Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 1

Pills 3

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:21042
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Health science spirit

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Farma, Ziekte

(Health - Science - Spirit | door Walter Last | vertaling voor Earth Matters door Hansjelle Dijkstra) Ik wil niet beweren dat dit een onpartijdig onderzoek is. In plaats daarvan ben ik er volkomen van overtuigd dat de meeste ziekten wel degelijk worden veroorzaakt door het medische systeem. In dit artikel wil ik deze conclusie met argumenten onderbouwen.

In de loop van de jaren zijn mijn overtuigingen op het gebied van de gezondheidszorg sterk veranderd. Ik begon mijn loopbaan als biochemicus en toxicoloog op medische afdelingen van universiteiten, in de volledige overtuiging dat al deze chronische en ongeneeslijke ziekten inderdaad ongeneeslijk zijn, en
dat de oorzaak ervan over het algemeen onbekend was. Ik geloofde ook dat farmaceutische geneesmiddelen het leven van patiënten veraangenaamde, en dat die vaak zelfs genezing brachten. Mijn heropvoeding begon nadat ik emigreerde naar Nieuw Zeeland, waar ik kennis maakte met natuurlijke geneeswijzen en natuurlijk leven. Dit deed me beseffen dat ziekte vooral wordt veroorzaakt door onnatuurlijke leefomstandigheden, en dat ziekte kan worden overwonnen door een natuurlijke leefwijze en door natuurlijke geneeswijzen.

Terwijl ik de schadelijke effecten van behandeling met geneesmiddelen leerde kennen, dacht ik na over de ineffectiviteit ervan, en over de bijwerkingen, in plaats van in te zien dat die medicijnen nu juist de belangrijkste oorzaken zijn van onze ziekten. Ziekten die worden veroorzaakt door medisch handelen worden iatrogene ziekten genoemd.

Het aantal iatrogene sterfgevallen in de VS in 2001 wordt geschat op 783.936. Dit werd toegeschreven aan fatale reacties op het gebruik van medicijnen, aan medische missers en aan onnodig medisch en chirurgisch handelen. Hiermee is het medische systeem de belangrijkste oorzaak van dood en letsel in de VS. Vergelijkende cijfers: in 2001 overleden 699.697 mensen aan ziekten van het hart en 553.251 mensen aan kanker (1).

(Vertaler: in Nederland bestaat er een belangenvereniging van Slachtoffers van Iatrogene Nalatigheid: SIN-NL.)

Patiënten mogen dan ook blij zijn als dokters staken. Statistieken tonen aan dat als er ergens door artsen werd gestaakt, de sterftecijfers in de daarbij behorende populatie dramatisch afnamen. In 1976 daalde het sterftecijfer tijdens een doktersstaking in Bogotá, Columbia, met 35%, in Los Angeles County, Californië, met 18%. In Israël daalde het percentage sterfgevallen tijdens een doktersstaking in 1973 met 50%. Slechts één keer deed zich een vergelijkbare daling van het sterftecijfer in Israël voor, toen artsen 20 jaar eerder in staking gingen. Na elke staking stegen de sterftecijfers weer tot hun normale niveaus (2).

Deze aantallen iatrogene sterfgevallen houden geen rekening met iatrogene ziekten als gevolg van langetermijn schade die het gevolg is van medisch handelen, waarbij patiënten het weliswaar overleven, maar wel chronisch ziek zijn. Mijn echte bewustwording van dit probleem begon toen ik het verhaal leerde kennen van Orion Truss die ontdekte dat antibiotica de ziekte Candida kunnen veroorzaken.

Dokter Orian Truss

In 1953 ontdekte dokter Orian Truss in een ziekenhuis in Alabama in de VS de verwoestende effecten van antibiotica (3). Tijdens een zaalronde raakte dokter Truss geïntrigeerd door een magere, ogenschijnlijk oudere, man die duidelijk  stervende was. Hij was echter veertiger, en verbleef sinds vier maanden in het ziekenhuis. Geen enkele specialist was in staat gebleken een diagnose vast te stellen. Uit nieuwsgierigheid vroeg dokter Truss de patiënt wanneer hij voor het laatst volledig gezond was geweest.

