Kennedy en geheime genootschappen

President

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:7741
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Ad Broere

Gekoppelde categorieen
Media, Geheime genootschappen, (Verborgen) nieuws

Vijftig jaar geleden sprak John F. Kennedy met vertegenwoordigers van de Amerikaanse media. Kennedy wees op het grote goed van persvrijheid. Niets rechtvaardigt censuur en het verdraaien of wegstoppen van feiten. De burgers moeten onbevooroordeeld en waarheidsgetrouw worden geinformeerd. Ook de overheid moet daarbij niet worden ontzien. Want vergissingen en fouten kunnen worden rechtgezet als deze tijdig worden gesignaleerd. Openheid en transparantie leiden tot een sterkere en betere samenleving.

Kennedy was zich duidelijk bewust van de grote invloed van geheime genootschappen, die als een kankergezwel door overheid, defensie en het grote bedrijfsleven woekeren. Geslotenheid en medogenloosheid zijn hun kenmerken. Hij waarschuwde tegen hun enorme macht en hield de verzamelde pers voor dat dit slechts doorbroken kon worden door mensen over alles te informeren, ook over zaken die confronterend waren voor hen die in hoge posities zitten.

Over hun manier van doen zei Kennedy het volgende:

Ze passen de methode van infiltratie toe.

Ze kiezen voor de methode van chantage en intimidatie.

Ze ondermijnen en hollen gezag uit.

We kennen het lot van John F. Kennedy en steeds meer mensen weten, dat hij vermoord werd in opdracht van de geheime genootschappen waar hij tegen streed. Zijn plan om de Amerikaanse overheid zelf geld in circulatie te laten brengen in plaats van de Federal Reserve stond daarbij zo ongeveer gelijk aan het tekenen van zijn eigen doodvonnis.

De Amerikaanse samenleving en in de afgelopen decennia ook de Europese  zijn afgegleden tot de staat waartegen Kennedy vijftig jaar geleden waarschuwde. De burgers worden gemisinformeerd en raken gedesorienteerd. De media communiceren vrijwel uitsluitend nog dat  wat door de geheime elite wordt gewild. Een journalist die de moed zou hebben om op te staan en die zou gaan schrijven over wat er zich werkelijk afspeelt in de wereld, zoals bijvoorbeeld in de internationale financiering, politiek, gezondheidszorg enz., die kan erop rekenen dat hij of zij snel zonder werk zal zijn. Daardoor worden we niet naar behoren geinformeerd over de praktijken van de farmaceutische industrie, voeding, olie en gas, banken en nog veel meer. En als iemand dan de moed heeft om op basis van eigen onderzoek te publiceren over wat er zich werkelijk afspeelt, dan wordt hij of zij weggezet als niet goed geinformeerd, conspiracy denker, dwarsligger of het etiket dat het meest voor de hand ligt. En -tot dusver- bereikt men hiermee dat de meeste mensen toch weer aan het twijfelen worden gebracht over de juistheid van wat de onderzoeker beweert.

Zouden de media zich ooit nog gaan gedragen zoals Kennedy hen vijftig jaar geleden voorhield? We leven in een bijzondere tijd, waarin mensen in waarheid en echtheid opstaan waarvan niemand dat had verwacht. Zo lang er leven is, is er hoop.


Geplaatst door Ad Broere

Ad Broere

Auteur, spreker, adviseur, vernieuwer en inspirator.

Ik ben van mening dat het financiële systeem in zijn huidige vorm een groot gevaar vormt voor zowel het materiële als het geestelijke welzijn van de mens.  Praktijken, zoals nanotrading, ongelimiteerde speculatie met derivaten en grootschalig gokken op grondstoffen vergiftigen de economie en veroorzaken een steeds grotere instabiliteit, die uiteindelijk gaat leiden tot ineenstorting van het financiële systeem...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ad BroereLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Soms valt het een generatie toe om groots te zijn. Jullie kunnen die generatie zijn.

Nelson Mandela, ex-president van Zuid-AfrikaBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.