Dit geloof je niet! Coca-Cola is sponsor van de EU voorzitter geworden

EU en Cola, just good friends?

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4106
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:foodwatch

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Bedrijven, Europa, Politiek

(foodwatch) Wij zijn zelf niet meer snel verbaasd maar dit... Net nu Europa zich komende maanden buigt over cruciale voedselwetgeving, pompt Coca-Cola geld in de sponsoring van het voorzitterschap van de Europese Unie.

Coca-Cola is officieel 'platinum partner' geworden van het Roemeense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie! Op deze manier verwerft de junkfood gigant een sterkere positie in het centrum van de ‘Brusselse’ macht.

 

Ban Coca-Cola uit het centrum van de Brusselse macht!

Doe mee aan de e-mailactie


Het is toch te absurd voor woorden dat de politiek rechtstreeks en ongegeneerd wordt gesponsord door voedselreuzen als Coca-Cola? Welke invloed heeft dit op de politieke besluitvorming en uiteindelijk op de inhoud van wat er op jouw bord terechtkomt?

Politiek die zich laat sponsoren door de voedselindustrie?

Afbeelding: beeld uit een foto van de Duitse ZDF journalist Leifert die dit reclamebord fotografeerde bij een bijeenkomst van de Raad van de Europese Unie.

 
 

Cruciale periode voor beter voedselbeleid

Komende maanden staat belangrijk voedselbeleid op de Europese agenda. Wat zullen Roemenië en haar officiële partner Coca-Cola dan doen?

Denk aan de herziening van de algemene levensmiddelenwetgeving en het besluit over een nieuw voedselkeuzelogo. Maar denk ook aan de suikerheffing voor frisdrankfabrikanten, die steeds meer steun krijgt, of de groeiende weerstand tegen de opdringerige kindermarketing van junkfood.

Heeft Coca-Cola misschien haar hand overspeeld met deze brutale poging om politieke toegang te kopen?

We moeten nu duidelijk maken dat de mensen in Europa niet willen dat Coca-Cola invloed kan kopen. Het is volstrekt onaanvaardbaar dat er partnerschappen bestaan tussen hoge politieke posities en bedrijven, met name dit soort grote multinationals.

Wij staan voor een democratisch Europees beleid dat de belangen van de burgers vooropstelt. Er moet een einde komen aan de schaamteloze lobby, sponsoring en politieke invloed van de voedingsindustrie.

Sluit u aan bij de eis om de Coca-Cola's van deze wereld uit het hart van de Europese politiek te halen. We moeten hier echt niet in berusten! Doe mee aan onze e-mailactie!

 
 
 
 
 

Afbeelding: op de officiële website van de voorzitter van de Raad van Europese Unie staan de 'platinum partners' zonder schroom gepresenteerd.

Bron: foodwatch


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Make the lie big, make it simple, keep saying it, and eventually they will believe it.

Adolf HitlerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.