Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 4: Kanker en leukemie

Cancer Cell

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:23349
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Health science spirit

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Farma, Ziekte, Kanker

(Health - Science - Spirit | door Walter Last | vertaling voor Earth Matters door Hansjelle Dijkstra) Honderd jaar geleden hadden niet veel mensen kanker. Ik twijfel er niet aan dat de gigantische toename van het gebruik van chemicaliën in de landbouw en in de industrie, evenals farmaceutische geneesmiddelen, verantwoordelijk is voor de toename van kanker. En bestaat ook een verband met het gebruik van suiker. En nòg sterker is het verband tussen kanker, dysbiose en Candida.

Chemotherapie leidt vaak tot systemische Candida-infecties, wat het herstel, als gevolg van deze behandeling, sterk beperkt. Langetermijn follow-up onderzoek laat zien dat kinderen in hun latere leven 18 maal vaker secundair kwaadaardige tumoren ontwikkelen. Meisjes hebben een 75 maal hogere kans om voor hun veertigste borstkanker te krijgen (9), terwijl het risico om na een chemotherapie in geval van eierstokkanker, leukemie te ontwikkelen 21 maal zo hoog is. Ook andere tumoren ontwikkelen zich vaak na de behandeling met chemotherapie van kwaadaardige gezwellen (10). De ontwikkeling van systemische Candida infecties, kort na het begin van een chemotherapie, lijkt een groot probleem te zijn (11).

Pas onlangs begonnen oncologen toe te geven dat wat patiënten hun “chemo-hersenen” noemen echt bestaat: een schrijnend geheugenverlies en het verlies van andere cognitieve functies. Psychiaters geven nu toe dat de traditionele kankertherapie bij 15 tot 25% van de patiënten depressie veroorzaakt. “De depressie zelf kan vaak als belastender worden ervaren dan de ziekte” zeggen ze (12). Troebele hersenen en depressie komen vaak voor in combinatie met Candida.

Uit dit alles blijkt dat chemotherapie jaren later leukemie en kanker kan veroorzaken, vooral als gevolg van dysbiose en systemische Candida. De reden voor het wijdverbreide gebruik van chemotherapie, ondanks de gebrekkige effectiviteit ervan, de ernstige bijwerkingen en het doen ontstaan van kanker op lange termijn, kan het gevolg zijn van het feit dat oncologen met een privépraktijk (in de VS) tweederde van hun inkomen te danken hebben aan de verkoop van chemotherapie aan patiënten (13).

Het verband met chemotherapie maakt het heel waarschijnlijk dat dysbiose en systemische Candida ook kanker en leukemie kunnen veroorzaken als gevolg van de toepassing van antibiotica. Kankercijfers namen enorm toe nadat het gebruik van antibiotica algemeen werd.

Er bestaat ook meer rechtstreeks bewijs dat Candida en andere schimmels een van de oorzaken zijn van leukemie. Dokter Meinolf Karthaus deed verslag van veel kinderen met leukemie die opknapten nadat hij hen antischimmel middelen had gegeven voor hun “secundaire” infecties (14). Dokter Milton White toonde schimmelsporen aan in elk kankerweefsel monster dat hij bestudeerde (15).

Schimmelinfecties zijn gediagnosticeerd en behandeld als leukemie. En leukemie verdween in graanvrije diëten. Waarschijnlijk als gevolg van grote hoeveelheden myotoxinen in graankorrels (16).

De Italiaanse oncoloog Dr. Tullio Simincini claimt een succespercentage van 90% door kanker te behandelen alsof het een schimmelinfectie is. Hij spuit tumoren in met een oplossing van natriumbicarbonaat en adviseert om natriumbicarbonaat te drinken, opgelost in water, om je te ontdoen van gastro-intestinale tumoren (17).

