Water drinken is gezond, maar wat is gezond water?

overal basisch water drinken

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:14536
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Duurzaam Gezond

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Voeding

(Duurzaam gezond | door Rinno Heidstra) Er zijn bronnen in de natuur waar al honderden jaren mensen naar toe gaan omdat daar ‚spontane genezingen‘ zouden optreden door het drinken van gezond water.

De Japanse moleculair bioloog Sanetaka Shirahata heeft dit onderzocht en vastgesteld dat water uit ‚genezende’ bronnen een aantal eigenschappen heeft die basisch water uit een waterionisator of de WATERMAN ook heeft.

Het water bevat vooral basische mineralen. Het is elektrisch geladen, dat betekent een overschot aan elektronen. Het heeft, net als fris bronwater, kleine waterclusters. Het is schoon dankzij de filtering van het water door de natuurlijke aardlagen.

We zijn ‘watermensen’.

We bestaan voor het grootste deel uit water. Alle stoffen in ons lichaam worden opgelost in water vervoerd. We verliezen iedere dag ongeveer twee liter water door zweten, ademen, ontlasting en urineren en dat moet iedere dag worden aangevuld. Een klein watertekort kan al klachten veroorzaken zoals chagrijnigheid, vermoeidheid, concentratieproblemen en hoofdpijn en het is dus erg belangrijk om het water in ons lichaam aan te vullen.

Schoon water kan stoffen oplossen.

Het oplossen van stoffen is een belangrijke eigenschap van water maar als het al opgeloste stoffen bevat, zoals bijvoorbeeld het geval is bij melk of bier, kunnen er minder andere stoffen in worden opgelost. Het is daarom belangrijk dat we schoon water drinken. Maar water heeft meer eigenschappen die minder bekend zijn maar even belangrijk.

Gezond water, zoals het ook in de natuur voorkomt, bestaat uit kleine waterclusters.

 

De NMR analyse (Nuclear Magnetic Resonance) laat zien dat kraanwater een clustergrootte heeft van 10-25 water­moleculen. Gezond bronwater, water uit een beek, smeltwater en regenwater in gebieden zonder luchtverontreiniging heb­ben kleinere clusters van ongeveer 6-8 watermoleculen met een hoger oplossend vermogen.

 

 

 

Gezond water is ‘energiewater’.

Elektronen zijn een vorm van energie. Als we water met een elektronentekort (zoals bv. mineraalwater of leidingwa­ter) drinken, moet het lichaam dit tekort aanvullen voordat het water kan worden opgenomen. Als het lichaam te weinig elektronen bevat, kan het dit water niet goed opnemen omdat wa­teropname voor het lichaam energieverlies betekent.

Het ‘aarden’ zoals bijvoorbeeld door J. Oschmann wordt beschreven en zoals het door de TerraPro® wordt gedaan, zorgt net als basisch water drinken en op blote voeten in het gras lopen voor een aanvulling van elektronen.

Gezond water is een antioxidant.

Het water van geneeskrachtige bronnen heeft een overschot aan elektronen in plaats van een tekort, zoals door dr. Shirahata is vastgesteld. Een overschot aan elektronen wordt een negatief redoxpotentiaal genoemd. Basisch water uit een waterionisator heeft een sterk negatief redoxpotentiaal. De elektronen hebben een anti-oxidatieve werking.

Gezond water is basisch, ook wel alkalisch genoemd.

Een overschot aan afvalstoffen betekent een slecht functionerend immuunsysteem en is als verzuring met behulp van pH strips vast te stellen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat alle urinewaardes van drie dagen moeten worden verzameld en geanalyseerd. Alleen de ochtendurine meten is onvoldoende om iets te kunnen concluderen! het drinken van basisch water is een van de mogelijkheden om het lichaam te helpen verzuring tegen te gaan.

Moet kraanwater worden gefilterd?

