Radboud UMC bewijst menselijke invloed op autonoom zenuwstelsel én immuunsysteem

Iceman 2

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:40395
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Een vandaag

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Genezing, Natuurgeneeswijzen, (Verborgen) nieuws, (Grens)wetenschap

(Een Vandaag) Onderzoekers van het Radboudumc hebben wetenschappelijk bewijs gevonden dat mensen in staat zijn bewust hun autonome zenuwstelsel en daarmee hun immuunsysteem te beïnvloeden. Iets waarvan altijd werd gedacht dat dat niet kon. Vandaag hebben de wetenschappers hun bevindingen gepubliceerd in het toonaangevende wetenschapsblad PNAS.

Op Van circusact tot wetenschappelijke doorbraak wordt het met behulp van online storytelling het hele verhaal op spectaculaire wijze verteld.

Volgens de wetenschappelijke literatuur was het onmogelijk, maar onderzoekers van het Radboudumc hebben nu aangetoond dat het mogelijk is om het autonome zenuwstelsel én immuunsysteem vrijwillig te beïnvloeden.

In 2011 bekeken dezelfde onderzoekers de reactie van Iceman Wim Hof’s lichaam op een endotoxine-injectie, terwijl hij de door hem zelf ontwikkelde technieken uitoefende. Hij bleek de helft minder ontstekingseiwitten te produceren dan gezonde vrijwilligers die zijn methode niet beheersen. Bovendien vertoonde hij vrijwel geen griepverschijnselen. Het leek erop dat hij zijn immuunrespons via het autonome zenuwstelsel kon onderdrukken. Maar één bevinding bij één persoon levert nog geen wetenschappelijk bewijs, dus besloten de wetenschappers vervolgonderzoek te doen. Daarom werd in 2013 onderzoek gedaan op een groep jonge gezonde mannelijke vrijwilligers: zij blijken nu inderdaad in staat het autonome zenuwstelsel én immuunsysteem te beïnvloeden.

Luister hier naar de radio uitzending van Radio 1 Vandaag over dit bijzondere onderzoek.

Via deze link komt u bij de website van dit onderzoek terecht.


Geplaatst door Ton Sieben

Ton Sieben

Hallo, mijn naam is Ton Sieben. Mijn overtuiging is dat ieder mens het recht heeft op geluk, gezondheid, liefde en al het moois dat onze aarde te bieden heeft. Ook weet ik door persoonlijke ervaring dat je alles wat je wilt bereiken ook kúnt bereiken...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ton SiebenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

There are many aspects to success; material wealth is only one component. ...But success also includes good health, energy and enthusiasm for life, fulfilling relationships, creative freedom, emotional and psychological stability, a sense of well-being, and peace of mind.

Deepak ChopraBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.