Magnesium hielp mij van mijn depressie en de medicijnen af te komen

make

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:71975
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Lezersbrieven, Farma, Natuurgeneeswijzen, Genezing

(Earth matters | ingezonden Cora Prast) Mijn hopeloos ernstige depressie herstelde met behulp van magnesium. Magnesium: onze voeding bevat er steeds minder van, terwijl we het steeds meer nodig hebben. Ons lichaam verbruikt bij stress extra magnesium. Wie kan er tegenwoordig nog zeggen dat hij vrij van stress is?

De klachten die je kunt krijgen bij een magnesiumtekort zijn er legio. Een paar voorbeelden van een magnesiumtekort waar ik last van heb gehad zijn, beenkrampen, zwangerschapsvergiftiging, hoge bloeddruk en depressiviteit. In Nederland slikken 1 miljoen mensen antidepressiva! Ik vind dat erg veel. Veel mensen lukt het niet om met dit middel te stoppen, omdat zij en de artsen vaak niet genoeg op de hoogte zijn van informatie over het afbouwen ervan!

Zoals: wat zijn de ontwenningsverschijnselen, hoe kun je deze beperken? Hoe kun je het verschil herkennen tussen ontwenningsverschijnselen en een eventuele terugkeer van de depressie. Een antidepressivum lost geen problemen op! Er wordt naar mijn mening vaak te weinig gekeken naar de oorzaken van een depressie, zoals een tekort aan magnesium. In het onderstaande verhaal kom je te weten hoe magnesium mijn leven van een hel in de hemel veranderde.

Een ontslagbericht zorgde ervoor dat ik in een ernstige depressie terechtkwam. Van een vrolijke moeder gleed ik af naar iemand die het leven niet meer zag zitten. De deskundigen gaven steeds meer medicatie en ik werd alsmaar zieker. Politie en ambulances stonden regelmatig voor de deur. De taferelen waren afschuwelijk: in een ambulance met mijn handen op mijn rug geboeid op een brancard, gedwongen opnames, gedwongen medicatie en isoleercel, het is allemaal gebeurd.

Opnames volgden sneller op elkaar. Het leven was een hel geworden. Meerdere malen probeerde ik uit dit leven te ontsnappen. De professionals stelden een hoog risicobeleid (=geen opnames meer) in. Zij zagen wel in dat opnames het van kwaad tot erger maakten. Een opname zou alleen nog volgen wanneer ik daar zelf om zou vragen. Die kans was uitgesloten, de opnames waren voor mij een verschrikking. Mijn rijbewijs raakte ik kwijt, ik had zelf een eigen verklaring ingevuld vanwege de depressie. Had ik dat maar niet gedaan, mijn wereldje werd beperkt tot mijn bed of ons achterkamertje. Enkel voor de noodzakelijke boodschappen en de behandelafspraken kwam ik de deur uit. De telefoon liet ik rinkelen.

Op een dag vroeg ik de psychiater, iets van mijn vele medicatie af te halen. Ik kon mij niet voorstellen dat mijn situatie erger kon worden dan de hel waar ik op dat moment in zat. Zijn antwoord deed mijn haren te bergen rijzen: "Geen sprake van! Jij hebt al die medicatie veel te hard nodig." Teleurgesteld ging ik naar huis. Het maakte iets bij mij wakker. Ik besloot op eigen houtje te gaan minderen. Nadat de deskundigen doorhadden waar ik mee bezig was, lieten zij mij als een baksteen vallen. De verpleegkundig specialiste, waarmee ik 1 x per 14 dagen contact moest hebben, reageerde niet meer op mijn e-mails. Ik probeerde op verschillende plekken afbouwschema’s los te peuteren. Helaas verwees iedereen mij terug naar de behandelaars. Ik had geen idee waar ik nog hulp kon vragen. Heeeel langzaam begon ik, zonder dat iemand het wist, af te bouwen.

Een ingeving dat ik magnesium nodig zou hebben, veranderde mijn leven. Niets wist ik van dit mineraal maar toch begon ik dit te gebruiken. Het was wonderlijk hoe snel mijn energie en concentratievermogen toenamen. Vanaf toen was het weer mogelijk geschreven tekst tot mij door te laten dringen. Als een razende begon ik het internet af te speuren naar informatie omtrent het afbouwen van psychomedicatie. Voor mij werd het een soort bijbel. Mijn partner - die ik ondertussen had ingelicht - gaf ik een exemplaar, zodat hij goed op de hoogte was. Het was onvoorstelbaar, ondanks het zware afbouwtraject werd ik weer de vrolijkheid zelve.

Gelukkig heb ik toegegeven aan de ingeving dat ik magnesium nodig zou hebben. Ik ontdekte tips op internet om mijn medicatie dragelijk te kunnen afbouwen. Het drinken van veel water en het regelmatige bezoek aan de sauna hielpen mij om de ontwenningsverschijnselen wat te kunnen beperken. Een vorm van yoga die ik tegenkwam hielp mij met plezier bij het stukje beweging, dat ook belangrijk is.

