Lezing ‘Teken aan de Wand’ in Sneek, Tilburg en Arnhem | door Hayo Bol & Huib Kraaijeveld

Lyme

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3296
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Hayobol

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Gezondheid, Lyme

(Agenda-item) Kom naar de lezing over Lyme: De oorzaak, de ziekte, het sociale aspect, de WHO en mogelijke oplossingen. Wij: Huib Kraaijeveld en Hayo Bol geven samen 3 keer de lezing over Lyme onder het motto: YES YOU CAN! 

Heb je zelf de ziekte van Lyme of ken je iemand in je omgeving die dat heeft? En wil je er meer over weten?

Hayo Bol & Huib Kraaijeveld geven samen de lezing ‘Teken aan de Wand’ in Sneek, Tilburg en Arnhem. De avond is bedoeld voor chronisch zieken, voor mensen met ‘vage klachten’, voor geïnteresseerde behandelaars en voor iedereen die persoonlijk iemand kent met (mogelijke) Lyme. 
Graag vooraf aanmelden, want er is beperkt plaats. huib.me/winkel 

Hayo en Huib gaan in op zowel de gezondheidsaspecten als op de systemische maatschappelijk / politieke kanten van deze onderschatte wereldwijde epidemie.
Tijdens de lezing geeft Hayo uitleg over de ziekte, zijn ontstaan en wat je ertegen kunt doen. Huib richt zich na de pauze op het social aspect.

Als lidstaat van de Verenigde Naties moet ook Nederland werken met het ICD-coderingssysteem van de WHO, dat ziektes classificeert. Dit ICD-systeem bevat codes voor wel 69.000 ziektes en ziekteveroorzakers, waaronder zeer uitzonderlijke zoals ‘botsing met een ruimteschip’ (V95.40) en ‘brandwonden door spontane ontbranding van waterski’s’ (V91.07). Dan zou men toch mogen aannemen dat er ook ICD-codes zijn voor een tekenbeet en voor de vele – vaak dodelijke – aandoeningen die volgens honderden wetenschappelijke artikelen door Lyme veroorzaakt worden? 

Maar nee. De WHO heeft alleen een code voor acute Lyme en enkele subcodes voor zogenaamde ‘zeldzame’ ernstige vormen. De honderden wetenschappelijke artikelen die hebben aangetoond dat Lyme-infectie hartfalen, vaatziekten, leveraandoeningen, blindheid, gehoorproblemen, psychiatrische aandoeningen, hersenbloedingen en vele andere aandoeningen veroorzaakt, zijn echter niet opgenomen in deze codes. Aangevlogen worden door een eend (W61.62XD), botsingen met ongemarkeerde ruimteschepen en spontaan ontbrandende waterski’s dus wel; met waarschijnlijk aanzienlijk minder onderbouwing door wetenschappelijk onderzoek.

Dit betekent niet alleen dat jouw arts al deze mogelijke verbanden niet in zijn ‘drop down’ menu te zien krijgt, als jij met dit soort ernstige klachten binnen komt. Het betekent ook dat er geen vergoeding voor behandeling van Lyme als oorzaak van de aandoening is en tevens dat er geen betrouwbare statistieken te verzamelen zijn. Als een ziekte geen ICD-code heeft, bestaat het niet in het systeem van de gezondheidszorg. Lyme is binnen het gezondheidssysteem van alle lidstaten van de VN ‘weg gecodeerd’. 

De huidige ICD codes van de WHO ondersteunen praktijken die schendingen van mensenrechten van Lyme patiënten mogelijk maken. Dit is in maart 2017 door de ‘Ad Hoc Committee for Health in ICD11 Borelliose Codes’ onder de aandacht van de WHO gebracht, die echter tot nu toe deze goed gedocumenteerde informatie niet heeft gebruikt om haar codes op te waarderen naar de laatste stand van de wetenschap (daarmee o.a. tientallen wetenschappelijke onderzoeken over congenitale overdacht negerend). De hieruit voortkomende schending van meerdere mensenrechten zijn in juni 2017 bij de Speciale Rapporteur voor Gezondheid en Mensenrechten van de VN gerapporteerd. Deze schending van mensenrechten vindt dus ook in Nederland plaats.

Drs. Huib Kraaijeveld, auteur van ‘Teken aan de Wand’, voorzitter van de On Lyme Foundation & founding member van de ‘Ad Hoc Committee for Health Equity in ICD11 Borelliose Codes’ geeft samen met natuurgeneeskundige Hayo Bol de lezing ‘Teken aan de Wand’ op donderdag 15 mei in Sneek, woensdag 23 mei 2018 in Tilburg en op dinsdag 19 juni in Arnhem

Bron: huib.me  


Geplaatst door Hayo Bol

Hayo Bol

Ik ben inmiddels 20 jaar natuurgeneeskundig therapeut/ lifecoach en geef lezingen over verschillende onderwerpen mbt gezondheid. Daarnaast geef ik les aan collega therapeuten en therapeuten in opleiding over voeding/elektrosmog/natuurgeneeskunde bij verschillende instellingen zoals de Ortho Health Foundation, Floww Intl, Lightwave en Bemer...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hayo BolLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wanneer je niets vraagt van de wereld, of van God, wanneer je niets wilt, niets zoekt, niets verwacht, dan zal de opperste toestand van geluk ongenodigd en onverwachts over je komen.

Sri Nisargadatta Maharaj, Indiaas Advaita-leraarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.