Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 3: Auto-immuunziekten en Astma

asthma

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:21029
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Health science spirit

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Farma, Ziekte

(Health - Science - Spirit | door Walter Last | vertaling voor Earth Matters door Hansjelle Dijkstra) Auto-immuunziekten, zoals psoriasis, lupus erythematosus en pancreatitis zijn in verband gebracht met dysbiose. Als geneesmiddelen worden gegeven die bacteriële endotoxinen binden, verbeteren deze toestanden meestal. Ook is aangetoond dat auto-immuunziekten in verband kunnen worden gebracht met mycoplasma of nanobacteriën, die zich beginnen te ontwikkelen uit zieke rode bloedcellen, als er giftige chemicaliën mee verbonden zijn of systemische Candida. Hoe zwakker ons afweersysteem wordt, hoe groter de hoeveelheid mycoplasma’s die zich dan beginnen te ontwikkelen tot bacteriën, met daarop volgend bacteriële schimmels. Ze zijn aangetroffen in alle auto-immuunziekten, in kanker en in AIDS (5).

Antibiotica zijn ook een belangrijke bijdragende oorzaak bij het ontstaan van astma. Kinderen die breedspectrum antibiotica kregen toegediend hadden een negen maal grotere kans om astma te gaan ontwikkelen (6). Recent onderzoek bevestigde dat dysbiose een van de belangrijkste oorzaken is van astma (7).

In 1980 had Nieuw Zeeland het hoogste aantal astma-doden in de wereld. Dit werd drastisch gereduceerd toen in 1991 het inhalator medicijn Fenoterol werd verboden, aangezien dit het sterfterisico met een factor 13 verhoogde (8). De vermindering van de astma-sterfte werd alom geprezen als een grote triomf van de medische wetenschap. Ander onderzoek toonde aan dat astmatici die meer dan een bronchus-verwijderende inhalator per maand gebruikten een vijftig maal grotere kans liepen om een fatale astma-aanval te krijgen.

Naast astma zie ik ook de combinatie van gepasteuriseerde koemelk, met door antibiotica geïnduceerde dysbiose bij baby’s en jonge kinderen, als de belangrijkste oorzaak van hun veelvuldige infecties, zoals lijmoor, en zelfs wiegendood. Omdat gezondheidsautoriteiten aandringen op het pasteuriseren van melk, en omdat artsen antibiotica voorschrijven zonder zelfs maar minimale voorzorgsmaatregelen, beschouw ik astma en de meeste kinderziekte-infecties in de meeste gevallen als iatrogene ziekten.

In de “goede oude tijd” gebruikten mensen regelmatig met melkzuur gefermenteerd voedsel en rauwe melkproducten, waardoor onze “goede” bacteriën werden aangevuld. En omdat antibiotica toen nog niet waren uitgevonden waren dysbiose en daarmee verbonden chronische ziekten, zeldzaam. In plaats daarvan stierven mensen vooral als gevolg van acute infecties die het gevolg waren van onhygiënische leefomstandigheden, en in de sloppenwijken ook als gevolg van ondervoeding.

Staphylococcus Aureus, ook wel aangeduid als Gouden Staph, veroorzaakt ernstige infecties bij ziekenhuispatiënten. Gebleken is dat deze Gouden Staph, maar ook andere infecties in hoge mate worden gepotentieerd als ze zich voordoen in combinatie met Candida overgroei. Omdat Candida overgroei een alledaags gevolg is van de standaard behandeling in een ziekenhuis, valt eenvoudig in te zien waarom de Gouden Staph in ziekenhuizen zo dodelijk is.

Een soortgelijk plaatje doemt op bij de ziekte AIDS. Mensen sterven niet aan het AIDS virus maar aan Candida of aan schimmel-gepotentieerde bacteriële en mycoplasma infecties. Het eindstadium van AIDS lijkt veel op het eindstadium van kanker. Dat heet cachexie, een slopende aandoening die voornamelijk wordt veroorzaakt door schimmel overgroei. Een Lugol jodium oplossing en andere systemische fungiciden kunnen hier wonderen verrichten. Tegenwoordig wordt ook MMS, een 28% oplossing van natriumchloriet, steeds meer geaccepteerd als een effectief antibacterieel middel. (Vertaler: lees het artikel over MMS in Spiegelbeeld)

Dit alles toont aan dat dysbiose en Candida die het gevolg zijn van het gebruik van antibiotica geen geïsoleerde en tamelijk onschuldige problemen vormen, zoals het medische beroep bij voorkeur gelooft, maar dat ze eerder de onderliggende oorzaak zijn van de meeste van onze moderne ziekten.

Klik op onderstaande links om Deel 1 & 2 te lezen:

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 1

Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 2: Het Antibiotica Syndroom

Bron:

health-science-spirit.com


Geplaatst door Hansjelle Dijkstra

Hansjelle Dijkstra

Hansjelle Dijkstra heeft zijn werkzaamheden in het bedrijfsleven vervroegd afgesloten. Hij was reclametekstschrijver, directeur van reclamebureaus en daarna vrijgevestigd marketingstrateeg.

Hij schreef het filosofische toneelstuk “Uitverkoop” waarmee Kitty Knappert en Olga Vroom op tournee zijn geweest...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hansjelle DijkstraLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Nadenken is twijfelen. Durf je te vertrouwen op je intuïtie?

Tijn Touber, Nederlands schrijver en muzikantBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.