Hoogbegaafde Downer deelt wereldvisie

Tekening Michael

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:10423
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Hayobol

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Media en agenda, Kunst

(Hayo Bol) In het Cultureel Centrum te Nederhorst den Berg is van 14 juni tot 27 augustus een expositie te zien van de hoogbegaafde Michael Eikelenboom, een jongen met het syndroom van Down. In samenwerking met de kunstenaar Rogier van de Kruk verbeeldt Michael zijn verrassende wereldbeeld in een serie schilderijen en tekeningen van een nieuwe leefgemeenschap. De officiële opening is op zaterdag 14 juni om 15.00. Tijdens de opening geeft Michael een 'Cirkel van Creatie', een leermethode, waarbij een ieder zal ervaren dat Michael's kijk op de wereld een eye-opener is voor zichzelf.

Tot een aantal jaren geleden werd aangenomen dat Michael zwakbegaafd was. Michael praatte niet, liet zich vervoeren in een rolstoel en gaf op geen enkele wijze blijk dat hij enige notie had wat er in zijn omgeving gebeurde. Maar een sjamaan in de USA (Malidoma Somé, red.) herkende in Michael een grote ziel. Dit was aanleiding voor Joan, Michael 's moeder om op een dieper niveau contact te leggen met Michael. Een overvloed aan kennis volgde.

Michael laat ons zien dat andersbegaafden belangrijk zijn voor onze maatschappij, zoals bij de natuurvolkeren. "Wat Michael zo uniek maakt, is dat hij je leert te leren van alle ervaringen die je in het leven meemaakt", zegt Joan van Wijnen. Michael heeft samen met zijn moeder een leersysteem ontwikkeld waarmee Michael de ander verbindt met wie hij/zij werkelijk is. "Hoe kan je een schijnbare nederlaag omzetten in een overwinning? Kortom hoe kan je leren gelukkig te zijn? Dat is wat Michael je kan leren", aldus Van Wijnen.

De expositie is te zien in het Cultureel Centrum De Blijklaan 1 te Nederhorst den Berg. De opbrengsten voor deelname gaat naar Stichting Paco, die zich inzet om de anders begaafde medemens weer een volwaardige plaats in de maatschappij te geven.

Zie ook Spireality.


Geplaatst door Hayo Bol

Hayo Bol

Ik ben inmiddels 20 jaar natuurgeneeskundig therapeut/ lifecoach en geef lezingen over verschillende onderwerpen mbt gezondheid. Daarnaast geef ik les aan collega therapeuten en therapeuten in opleiding over voeding/elektrosmog/natuurgeneeskunde bij verschillende instellingen zoals de Ortho Health Foundation, Floww Intl, Lightwave en Bemer...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hayo BolLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik geloof dat wat Jezus en Mohammed en Boeddha en al die anderen hebben gezegd, juist was. Het is alleen verkeerd vertaald.

John Lennon, Brits popsterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.