Vaccin Vrij! | Ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien | door Door Frankema

Vaccin Vrij

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:13365
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Lemniscaat

Gekoppelde categorieen
Boeken, Media en agenda, Vaccinaties, Farma, Gezondheid

Haar artikelen behoren tot de best gelezen van Earth Matters en dat is niet zonder reden. Door Frankema heeft haar 15 jaar onderzoek en doorleving in boekvorm beschikbaar gemaakt. Naar onze mening zou die in elk huis met kinderen moeten liggen.


(Lemniscaat) Ruim vijftien jaar geleden besloot Door Frankema haar kinderen niet te laten vaccineren. Die beslissing stuitte op een muur van onbegrip en vooroordeel. Vaccins zijn er toch om kinderen te beschermen?

Het was voor haar het begin van een lang durig onderzoek om de feiten op een rij te krijgen.

  • Er blijken giftige ingrediënten in vaccins te zitten. 
  • De voorlichting is uitermate gebrekkig. 
  • Er is nauwelijks onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar ongewenste reacties op het vaccin. 
  • Vrijwel al het beschikbare onderzoek is gefinancierd door de farmaceutische industrie.

Door Frankema besloot de resultaten van haar zoektocht op de website www.vaccinvrij.nl te zetten. Dat leidde tot een lawine aan reacties. Vaccinatieschade bleek een veel voorkomend probleem. Zij werd spreekbuis van een grote groep ouders, artsen en deskundigen. Dat nu het boek Vaccin vrij! verschijnt is niet meer dan een logische volgende stap. Door Frankema schrijft zoals ze spreekt: helder, enthousiast en met kennis van zaken. Ze rekent af met mythes over veiligheid, effectiviteit en onafhankelijk onderzoek.

[…] 'Vaccineren is niet verplicht, maar je moet stevig in je schoenen staan om je eigen keuzes te maken. Je moet niet alleen voor jezelf kunnen verantwoorden wat je doet, maar ook voor de buitenwereld. Goede informatie is daarom heel hard nodig. Dit boek is een geweldige steun in de rug voor ouders. Een overdaad aan onweerlegbare feiten en een dringend beroep op je eigen gezonde verstand.' 
– Flora Kleynjan, moeder van een ongevaccineerd kind en oma van een ongevaccineerd kleinkind

[…] ‘Wat mij betreft heeft Door Frankema van A tot Z gelijk.’ 
– Frits van der Blom, huisarts, www.lichtvanzelf.nl

[…] ‘Vaccin vrij! is een boek waarop gewacht wordt – het spreekt direct tot de harten van iedere ouder.’ 
– Levina Kaarsemaker, boekhandel/inspiratiewinkel Ana Sofia

Bron: Lemniscaat

Je kunt het boek voor € 19,95 via de nieuwe webshop van Want to Know bestellen zonder portokosten: http://bookshop.wanttoknow.nl/vaccin-vrij.html (ongesponsorde link). Zo steun je ook onze gewaardeerde collega Guido Jokers van Want to Know.


Voor een voorproefje van de inhoud lees verder…

Ontwaken

‘Toen ik begon met het verzamelen van informatie over vaccineren kwam ik er al gauw achter dat de discussie hierover veel verder gaat dan het onderwerp ‘vaccinatie’ zelf. Wat mij betreft gaat het - net als bij zoveel dingen in deze tijd - om bewustwording. Velen van ons zijn bezig de weg terug naar binnen te vinden. Met andere woorden; we laten ons niet langer leiden door opgelegde angst, maar door liefde en een diep innerlijk weten’.

Het eerste deel van ‘Vaccin Vrij’ gaat over mijn persoonlijke reis. Over de weg die ik gegaan ben om wakker te worden, de vragen die ik had en de antwoorden die ik gevonden heb. Over een proces van loslaten van beperkende geloofsovertuigingen en irrationele angsten. Het tweede deel gaat over de reis van het collectief. Ik heb zo lang ‘in mijn eentje’ als een zalm tegen de stroom op gezwommen dat ik nooit had kunnen vermoeden dat we met een hele school bezig zijn terug te keren naar de bron.

Ik begon te schrijven vanuit een diep verlangen om mijzelf te laten zien en begrepen te worden. De vaccinatiegraad was destijds 96% en niet vaccineren betekende dat ons gezin een ongebruikelijk pad bewandeld heeft. We maakten deel uit van de 4% die vanuit onbegrip en onwetendheid vaak hard veroordeeld wordt, maar tegelijkertijd een belangrijk verhaal te vertellen heeft. Wij kunnen immers vanuit ons eigen ervaren informeren - met name dat de realiteit er anders uit kan zien dan hoe men denkt over ongevaccineerde kinderen, vaccins en infectiezieken. De tijd is blijkbaar rijp voor deze informatie want in plaats van het oordeel dat ik al die jaren gewend was kwam de buitenwereld nu opeens naar me toe om me te laten weten dat het ‘klopte’ wat ik schreef. Niet alleen omdat het onderbouwd was met citaten en bronverwijzingen, maar ook omdat het diep van binnen resonneerde. Ouders vertelden me: ‘Ik herken je verhaal want het is ook het mijne – je hebt door het beschrijven van jouw zoektocht ook onze ervaring verwoord’.

Vaccin Vrij heeft een heftige snaar van herkenning geraakt: meteen al, in de eerste week nadat de website on-line was werd ik overspoeld met hartverwarmende, dankbare en dierbare reacties van ouders, artsen, doula’s, collega-schrijvers, therapeuten en meer. Mijn leven kwam in een gigantische stroomversnelling. Ik werd gevraagd voor lezingen, begon artikelen te schrijven, ontdekte sociale media - startte een actieve facebook groep/ pagina en twitterde erop los. Ik werd benaderd door een uitgever, stond op de beurs, mijn mailbox liep vol, de telefoon ging af en prachtige mensen die me wilden steunen kwamen op mijn pad. Na alle jaren van ‘wind tegen’ had ik opeens de wind in de rug. Ik had eerst mijn eigen proces naar buiten gebracht en nu werd ik voortgestuwd naar mijn volgende opdracht: het ondersteunen van ouders om mij heen die hun ervaringen willen delen.

Ik heb de afgelopen jaren met heel veel mensen gesproken, vooral na de lancering van Vaccin Vrij. Niet alleen de ouders van ‘vaccinvrije’ kinderen maar ook die van de ‘vaccinbeschadigde’. In al die hectiek, al die activiteit was dit het wat me het meeste raakte; de verbinding met anderen. Ik – we – zijn niet alleen!

Ik besloot een ouderplatform te creëren op de site – een virtuele plek waar men elkaar kan ontmoeten en ondersteunen om te ‘delen en helen’. Sommige mensen schreven zelf en sommige hielp ik een handje door ze te interviewen. Wat een prachtige getuigenissen kwamen er naar voren – wat hebben mensen veel meegemaakt! Ik ga nog wel een tijdje door met het optekenen van wat me ter ore komt, dus neem contact met me op als je wilt delen. De verhalen van ouders dienen gehoord te worden en de ‘vaccinvrije’ en ‘vaccinbeschadigde’ kinderen gezien, want anders blijven we onze fouten herhalen.

Door alle gesprekken begon ik de tendensen in het maatschappelijke bewustwordingsproces te zien; de patronen en gelijkenissen in de verhalen te ontdekken. In deel twee wil ik het collectieve proces verwoorden; het gaat niet langer over mij, maar over wij.


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Neo: "Ik dacht dat het echt was" Morpheus: "Je gedachten maken het echt"

The MatrixBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.