Nog drie dagen om netneutraliteit te redden

Free internet

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6256
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Bof.nl

Gekoppelde categorieen
Media, Politiek, Media en agenda, Acties

(Bits of Freedom) Aanstaande donderdag is het zover: het Europees Parlement gaat stemmen over netneutraliteit. Er raken meer en meer politici  overtuigd van het belang van netneutraliteit. Er liggen dus goede voorstellen en netneutraliteit maakt een kans, maar we hebben nog niet gewonnen. Dus help ons door het volgende te doen! 

1. Bel Nederlandse parlementsleden. Vertel ze dat ze voor echte netneutraliteit moeten stemmen en de voorstellen van de sociaal-democraten, groenen en liberalen moeten steunen. Vertel ze ook dat ze niet moeten toegeven aan druk vanuit de Europese Commissie. Dat plan ondergraaft namelijk het beginsel van netneutraliteit: het ondermijnt de positie van internetters en is slecht voor innovatie en competitie.

2. Mail Nederlandse parlementsleden. Vertel ze dat ze voor echte netneutraliteit moeten stemmen en de voorstellen van de sociaal-democraten, groenen en liberalen moeten steunen. Vertel ze ook dat ze niet moeten toegeven aan druk vanuit de Europese Commissie. Dat plan ondergraaft namelijk het beginsel van netneutraliteit: het ondermijnt de positie van internetters en is slecht voor innovatie en competitie.

3. Fax Nederlandse parlementsleden. Vertel ze dat ze voor echte netneutraliteit moeten stemmen en de voorstellen van de sociaal-democraten, groenen en liberalen moeten steunen. Vertel ze ook dat ze niet moeten toegeven aan druk vanuit de Europese Commissie. Dat plan ondergraaft namelijk het beginsel van netneutraliteit: het ondermijnt de positie van internetters en is slecht voor innovatie en competitie.

Hoe vind ik die parlementsleden? De contactgegevens van parlementsleden kun je eenvoudig opzoeken via deze site. Selecteer ‘Nederland’ in de landenkolom en je kunt per parlementslid alle contactgegevens inzien. De leden met vermelding “NI” (non-affiliated) achter hun naam zijn op dit moment het belangrijkst omdat hun standpunt nog niet vastligt

Inspiratie nodig? Op savetheinternet.eu kun je meer lezen over waarom netneutraliteit belangrijk is. De meeste MEPs snappen inmiddels wel ongeveer wat er aan de hand is, dus maak het niet te moeilijk. Onderaan de pagina vind je zelfs een eenvoudig belscriptje. Eitje!

Bron: bof.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Minds are like parachutes, they only function when they are open.

Sir James DewarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.