Allemaal onzin!

React to your body

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:18587
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Oerslank

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Voeding, Voeding als medicijn, Ziekte

(Oerslank | Yvonne van Stigt) Het verhaal van Maaike: "Ik had vijf jaar veel pijn door artrose in mijn knieën. Eindelijk heb ik de oplossing hiervoor gevonden! Ik heb geen pijn meer, en dat allemaal door mijn voeding aan te passen. Ik ben zo blij dat ik het nu zelf in de hand heb, ik kan het wel van de daken schreeuwen! Alhoewel, had ik dat maar nooit gedaan..." 

"Popelend om het grote nieuws naar buiten te brengen vertelde ik mijn verhaal tijdens een feestje aan mijn vrienden. Ik legde uit dat ik door de overstap naar oervoeding binnen twee weken van de pijn af was, en dat ik nu ontdekt hebt dat het vooral de nachtschadeplanten en de tarwe zijn die de klachten weer verergeren." 

"Eerst was men nog wel geïnteresseerd, maar gaandeweg het verhaal zag ik de eerste irritatie ontstaan." "Allemaal onzin!" werd er geroepen. "Dat geloof je toch zeker zelf niet! Wat een flauwekul! Ik eet al veertig jaar aardappelen en brood, en ik mankeer toch ook niks! Zonder aardappelen hadden we de oorlog niet overleefd! Belachelijk! Het is heus niet wetenschappelijk bewezen, en nu trap jij in zo'n raar praatje? Hoe kan dat nou, bij artrose is het kraakbeen aangetast, dat kan heus niet in twee weken weer aangroeien! Het zit vast tussen de oren! Als het zo simpel zou zijn, zouden ze dat in het ziekenhuis heus wel weten hoor!"

Allemaal zeer steekhoudende argumenten, vind je niet?

Nachtschadeplanten, zoals tomaten, paprika, aardappelen, aubergine en gojibessen kunnen bij sommige mensen gewrichtsklachten veroorzaken. Deze groenten bevatten stoffen die de darm kunnen beschadigen, waardoor het immuunsysteem gaat reageren met het maken van cytokinen (ontstekingsstoffen). Bij artrose is het de ontsteking die de pijn veroorzaakt, niet het feit dat het kraakbeen beschadigd is. Botweefsel bevat geen zenuwen, en daarom kun je daarin geen pijn voelen. Ontsteking van het botvlies of van het weefsel in en rond het gewricht kan door de zwelling wel degelijk veel pijn veroorzaken. Door de overstap naar oervoeding is inderdaad het kraakbeen niet hersteld, maar de ontsteking kan wel snel verdwijnen. Je kunt altijd proberen om eerst je lichaam met voeding te genezen alvorens medicatie te gaan gebruiken!

Wat Maaike overkwam gebeurt regelmatig. Wanneer jij stapje voor stapje ontdekt dat jouw lichamelijke klachten voedingsgerelateerd zijn, is dat voor jezelf een fantastische ontdekking. Je begrijpt eindelijk waar het vandaan komt en je weet na lang zoeken wat je er aan kunt doen. Het lastige is dat de meeste mensen in je omgeving niet met je meegegroeid zijn, en dat zij nog denken volgens de oude gedachtegang dat we allemaal ongeveer op dezelfde manier reageren. De berichtgeving in de media werkt daar driftig aan mee. Er worden op diverse zaken 'goed' of 'slecht' stickers geplakt. Iets is goed of slecht. En als het goed is voor mij, is het ook goed voor jou. Helaas, zo werkt het niet. We zijn allemaal anders, en we reageren allemaal op onze eigen manier.

Door aan te geven dat je niet goed reageert op bepaalde voedingsmiddelen confronteer je een ander met zijn of haar eigen voedingsgedrag. Want als het voor jou zo werkt, zou het misschien ook voor hen zo kunnen werken. Stel je eens voor dat zij ook hun voedingspatroon zouden moeten aanpassen! Dat is het laatste wat mensen willen. Het veranderen van je voedingspatroon is als het loslaten van vertrouwde oude gewoonten. Dat vraagt moed en misschien wel discipline. "O, maar ik drink altijd twee liter melk per dag, en ik heb daar nooit last van." Dat deze mensen zich misschien beter zouden voelen met een paar glaasjes minder is voor hen zelf ondenkbaar, en vaak nog confronterend ook.

We zijn opgegroeid in een maatschappij waar ziekte opgelost wordt met een pilletje van de dokter. Zelf de verantwoordelijkheid voor je lichaam nemen is iets wat voor de oudere generatie nog ongewoon is. Het is dus niet vreemd als je niet geloofd wordt. Zolang je niet zelf ervaart wat goede voeding voor je kan doen, zal je niet snel het oude gedrag loslaten. De beste manier waarop je anderen kunt laten kennismaken met een andere levensstijl is door het hen te laten zien. Laat je omgeving zien wat het met je doet, zorg dat je er stralend en fit uitziet en laat hen vragen stellen. Prikkel de belangstelling, en wees enthousiast. De kans is groot dat ook jouw vrienden dan wel geïnteresseerd raken in andere oplossingen. En zo niet? Dan niet!

Yvonne van Stigt, Master in de klinische Psycho Neuro Immunologie

Reacties: [email protected]

Bron: Oerslank


Geplaatst door Hayo Bol

Hayo Bol

Ik ben inmiddels 20 jaar natuurgeneeskundig therapeut/ lifecoach en geef lezingen over verschillende onderwerpen mbt gezondheid. Daarnaast geef ik les aan collega therapeuten en therapeuten in opleiding over voeding/elektrosmog/natuurgeneeskunde bij verschillende instellingen zoals de Ortho Health Foundation, Floww Intl, Lightwave en Bemer...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hayo BolLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De sterren zijn louter hele noten. De hemel de partituur. De mens het instrument.

Christian Morgenstern, Duits dichterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.