Wie bewaakt de bewaker?

Still

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:9449
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Een vandaag

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Wetgeving, Politiek, Europa, Voeding, E-nummers

(Een vandaag) De waakhond van de Europese Commissie zou niet onafhankelijk zijn in het onderzoek dat zij uitvoeren. De European Food Safety Authority (EFSA) is opgericht om onafhankelijk advies te verlenen over de voedselveiligheid. Zij beoordelen onder andere de risico’s van het voedsel dat consumenten dagelijks binnen krijgen.

Uit een rapport van Corporate Europa Observatory blijkt dat de EFSA alles behalve onafhankelijk is. Terwijl deze organisatie juist in het leven is geroepen om onafhankelijk onderzoek te verrichten. Zo blijkt dat ruim de meerderheid (60%) van de panelleden banden heeft met de industrie. Wat zijn de gevaren voor de burgers?

Eénvandaag spreekt onder anderen met Hilde Anna de Vries, directeur van Foodwatch, over wat de gevaren zijn als de EFSA niet onafhankelijk is. Ook komt Nina Holland, van Corporate Europa Observatory, aan het woord en vertelt wat er nou precies aan de hand is.

EFSA belangen industrie (vanaf 14:00)

Bron: www.uitzendinggemist.nl


Zie ookwww.dewereldmorgen.be/artikels/2013/12/19/europese-commissie-nomineert-vier-lobbyisten-voor-bestuur-voedselwaakhond-efsa


Geplaatst door Ellen Vader

Ellen Vader

Ellen Vader: geboren in Amsterdam, getogen in Haarlem en na 26 jaar Nederland, 32 jaar België, neergestreken in het zuidelijk Frankrijk (daar waar het licht is)- voelde haar hele leven intuïtief aan dat er meer moest zitten achter de dingen die de overheden en media ons voorspiegelen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ellen VaderLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De historische groei van de mensheid kan, alles bijeen genomen, worden samengevat als en opeenvolging van overwinningen van het bewustzijn op blinde krachten - in de natuur, in de samenleving, in de mens zelf.

Leon Trotski, Russisch staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.