor 10 ondertekenaars.

CETA Referendum voor Dummies
Alle Kamerleden ontvingen het speciaal voor hen gemaakt boekje “CETA Referendum voor Dummies”. Hierin vinden ze in een kort bestek de belangrijkste aspecten van CETA, hun partijstandpunt over handelsverdragen en alles wat ze moeten weten over een referendum over CETA. Volgens de initiatiefnemers bedreigen verdragen als CETA de democratie, geven ze te veel macht aan grote bedrijven en hebben ze grote gevolgen voor de nationale arbeids-, sociale, milieu-, privacy- en consumentenstandaarden.

Platform TTIP CETA Referendum
Het Platform TTIP CETA Referendum (www.ceta-referendum.nl) is een initiatief van Meer Democratie, Foodwatch, Milieudefensie en het Transnational Institute, waarbij (momenteel) 13 maatschappelijke organisaties zijn aangesloten. “Als betrokken organisaties zijn we niet tegen Europa en we steunen handelsverdragen zolang die eerlijk, duurzaam en democratisch zijn”, aldus Dubbelboer, woordvoerder van het Platform TTIP CETA Referendum.
 
 
Het boekje CETAreferendum voor dummies kunt u hier downloaden: https://milieudefensie.nl/publicaties/brochures-folders/ceta-voor-dummies/view
Voor meer informatie  neem contact op met:
Niesco Dubbelboer, woordvoerder Platform TTIP CETA Referendum, [email protected], tel 06 2038 9459
 

Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Als u met God praat, heet dat bidden. Praat God met u, dan heet u schizofreen.

Kees van Kooten en Wim de Bie, Nederlandse cabaretiersBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.