De man antwoordde dat hij gezond was tot zes maanden geleden, toen hij zich in zijn vinger had gesneden. Daar had hij antibiotica voor gekregen. Kort daarna kreeg hij diarree en zijn gezondheid stortte in. Truss had gezien hoe antibiotica diarree veroorzaakten. Het was bekend dat Candida opportuun was, (Vertaler: zie Wikipedia), en optrad bij verzwakte patiënten. Maar nu vroeg Truss zich af of de redenering niet werd omgedraaid. En dat Candida mogelijk de verzwakte toestand had veroorzaakt.

Hij had gelezen dat een kaliumjodide oplossing kon worden gebruikt om de Candida besmetting van het bloed te behandelen. Dus schreef hij de patiënt zes tot acht druppels Lugol voor. Vier maal per dag, gedurende drie weken. De patiënt was spoedig helemaal hersteld.

Kort daarna had hij een vrouwelijke patiënt met een verstopte neus, kloppende hoofdpijn, vaginitis, en een ernstige depressie. Tot zijn verbazing herstelde zij zich onmiddellijk nadat hij haar de Candida behandeling had gegeven. Enige tijd later zag hij een vrouwelijke patiënt die al zes jaar schizofreen was, die honderden elektroshock behandelingen had ondergaan, en die grote hoeveelheden medicijnen had geslikt. Hij begon de therapie door de vrouw met een Candida medicijn te behandelen voor sinus allergieën. Kort daarna was ze mentaal en lichamelijk genezen, en bleef ze ook daarna gezond.

Vanaf dat moment behandelde hij zijn patiënten voor Candida, als er ook maar enige indicatie was voor de aanwezigheid van deze ziekte. Veel van zijn patiënten herstelden opzienbarend van de meest ongebruikelijke medische toestanden. Inclusief menstruatieproblemen, hyperactiviteit, leerstoornissen, autisme, schizofrenie, multiple sclerose en auto-immuun ziekten zoals Crohn, en lupus erythematosus.

(Vertaler: Lupus valt onder de reumatische aandoeningen en wordt vaak afgekort als LE of SLE)

Elke ervaren natuurgeneeskundige kan soortgelijke succesverhalen melden. Ook een aantal alternatieve artsen ontdekte de geneeskrachtige werking van de anti-Candida therapie. Zoals bijvoorbeeld Dr. William Crook, die meerdere boeken schreef over de succesvolle behandeling van allergieën en van hyperactieve kinderen (4).

(Vertaler: meer Wikipedia informatie vindt u HIER)

Referenties:

(1) Null, G, Dean, C. et al.: Death by Medicine. Nutrition Institute of America, Nov 2003,

(2) Mendelsohn, R.S. Confessions of a Medical Heretic. McGraw-Hill 1990, first published Contemporary Books, Chicago, 1979

(3) Truss, C.O.: The Missing Diagnosis. Truss, Birmingham, AL, 1983

(4) Crook, W.G.: The Yeast Connection. Vintage Books, N.Y. 1986

Bron:

www.health-science-spirit.com


Geplaatst door Hansjelle Dijkstra

Hansjelle Dijkstra

Hansjelle Dijkstra heeft zijn werkzaamheden in het bedrijfsleven vervroegd afgesloten. Hij was reclametekstschrijver, directeur van reclamebureaus en daarna vrijgevestigd marketingstrateeg.

Hij schreef het filosofische toneelstuk “Uitverkoop” waarmee Kitty Knappert en Olga Vroom op tournee zijn geweest...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hansjelle DijkstraLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik noem bouwkunst gestolde muziek.

Johann Wolfgang Goethe, Duits filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.