Onlangs bereikte mij het bericht over een grote maagtumor die onverwacht was geslonken na het slikken van mondwater gedurende een aantal weken, vanwege een ander probleem. Het belangrijkste bestanddeel van dit mondwater was benzoëzuur, een sterk schimmelbestrijdend middel dat het metabolisme remt van schimmelcellen. Kankercellen hebben een vergelijkbaar schimmelachtig
metabolisme dat gedijt op hoge glucose- en insulinespiegels. En daarmee kunnen ze worden beschouwd als een soort schimmelcellen.

Terwijl het werk van de Duitse dokter Ryke Geerd Hamer (18) aantoont dat een emotionele schok de belangrijkste trigger is voor het ontstaan van kanker, lijkt een zwak immuunsysteem dat het gevolg is van dysbiose, systemische Candida, giftige chemicaliën en wortelkanaalbehandelingen, een belangrijke nevenoorzaak te zijn.

Een eeuw geleden moeten mensen toch vergelijkbare emotionele schokken te verduren hebben gehad als vandaagdedag, maar kanker kwam zelden voor. Omgekeerd bestaan er ook een heleboel mensen met dysbiose en die wortelkanaalbehandelingen hebben ondergaan en die geen kanker hebben. Maar als die daar een emotionele schok overheen krijgen…

Referenties:

(9) Bhatia, S., Robison, L.L. et al.: Breast cancer and other second
neoplasms after childhood Hodgkin's disease. N Engl J Med. 1996 Mar
21;334(12):745-51.

(10) Klein-Szanto, A.J.P.: Carcinogenic effects of chemotherapeutic compounds.
Progress in Clinical and Biological Research, 374, 167-74, 1992.

(11) Klingspor, L., Stintzing, G., Tollemar, J. Deep Candida infection in
children with leukaemia. Acta Paediatr 86 (1) 30-6, 1997

(12) Moss, R.W.: THE MOSS REPORTS Newsletter #128 April 11/
04

(13) Reynolds T.: Salary a major factor for academic oncologists, study shows. J Natl Cancer Inst 2001;93(7):491. Retrieved March 12, 2004 from: http://jncicancerspectrum.oupjournals.org/cgi/content/full/jnci;93/7/491 and Abelson, Reed. Drug sales bring huge profits, and scrutiny to cancer doctors. New York Times. January 26, 2003, page A1. Cancer scare tactics: New York Times editorial March 22, 2004 http://www.nytimes.com/2004/03/22/opinion/22MON2.html. Also in THE MOSS REPORTS Newsletter #126 03/28/04

(14)   Karthaus, M. Treatment of fungal infections led to leukemia remissions. Sept. 28, 1999

(15)   White, M.W. Medical Hypotheses. 1996;47,35-38

(16)   Etzel, R.A. Mycotoxins. Jan 23, 2002. 387(4). Journal of the
American Medical Association

(17)   Simoncini, T.: Is the Cause of Cancer a Common Fungus? Nexus
Magazine Vo. 14/5, 2007, also www.cancerfungus.com

(18)   The official English-language website of Dr Hamer is at www.newmedicine.ca. See also The New Medicine of Dr Hamer (Nexus Magazine 10/05 and www.health-science-spirit.com/hamer.html)

Klik op onderstaande links om Deel 1, 2 & 3 te lezen:

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 1

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 2: Het Antibiotica Syndroom

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 3: Auto-immuunziekten en Astma

Bron:

health-science-spirit.com


Geplaatst door Hansjelle Dijkstra

Hansjelle Dijkstra

Hansjelle Dijkstra heeft zijn werkzaamheden in het bedrijfsleven vervroegd afgesloten. Hij was reclametekstschrijver, directeur van reclamebureaus en daarna vrijgevestigd marketingstrateeg.

Hij schreef het filosofische toneelstuk “Uitverkoop” waarmee Kitty Knappert en Olga Vroom op tournee zijn geweest...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hansjelle DijkstraLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Verlichting is iets anders dan je verlichte beelden voorstellen. Het is je bewust worden van de duisternis.

Carl Gustav Jung, Zwitsers psychiaterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.