Wat nou privacy?

IMG_4879

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:8119
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:VPRO

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Politiek, Privacy, Technologie, Media

(VPRO Thema) Camera's op straat, vingerafdrukken voor een nieuw paspoort, telecom- en reisgegevens, ons surfgedrag op internet: alle gegevens worden opgeslagen. Maar door wie, en waarom? Wat gebeurt er daadwerkelijk met onze gegevens? Hoe ziet de wereld achter de bewakingscamera's, kentekenregistratie en het biometrisch paspoort er precies uit?

VPRO Thema: 'Wat nou privacy?' ontrafelt de wereld achter de camera's, de databanken en profielen. Een zogenoemde ethisch hacker gaat voor ons op pad om te onderzoeken hoe makkelijk onze telefoons, paspoorten en pasjes zijn te kraken. We kijken hoe bewoners reageren als er in hun wijk ineens cameratoezicht-borden aan de lantaarnpaal worden gehangen. En we gaan op pad met de politie in Rotterdam, die laat wat ze kunnen met nieuwe technologie en waarom er bijvoorbeeld geen auto meer ongezien de stad binnen komt.

Bron:

vpro.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Trinity: "Mijn naam is Trinity" Neo: "Dé Trinity? Die de database van de IRS heeft gekraakt?" Trinity: "Dat is een hele tijd geleden" Neo: "Jezus" Trinity: "Wat is er?" Neo: "Niks, ik dacht dat je een man was" Trinity: "Dat denken de meeste mannen"

Fragment uit the MatrixBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.