Zuinige Zorg

Rechtse hobby

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3810
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Aleph

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Nederland

(Aleph | door Ellen Vader) In Nederland zijn we al vele jaren bezig met het overtuigen van de politieke partijen van het belang van gezondheidspreventie en eigen verantwoordelijkheid in de Zorg, waardoor de zorgkosten kunnen dalen.
 
Ook nu de zorg onbetaalbaar dreigt te worden, is het nog steeds zo dat de meeste partijen hun standpunt laten zoals het is, of het nog erger maken dan het al is door allerlei bezuinigingen en eigen risico's door te voeren.
 
Als klap op de vuurpijl komt hierbij nog eens het voornemen van de politiek om in de bezuinigingen de zorg door CAM artsen te gaan belasten met BTW, terwijl over de normale zorg door artsen geen BTW wordt geheven. Dit is tegenstrijdig met alle grondbeginselen van gelijkwaardigheid!

Complementaire gezondheidszorg omvat onder meer acupunctuur, antroposofische gezondheidszorg, homeopathie, manuele geneeskunde, natuurgeneeskunde en neuraaltherapie. Deze wordt verleend door artsen en andere gekwalificeerde zorgverleners, naast reguliere zorg of in plaats daarvan. Teneinde de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland te verbreden, streven patiëntenorganisaties, complementaire artsenorganisaties en wetenschappers naar een meer integrale geneeskunde. Dit naar richtlijnen van de WHO en internationaal voorbeeld, waarbij regulier werkende artsen en complementair werkende artsen meer samenwerken dan in Nederland. 

Zij doen dit vanuit de overtuiging dat een integrale benadering van de gezondheidszorg niet alleen de kwaliteit en innovatie van de geneeskunde in Nederland stimuleert, maar ook die van het onderwijs, het onderzoek, het toezicht en de regelgeving. 

Lees verder de open brief aan Minister Edith Schippers, 'Integrale zorg kan mogelijk 15% aan kosten besparen': http://www.ppcg.nl/politiek.htm
 
Deze brief werd mede ondertekend door o.a. : Prinses Irene van Lippe-Biesterveld, Prof. Dr. H. Wijffels, Renate Dorrestein en vele andere bekende Nederlanders.

Geplaatst door Ellen Vader

Ellen Vader

Ellen Vader: geboren in Amsterdam, getogen in Haarlem en na 26 jaar Nederland, 32 jaar België, neergestreken in het zuidelijk Frankrijk (daar waar het licht is)- voelde haar hele leven intuïtief aan dat er meer moest zitten achter de dingen die de overheden en media ons voorspiegelen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ellen VaderLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het is onverstandig om geen rekening te houden met een levende draak, wanneer je in de buurt woont.

J.R.R. Tolkien, Brits schrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.