Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 5: Wortelkanalen

Dentist With Instrument

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:21805
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Health science spirit

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Ziekte, Kanker

(Health - Science - Spirit | door Walter Last | vertaling voor Earth Matters door Hansjelle Dijkstra) Gevulde wortelkanalen zijn een variatie op het thema intestinale dysbiose. Ook zij blijken een belangrijke bijdrage te leveren aan tal van gezondheidsproblemen. En daarbij gaat het niet alleen om kanker, maar ook om hartkwalen, artritis, nieraandoeningen en auto-immuun ziekten. Dit is te wijten aan micro-organismen die zich vermenigvuldigen in de veelheid van kleine kanalen of buisjes in het kaakbot, en die geleidelijk doorlekken tot in het lymfestelsel. Zelfs micro-organismen die normaal onschuldig zijn worden gevaarlijk en virulenter onder de anaërobe omstandigheden in dode tanden. (Vertaler: anaërobe = zonder lucht kunnen leven)

Dokter Weston Price (19) voormalig wetenschappelijk directeur van de American Dental Association, merkte op dat het verwijderen van gevulde tanden in veel gevallen verbeteringen bracht bij patiënten met nier- en hart- en vaatziekten. Als hij vervolgens de gevulde tand aanbracht onder huid van een konijn, stierf dat dier binnen 2 dagen. Als hij normale tanden transplanteerde trad geen nadelig effect
voor de gezondheid van het konijn op. Bij andere experimenten implanteerde hij stukjes van gevulde tanden bij een kleine 100 konijnen, en deze stierven allemaal binnen 2 weken aan dezelfde ziekte die de donor had!

(Vertaler: lees ook: www.secondopiniontandarts.org/focalestoring)

Dokter Price voerde gedurende 25 jaar ongeveer 5000 experimenten uit. Hij vond geen betrouwbare methode om dode tanden te desinfecteren en ze veilig te maken. Zijn onderzoek werd genegeerd, en als het al genoemd werd door beroepsverenigingen van tandartsen, dan beschreven zij die bevindingen
als “achterhaald” omdat zijn onderzoek 70 jaar geleden werd uitgevoerd en gepubliceerd. Het onderzoek is nooit herhaald of anderszins beproefd, om na te gaan of wortelkanaalbehandelingen wel veilig zijn.

Het belangrijkste argument voor hun veronderstelde veiligheid is dat miljoenen mensen die deze behandelingen hebben ondergaan na vele jaren later nog steeds leven. De vraag of wortelkanaalbehandelingen veel degeneratieve ziekten veroorzaken wordt niet besproken of onderzocht. Price stelde vast dat ongeveer 30% van de onderzochte personen zo’n sterk immuunsysteem heeft dat ze tot op latere leeftijd geen problemen ondervinden vanwege wortelkanaalbehandelingen. Maar bij de andere 70% doen de problemen zich sneller voor.

Ik beschouw wortelkanaalbehandelingen, zelfs in sterkere mate van dysbiose, als een belangrijke oorzaak van auto-immuun ziekten. In 1993 publiceerde dokter Price, een voormalig wortelkanaal specialist in de VS, opnieuw het onderzoek van dokter Price in een wat populairdere versie, en voegde daar zijn eigen ervaringen aan toe (20).

Referenties:

(19) Price, Weston A., Nutrition and Physical Degeneration, Price–Pottenger Nutrition Foundation, first published 1939, www.ppnf.org/catalog/product_info.php?products_id=226

(20) Meinig, G.E: Root Canal Cover-Up. Bion Publ. 1993 www.ppnf.org/catalog/ppnf/Articles/Rootcanal.htm

Klik op onderstaande links om Deel 1, 2, 3 & 4 te lezen:

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 1

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 2: Het Antibiotica Syndroom

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 3: Auto-immuunziekten en Astma

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 4: Kanker en leukemie

Bron:

health-science-spirit.com


Geplaatst door Hansjelle Dijkstra

Hansjelle Dijkstra

Hansjelle Dijkstra heeft zijn werkzaamheden in het bedrijfsleven vervroegd afgesloten. Hij was reclametekstschrijver, directeur van reclamebureaus en daarna vrijgevestigd marketingstrateeg.

Hij schreef het filosofische toneelstuk “Uitverkoop” waarmee Kitty Knappert en Olga Vroom op tournee zijn geweest...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hansjelle DijkstraLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Peace is not won by those who fiercely guard their differences, but by those who with open minds and hearts seek out connections.

-- Katherine PatersonBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.