Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 8: Zonlicht

sun

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:23201
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Health science spirit

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Ziekte, Kanker

(Health - Science - Spirit | door Walter Last | vertaling voor Earth Matters door Hansjelle Dijkstra) Gezondheidsautoriteiten en medische instituten hebben krachtig actie gevoerd tegen het blootstellen van de huid aan zonlicht. Dit kan mogelijk huidkanker veroorzaken, inclusief dodelijke melanomen. Normale huidkanker komt echter het vaakst voor, en is bijna nooit dodelijk. Er wordt in brede kring getwijfeld of melanomen werkelijk het gevolg zijn van normale blootstelling aan de zon. Alhoewel er wel een verband kan worden gelegd met zonnebrand.

Over het algemeen vertonen mensen die in de buitenlucht werken, en die dus het vaakst aan zonlicht blootstaan, de laagste cijfers wanneer het gaat om huidkanker en melanomen. Terwijl melanomen juist veel voorkomen bij mensen met een kantoorbaan. Melanomen komen vaak voor op gedeelten van de huid die niet zijn blootgesteld aan zonlicht. Ander onderzoek toont een sterke samenhang aan tussen langdurige blootstelling aan TL-verlichting en de ontwikkeling van melanomen.

Met de huidige campagne in de VS om alle gewone gloeilampen te vervangen door fluorescerende lampen, verwacht ik binnen tien tot twintig jaar een melanoom-epidemie (26).

Steeds meer onderzoekscijfers tonen aan dat een groot aantal ziekten, en vooral kanker, kunnen worden vermeden door onze inname van vitamine D te verhogen, door middel van het eten van geschikt voedsel, van supplementen en door regelmatige en kortstondige blootstelling aan zonlicht. Zonlicht is onze belangrijkste bron van vitamine D. Onderzoek toont aan dat er een sterke negatieve correlatie bestaat tussen de hoeveelheid ter beschikking staand zonlicht en borstkankerstatistieken. Het leven in zonrijke gebieden wordt in verband gebracht met lagere kankercijfers. Zelfs huidkanker wordt geremd door regelmatige lage blootstelling aan zonlicht. Alleen zonnebrand is een sterke stimulator van huidkanker. Nu is berekend dat met deze maatregelen wereldwijd ongeveer 600.000 gevallen van dikkedarm- en borstkanker zou kunnen worden voorkomen (27).

Bovendien is er door onderzoekers op gewezen dat door het verhogen van de vitamine D3 spiegel door regelmatig in de zon te gaan zitten en door andere soortgelijke maatregelen, we ziekten kunnen voorkomen waaraan jaarlijks wereldwijd nu bijna 1 miljoen mensen overlijden (28, 29).

De ironie van dit alles is dat, volgens mij, de huidige huidkankerepidemie te danken is aan onze gezondheidsautoriteiten en medische deskundigen. Er zijn drie omstandigheden die ons extra bevattelijk maken voor het ontwikkelen van huidkanker bij een hoge blootstelling aan zonlicht. Dit zijn een verhoogde zuurgraad, verhoogde omega-6 ten opzichte van omega-3 verzuren, en een tekort aan anti-oxidanten. De meest voorkomende oorzaak van een verhoogde zuurgraad is Candida overgroei, vooral in combinatie met het officieel vaak aanbevolen dieet dat rijk is aan granen. Onze balans tussen omega-6 en omega-3 was altijd al aan de hoge kant. Maar dit onderwerp verdween uit de aandacht toen gezondheidsautoriteiten het advies gaven om verzadigde vetten te vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan omega-6 vetzuren.

(Vertaler: lees ook dit belangrijke pdf document: visolie-info.nl/sleuteltotgezondheid.pdf)

Dit verhoogde veelsoortige ontstekingsaandoeningen, inclusief tumoren en huidkanker. Tot overmaat van ramp ontmoedigen gezondheidsautoriteiten het gebruik van voedsel met een hoog gehalte aan anti-oxidanten en leggen ze daar wettelijke beperkingen aan op.

Met deze maatregelen creëerden de gezondheidsautoriteiten de voorwaarden voor een epidemische uitbraak van huidkanker. Vervolgens probeerden ze huidkanker te voorkomen door aanbevelingen om de blootstelling aan zonlicht totaal te vermijden, wat weer leidde tot vitamine D tekort op grote schaal, wat vervolgens leidt tot naar schatting 1 miljoen sterfgevallen per jaar. Ik vraag me wel eens af of het eenvoudig onwetendheid is en onbekwaamheid, of dat er nog iets anders duisters bijkomt.

Referenties:

(26) www.greenhouse.gov.au/energy/cfls/index.html

(27) Press Release: Study shines more light on benefit of vitamin D in fighting cancer

(28) Dr Mercola: Lack of Sunshine Causes One Million Deaths a Year

Klik op onderstaande links om deel 1 t/m 7 te lezen:

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 1

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 2: Het Antibiotica Syndroom

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 3: Auto-immuunziekten en Astma

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 4: Kanker en leukemie

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 5: Wortelkanalen

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 6: Iatrogene hartaanvallen

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 7: Medicijnen en chemicaliën

Bron:

health-science-spirit.com


Geplaatst door Hansjelle Dijkstra

Hansjelle Dijkstra

Hansjelle Dijkstra heeft zijn werkzaamheden in het bedrijfsleven vervroegd afgesloten. Hij was reclametekstschrijver, directeur van reclamebureaus en daarna vrijgevestigd marketingstrateeg.

Hij schreef het filosofische toneelstuk “Uitverkoop” waarmee Kitty Knappert en Olga Vroom op tournee zijn geweest...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hansjelle DijkstraLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Veruit het grootste probleem bij communicatie is de illusie dat er communicatie heeft plaatsgevonden.

George Bernard ShawBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.