Ik zag dat je medicatie heeeel langzaam dient af te bouwen en ben verder geminderd dan de laagste dosering die de fabrikant uitgeeft. Ik las dat de laatste stappen het moeilijkste waren en dat veel mensen bij de laatste stap weer afhaken omdat deze stap te groot is. Gelukkig had ik gelezen wat de ontwenningsverschijnselen konden zijn, zodat ik hier op voorbereid was. Onthoudingsverschijnselen zijn vaak niet voor de poes en het heeft wel wat gevraagd om door te zetten. Ontwenningsverschijnselen worden nogal eens verward met een terugval of verergering van een depressie, maar nu wist ik waar op te letten. De middelen heb ik een voor een langzaam afgebouwd. En hoewel het traject van afbouwen van psychomedicatie zwaar is, werd ik alleen maar steeds meer mijzelf, vrolijker.

Ik heb het afbouwtraject alleen gedaan. Later kwam ik erachter dat er deskundigen zijn die je daarbij kunnen helpen. Wanneer ik daarvoor had kunnen kiezen, had dat mijn voorkeur gehad. Deskundige begeleiding is in zo’n geval nodig. Het mag een wonder heten dat ik er alleen doorheen ben gekomen. Gelukkig had ik magnesium ontdekt. Dat heeft de scherpe kantjes voor mij eraf gehaald. Magnesium ontspant en heeft gezorgd dat mijn energieniveau aanmerkelijk verbeterde. Het lijkt ongelooflijk maar na een tijdje magnesiumgebruik kon ik anderhalf kantje volschrijven met zaken die in positieve zin veranderd waren.

In een gesprek dat ik na een half jaar met mijn reguliere GGZ (ex-)behandelaars had, kwam ik erachter dat zij helaas weinig kennis over medicatie-afbouw hadden. Deze professionals zeiden dat ik zichtbaar een grote verbetering had doorgemaakt en mij bijna niet terug herkenden. Volgens hen was de werking van magnesium trouwens niet bewezen. Zij zeiden dat ik mogelijk een knop had omgezet. Wel gaven zij toe gezien te hebben dat ik jarenlang hard had geknokt. Nu ik de bijsluiters kan lezen, zie ik dat er bij twee van de middelen die ik tegelijkertijd kreeg suïcidaliteit vermeld stond. Niemand had zich ooit achter zijn oor gekrabd waar de toenemende zelfmoordgedachtes vandaan kwamen. Na het staken van die pillen, zijn al deze gedachtes weg en hou ik van het leven!

Een tekort aan het wonderlijke mineraal magnesium bleek de oorzaak te zijn van mijn depressie. Nadat ik weer wat mijzelf, werd begon ik mij in magnesium te verdiepen. Vol verwondering las ik alles wat ik hierover tegenkwam. Ik kwam tot de slotsom dat ik waarschijnlijk heel vaak in mijn leven een magnesiumtekort had gehad. Symptomen die ik herkende waren: beenkrampen, hoge bloeddruk, de hele zwangerschap niets binnen kunnen houden (negen maanden overgeven), veel harde buiken, zwangerschapsvergiftiging, uit balans na de zwangerschap, geen energie, depressie etc.

Dagelijks smeer ik mij nu van top tot teen in met magnesiumolie. Van een arts gespecialiseerd in magnesium hoorde ik dat magnesium het best wordt opgenomen via de huid. Dit blijkt bij mij heel goed te werken. De professionals zeiden jarenlang dat ik weinig kon hebben. Nu heb ik zelfs bij ernstige gebeurtenissen nergens last van. De enkele keer dat er wel wat spanning lijkt te zijn, neem ik als extraatje een magnesiumvoetenbadje. Het nare gevoel trekt dan langzaam weg.

Ik vermoed dat er meer mensen zoals ik rondlopen. Ik heb begrepen dat er door de manier van landbouw, steeds minder magnesium in onze voeding zit. Koffie, bepaalde voedingsmiddelen en sommige medicatie zou slecht zijn voor het magnesiumniveau. Bij stress zou het lichaam meer magnesium verbruiken en bij een magnesiumtekort heb je meer last van stress. Zo kwam ik in een vicieuze cirkel terecht.

Wat ben ik blij dat die cirkel doorbroken is en ik nu weet wat de oorzaak van mijn problemen was. Ik denk dat ieder goed zijn/haar eigen verantwoordelijkheid zal moeten nemen, niet klakkeloos moet slikken wat de ‘professionals’ hen voorschotelen.

MIJN MOTTO? Luister goed naar jezelf! Naar jouw wijsheid en vaar je EIGEN koers! 

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Mental expansion comes from the inspiration we give each other.

Yogi tea bagBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.