ADHD is geen ziekte want....

ADHD

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:11731
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Hayobol

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Ziekte

(Hayo Bol) “Alle psychiatrische aandoeningen zijn verzonnen en hebben geen enkele wetenschappelijke basis.”

Dit stelt psychiater Jim van Os in het tv programma Labyrint dat maandag 9 april 2013 is uitgezonden. Het programma ging over de totstandkoming van de nieuwe ‘bijbel van de psychiaters’ de DSM V. DSM staat voor Diagnostic Statistic Manual en met het verschijnen van dit boek schreef psychiater Allen Frances een boek met als titel; ‘Terug naar normaal’.

Fot: Jolanda BoltAllen Frances leidde de groep psychiaters die de DSM IV hebben samengesteld. Hij vreest valse epidemieën van nieuwe stoornissen bij het uitkomen van de DSM V, omdat de farmaceutische industrie ermee aan de haal zal gaan. Dit gebeurde volgens Allen ook na de vierde editie, waarvan hij de totstandkoming leidde. Nu heeft hij spijt. Volgens Frances zijn de psychiatrische diagnoses aan inflatie onderhevig en vindt er medicalisering van gedrag plaats. De Nederlandse psychiater Jim van Os vindt dat de DSM zou moeten verdwijnen. Met alle types en subtypes verdwaalt de psychiatrie volgens van Os in een woud van diagnoses.

Als je bovenstaande tekst leest lijkt er iets te veranderen in psychiatrie land. Als je echter kijkt naar de statistieken dan blijkt het aantal gebruikers van Ritalin [door Marcel Messing treffend kindercoke genoemd vanwege moleculaire overeenkomst met cocaïne] in 2011 al boven de 200.000 lag en elk jaar verder toeneemt.

Het gebruik van psychotrope drugs zoals de medicatie van middelen als Ritalin, Concerta maar ook van middelen als Oxazepam, wordt genoemd, onderdrukken de creativiteit en daarmee verhinderen ze de expressie van de persoonlijkheid. De vraag rijst wat je dan overhoudt. Iemand die zich rustig voelt en tot weinig meer in staat is? Gebruikers van deze middelen melden regelmatig dat ze zich zo vlak voelen, in het ervaren van emoties of gevoelens. Misschien komt de term gestuurde apathie wel het meest in de richting van de ervaring die mensen dan onder gaan. Dat kan tijdelijk een oplossing betekenen maar op de lange duur ontstaat er een soort van robot mens. Dat laatste lijkt mij niet echt bevorderlijk voor een gezonde samenleving.

Het begint intussen een publiek geheim te worden dat de mensen die in het wilde weg gaan schieten en doden veroorzaken, tot hun daad kwamen na gebruik of onder invloed waren van psychotrope drugs. Denk aan Alphen a/d Rijn en recentelijk aan wat er gebeurde in Amerika. Daarmee is niet gezegd dat het drug gebruik de primaire oorzaak is maar een kritische kanttekening is wel op zijn plaats. Wat de invloed is van psychotrope medicatie zou langdurig moeten worden onderzocht en dat gebeurt nauwelijks. Algemeen heerst de gedachte dat medicatie wordt gegeven om iets te genezen, terwijl het veeleer iets onderdrukt.

Zo zegt psycholoog Batstra dat ADHD geen ziekte is maar een gedragsstoornis. Zij stelt net als van Os na het lezen van wetenschappelijk onderzoek dat kinderen met wat genoemd wordt ADHD, geen afwijkende hersenen hebben. Er is niet te weinig van het een of ander stofje en er zijn ook geen hersengebiedjes kleiner ontwikkeld. Toch verwijzen huisartsen 9 van de 10 keer door naar een psychiater die vervolgens ADHD diagnosticeert en pillen voorschrijft.

Pillen die weinig genezen en vooral iets schijnen te onderdrukken! Dat wil je je kind niet aandoen want daarmee wordt de natuurlijke ontwikkeling verstoord. Een gedragsmatige aanpak is intensiever maar werkt op de lange termijn wel effectiever.

Kortom; er is iets aan het veranderen en die verandering begint bij de bewustwording van ons mensen. Het leek zo makkelijk: voor elke ziekte of aandoening 1 pilletje en daarmee is de kous af. De waarheid is dat er altijd meerdere zaken moeten worden aangepakt om tot een goed resultaat te komen. Je kunt je lichaam bij een gebroken been nog wel bekijken als een auto met een lekke band die je kunt zetten cq plakken. Maar het is veels te één dimensionaal om hetzelfde te doen bij een gebroken heup, een ziekte als kanker, het hebben van waanvoorstellingen of zoiets als hele drukke kinderen.

De geneeswijze van de toekomst moet complementair zijn en verder kijken dan alleen een pil. Die toekomst is nu. Er is kennis over nulpunt energie en er is kennis over systemen die verder gaan dan alleen de anatomie en de fysiologie van het menselijk lichaam. Er is ook nog zoiets als een energieveld eromheen, vol met informatie en impulsen. Laten we daar gebruik van maken dan is elk probleem te herleiden tot een gegeven dat minder complex gemaakt hoeft te worden.

Iemand in verwarring maakt verkeerde keuzes, maar hoe komt hij in verwarring en vooral hoe kan hij van verwarring afkomen? Let wel, verwarring is een symptoom en kan moeilijk als diagnose dienen. Wat ik zelf merk in het behandelen van mensen is dat iemand rustig en zelfverzekerder wordt op het moment dat ze enig overzicht hebben en een duidelijke keuze kunnen maken. Dat laatste kan alleen als je bij VOL bewustzijn bent. Niemand maakt “de keus van zijn leven” onder invloed van een wijntje of joint. Medicatie die inwerkt op de hersenen zal dit eveneens zeker niet bevorderen.

Meer lezen en kijken:
http://www.wetenschap24.nl/programmas/labyrint/labyrint-tv/2013/april/De-bijbel-van-de-psychiatrie.html

http://www.kennislink.nl/publicaties/adhd-is-geen-ziekte

http://www.wetenschap24.nl/programmas/labyrint/nieuws/2013/De-bijbel-van-de-psychiatrie/DSM-5--De-komende-veranderingen.html

Marcel Messing
http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=A16

De 10 grootste veranderingen; voorheen normaal, nu gediagnosticeerd http://www.huffingtonpost.com/allen-frances/dsm-5_b_2227626.html

http://www.kennislink.nl/publicaties/diagnose-drang-lijkt-cultureel-bepaald

Stijging Ritalin gebruik: http://www.tijdschriftdeviant.nl/teksten/deviant45/03.pdf

http://www.sfk.nl/nieuws-publicaties/PW/2012/gebruik-adhd-middelen-niet-in-te-tomen

http://universonline.nl/2011/07/04/ritalin-helpt-student-niet-aan-hogere-cijfers/

Dr. Mercola
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/10/07/health-care-choices-that-can-save-your-life.aspx

Health Ranger
http://www.naturalnews.com/038353_gun_control_psychiatric_drugs_adam_lanza.html#ixzz2FMiHlNjN


Geplaatst door Hayo Bol

Hayo Bol

Ik ben inmiddels 20 jaar natuurgeneeskundig therapeut/ lifecoach en geef lezingen over verschillende onderwerpen mbt gezondheid. Daarnaast geef ik les aan collega therapeuten en therapeuten in opleiding over voeding/elektrosmog/natuurgeneeskunde bij verschillende instellingen zoals de Ortho Health Foundation, Floww Intl, Lightwave en Bemer...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hayo BolLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wij zijn wezensintelligent, wij zijn openharters en wij zijn grootdelers.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.