Indium: het belangrijkste vergeten mineraal!

het vergeten mineraal

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3546
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Orongo

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Supplementen

(Earth Matters Shop | door Stefan van Twillert) Iedereen kent spoorelementen en het belang ervan. Voldoende hoeveelheden jodium, zink en selenium zijn essentieel voor ons welzijn. Een belangrijk spoorelement dat al jaren over het hoofd wordt gezien is indium. Dit bijna zeldzame mineraal komt maar weinig voor in de natuur. We krijgen er dagelijks zo'n 2mcg van binnen via de lucht, voeding en water. Verassend is dat indium een grote rol speelt in onze gezondheid.

Wat is Indium en hoe komen we eraan?

De reden dat er maar weinig aandacht aan indium wordt gegeven is omdat het niet in water oplosbaar is. Hierdoor is er in planten en dieren amper indium te vinden. Toch blijkt uit onderzoek dat we wel degelijk indium in ons lichaam meedragen. Japanner Yukawa heeft in ons bindweefsel namelijk 0,01 tot 0,07 microgram indium gevonden [BRON]. De wijze waarop ons lichaam aan dit indium komt is interessant, namelijk via onze moeder. Tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding wordt er een relatief hoge concentratie indium aan een baby gegeven, die dit direct opslaat in het lichaam. Helaas blijkt de voorraad vanaf ons 25ste zo goed als op te zijn en is het niet meer in ons lichaam gevonden. 

Dat er weinig over indium gesproken wordt houdt niet in dat er geen onderzoek naar gedaan is. Indium werd al in 1863 ontdekt en vier jaar later wisten ze het element te isoleren. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd het voor het eerst toegepast als homeopathisch middel, onder andere bij uitputting, depressie en geïrriteerdheid. Het was pas vanaf de jaren 60 dat er serieus onderzoek werd gedaan naar indium als een supplement. Arts en toxicoloog dr. Schroeder deed toen veel onderzoek naar indium. Dit onderzoek werd in de jaren '70 voorgezet door dr. Lyons. Hij schreef aan de hand van zijn onderzoeken het boek 'Indium, The Missing Trace Mineral'. In 2002 werd het tweede belangrijke boek over indium geschreven door dr. Walker: 'Indium, The Age Reversing Trace Mineral'. Lees HIER een vertaling.

Indium en verbeterde opname van mineralen

Door het intensieve onderzoek van een aantal wetenschappers is er gelukkig vrij veel bekend over de werking van Indium. Dr. Schroeder deed in begin jaren '70 de eerste belangrijke ontdekkingen. Uit zijn 13 onderzoeken naar indium blijkt vooral dat het een grote invloed heeft op onze mineraalhuishouding. Door inname van indium stijgt de opname van mineralen en spoorelementen in onze organen en klieren gemiddeld met 142%. Indium blijkt te zorgen voor een re-absorptie van mineralen uit de dikke darm, wat voor een verhoging van mineralen in de organen zorgt [BRON & BRON].

Indium en de invloed op hormonen en stress

Misschien wel de belangrijkste functie van indium is de regulatie van onze hormonen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat indium onze HPA-as reguleert, dit is ons biologische stresssysteem dat wordt gereguleerd door hormoonklieren hypofyse, hypothalamus en de bijnieren. Indium zorgt voor een goede werking van dit hormoonsysteem, wat ervoor zorgt dat het lichaam beter in balans is. Het heeft daarnaast veel invloed op onze stressrespons (cortisolaanmaak), waardoor we veel weerbaarder zijn [BRON]. 

De uiteenlopende patenten van Indium

Bijzonder aan indium is dat er afgelopen eeuw zes patenten voor zijn afgegeven. De meesopvallendste is die van multinational Procter & Gamble, die indium gepatenteerd heeft als preventief middel tegen tandbederf. De onderzoeker George Bonadio heeft maar liefst drie patenten op indium vekregen:
1. Indium om de activiteiten van de schildklier te normaliseren [BRON].
2. Indium voor betere ontgifting van de lever [BRON].
3. Methode om op een veilige en door de FDA goedgekeurde wijze indiumverbindingen te maken en gebruiken [BRON].

Deze hele week 10% korting op Indium van The Health Factory!

Bron: Earth Matters Shop


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Spelen omvat een geniale niet te definiëren energie, die op onnavolgbare wijze het binnenste verbindt met diens ware bron. En ware geaardheid zal zich weldra uiten, in zelf scheppend vermogen.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.