We krijgen geen infectieziektes van het drinken van nederlands kraanwater. Alle ziekteverwekkers zijn gedood door onder meer de toevoeging van chloor en een aantal bewerkingen in waterzuiveringsinstallaties. Kraanwater drinken veroorzaakt op korte termijn geen gezondheidsklachten dankzij de gehanteerde normen. Maar kunnen we ervan uitgaan dat het op lange termijn gezond is om twee liter per dag te drinken van bewerkt water waarvan alleen is vastgesteld dat er geen acute gezondheidsklachten ontstaan?

Ons drinkwater bevat onder meer medicijnresten!

Regelmatig staat in de krant dat er iets mis is met ons drinkwater. Onlangs was er sprake van een hoge koperbelasting in Twents drinkwater, waren er berichten over de hoeveelheid medicijnresten en het gevaar van de legionella bacterie in ons drinkwater.

De kwaliteit van ons drinkwater is beter dan dat van veel andere Europese landen maar er zijn genoeg redenen om het kraanwater zelf te filteren voordat het gedronken wordt.

Behalve de relatieve vervuiling van ons drinkwater heeft het ook een positief redoxpotentiaal ( tekort aan elektronen) en grote waterclusters.

Basisch water uit een waterionisator filtert, is energierijk en maakt basisch.

Er wordt soms aangenomen dat basisch water altijd dezelfde kwaliteit en eigenschappen heeft en dat het niet uitmaakt hoe het basische water ontstaat maar dat is een misvatting.

Het basische karakter is een chemische eigenschap en geeft uitsluitend de pH aan, de concentratie van het aantal waterstofionen. In deze tijd waarin het steeds duidelijker wordt dat verzuring een aanslag is op het immuunsysteem is het een belangrijk punt, maar misschien wel het minst belangrijke aspect van het basische drinkwater.

Basisch waterionisatoren en de WATERMAN filteren het kraanwater en verwijderen zo veel bacteriën, pesticiden, chloor en medicijnresten. Wanneer we basische druppels in gewoon kraanwater doen drinken we basisch kraanwater.

Eigenschappen van basisch water uit een waterionisator en de WATERMAN.

 

Basisch water uit een waterionisator of de WATERMAN heeft de volgende eigenschappen:

1. gefilterd, dus nagenoeg vrij van pesticiden, zware metalen, medicijnresten, bacteriën en dergelijke.

2. bevat basische mineralen, ondersteund het reinigen van het lichaam.

3. hexagonaal, het geïoniseerde water heeft kleinere clusters dan kraanwater. Het wordt vaak ervaren als ‘zachter’ water of ‘makkelijk drinkbaar’ water.

4. sterk negatief redoxpotentiaal, in het geïoniseerde water zijn meer vrije elektronen beschikbaar.

 

Heerlijk schoon en basisch water voor onderweg.

Met de WATERMAN kan onderweg uit iedere kraan heerlijk en gezond drinkwater worden gemaakt. De filter gaat 6 tot 800 liter water mee en is volledig recyclebaar net als de WATERMAN zelf. Het is dus een buitengewoon duurzaam product.

Wonderen bestaan niet.

Basisch water heeft effect tegen vrije radicalen, helpt ontzuren, is schoon en heeft kleine clusters waardoor het goed opgenomen wordt door de cellen in ons lichaam maar het is geen therapie!

Net zoals vitamine B17, leverreinigingen, vitamine C infusen, zeoliet, silicium en natriumbicarbonaat ook geen therapie op zich zijn.

Alleen een gezond leef- en eetpatroon en het oplossen van de oorzaak van de verzuring en klachten kan duurzaam effect hebben. Basisch water, supplementen, reinigingen kunnen hierbij ondersteunen.

Bronnen:


Geplaatst door Rinno Heidstra

Rinno Heidstra

Rinno Heidstra werkt als natuurgeneeskundig therapeut in het CelHerstelCentrum in Enschede. www.duurzaam-gezond.nl | www...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Rinno HeidstraLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wanneer je ophoudt een bijdrage te leveren, begin je te sterven.

Eleanor Roosevelt, Amerikaanse first ladyBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.