COPD en Longgerelateerde ziektebeelden in Nederland én wat zij ons spiegelen

dragonfly

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8167
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Marieke de Vrij Stichting De Vrije Mare

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Agenda

(Marieke de Vrij) In de statistieken van het RIVM is longkanker nummer 6 en COPD is nummer 7. Dit zijn de longgerelateerde ziektebeelden. Dit thema is een onderdeel van een aantal bijeenkomsten over de tien meest voorkomende ziektes in Nederland, waarin we meer inzicht ontwikkelen in hoe wij als Nederlanders verandering kunnen bewerkstelligen in onze leefomstandigheden en welzijn ten aanzien van deze ziekten.

Longklachten kunnen divers van oorzaak zijn. Op veel plaatsen in Nederland is de lucht niet meer gezond. Daarnaast zitten in ons eten vele kunstmatige toevoegingen die niet voor eenieder te verdragen zijn. Dat zien we ondermeer terug in steeds meer klachten aan de luchtwegen. Te aanpassend gedrag kan longen verzwaren. Zo is er sprake van een grote groep mensen die hun talenten inruilen voor algemene kwaliteiten die de maatschappij ‘nodig’ heeft. Ze volgen hun hart niet, hebben moeite om rusteloos gedrag van anderen te weren, en proberen dat te bezweren, met een spraakwaterval of extra hun best doen om zo bevestiging te krijgen, niet gebaseerd op een eigen gronding. De toename van deze klachten is een maatschappelijk veroorzaakt gegeven.

De bijeenkomst op dinsdag 8 april 2013 in Mantinge zal dit verder verdiepen.

Datum: dinsdag 8 april 2014. Ontvangst vanaf 10.30 uur.
Aanvang 11 uur. Einde 16.30 uur.
Plaats: Mantinge, Mantingerdijk 24, in centrum Het Vrije Veld (Drenthe)
Prijs: 60 euro.
Zelf eigen lunch meenemen. Voor vegetarische soep en koffie/thee wordt gezorgd.

Wie: Iedereen die wezenlijk geïnteresseerd is in het onderwerp. Ook mensen die de eerste bijeenkomst niet meemaakten zijn welkom en kunnen na aanmelding de uitgeschreven tekst van 12 september ontvangen, zodat zij op de hoogte zijn van wat er toen besproken is.

Opgave en informatie: bij Annette Prinsen, [email protected] en tel. 0591-372493 Graag opgave van naam, adres en e-mail en telefoonnummer, met vermelding van je beroep en je huidige werkzaamheden.

Deelname is gelimiteerd en vindt plaats op volgorde van aanmelding en betrokkenheid t.a.v. het onderwerp. De aanmelding geldt als afgerond na storting van € 60,00 op: bankrekening NL09 RABO 0142 0838 44 t.n.v. A.M. Prinsen te Wezup, graag met vermelding bijeenkomst 8 april 2014 Routebeschrijving en informatie over praktische zaken worden na inschrijving toegestuurd.

Annulering verdiepingsbijeenkomsten: De inschrijving is definitief zodra u zich heeft ingeschreven en het bedrag van € 60,00 gestort.

• Bij annulering na vijf dagen voor aanvang van de bijeenkomst zal het gehele bedrag van de bijeenkomst verschuldigd blijven (er zal geen terugstorting meer plaats vinden!). Wel ontvangt u de uitgeschreven tekst van de bijeenkomst zodra die gereed is. Ter vervanging van uw vrijgevallen plaats, bij afmelding, is het toegestaan een nieuwe deelnemer in uw plaats te laten komen, met wie u dan zelf de verschuldigde bijdrage voor die deelnemer regelt.

Over Marieke de Vrij

Marieke de Vrij (1953) heeft bijzondere heldere fijnzintuiglijke vermogens waarmee zij al heel lang licht werpt op levensvragen van individuele en maatschappelijke betekenis. Dit vermogen tot fijnzinnig waarnemen vertolkt zij specifiek en zeer exact naar diverse onderwerpen toe. Marieke inspireert velen om tot uitbreiding van hun bestaande (vak)kennis te komen. Zij stelt zich hiermee dienstbaar op om vorm te geven aan een brede maatschappelijke ontwikkeling en daardoor vernieuwing te initiëren op diverse terreinen. Dit doet zij ondermeer door het geven van lezingen, trainingen, workshops, symposia en themagerichte consulten waaronder diverse vakgebieden. Marieke heeft veel inzichtelijke kennis vrijgegeven op maatschappelijke, (mens) wetenschappelijke, spirituele, economische, milieu, natuur en medische onderwerpen.

Uit de lijst met onderwerpen noem ik een paar voorbeelden: dementie, euthanasie, orgaandonatie, lichamelijke of verstandelijke beperking, fijnzintuiglijke en paranormale gaven, mannelijke en vrouwelijke oerprincipes, bezield management, complementaire hulpverlening ten behoeve van grootschalige calamiteiten, agrarische ontwikkeling, dierenwelzijn, CO2-opslag, waterzuivering en waterbeheer.

Meer hierover is te vinden op de website: www.devrijemare.nl . Hierop zijn ook twee recente interviews van Marieke met RTV Drenthe te beluisteren.

Stichting De Vrije Mare:

Marieke wordt ondersteund door stichting De Vrije Mare. Deze stichting is in 1994 opgericht ten einde de werkzaamheden van Marieke een optimale inbedding en ondersteuning te geven, maar ook haar werk voor de toekomst te behouden middels archivering hiervan. Vele vrijwilligers ondersteunen dit werk. Daarnaast bestaan sedert 2010 het TIJDschrift VRIJ en een digitale nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u de website www.devrijemare.nl bezoeken. Uitgeverij De Vrije Mare presenteert alle uitgegeven boeken van Marieke de Vrij.

Wezup, maart 2014, ambassadeur ziekte als wegwijzer De Vrije Mare,

Annette Prinsen


Geplaatst door Marieke de Vrij

Marieke de Vrij

Marieke de Vrij (1953), spiritueel maatschappelijk raadsvrouwe, heeft bijzondere heldere fijnzintuiglijke vermogens waaronder helder zien, weten, spreken en horen. Middels fijnzinnige bewoordingen werpt zij al langdurig licht op levensvragen van grote individuele en maatschappelijke betekenis...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Marieke de VrijLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

"Most of our obstacles would melt away if, instead of cowering before them, we should make up our minds to walk boldly through them."

Orison Swett MardenBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.