Digitropolis; The dark side of AI, 5G & IoT

Docu digitropolis

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:8769
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:We Are Change

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Technologie, Straling-Electrosmog, Gezondheid

(Earth Matters) In de media horen we vooal hoe de digitale infrastructuur ons leven vooral makkelijker, leuker en efficiënter gaat maken. Door 5G, the Internet of Things en Artificial Intelligence wordt de toekomstige samenleving hyper-connected. Werkelijk alles om ons heen wordt verzamelt en legt de data vast van wat uiteindelijk onze gezondheid, veiligheid, portemonnee en bescherming tegen terrorisme ten goede zou moet komen. Tenminste, als we geloven wat overheden en multinationals ons steeds voorhouden. 

In het transhumanistische denkbeeld zijn algoritmes en big data de enige redding van de mensheid. Dat dit ten koste gaat van onze gezondheid, privacy èn veiligheid blijft veelal onbesproken.

Onafhankelijk journalistiek platform WeAreChange.NL schijnt in de nieuwe tweetalige documentaire Digitropolis daarom haar licht op de impact van deze digitale online infrastructuur. Met medewerking van:

  • Frans van der Reep, futurist en lector Digital World;
  • Chantal Halmans, auteur van ‘De draadloze kooi’;
  • Max Igan, politiek commentator; 
  • David Icke, onderzoeker en auteur;
  • Matthijs Pontier, online privacy expert en lid PiratenPartij

De première van Digitropolis was op zondagmiddag 4 maart in Rotterdam. Je kunt nog deelnemen aan het gesprek op hun doc&debatavonden in Groningen, Breda en Maastricht:

  • Zaterdag 17 maart, Groningen
  • Zondag 18 maart, Breda
  • Donderdag 22 maart, Maastricht

Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend, laat weten of je komt door je aan te melden via [email protected] 

Click CC for English subtitles. Click CC voor Nederlandse ondertitels.

WeAreChange.NL maakt sinds 2012 onafhankelijke reportages en maakt deel uit van een internationaal netwerk van grassroot mediamakers. Je kunt een overzicht van onze reportages vinden op hun YouTube Kanaal.

Meer info: www.wearechange.nl

Bron: Earth Matters

Trailer: 

Digitropolis; The dark side of AI, 5G & IoT

(We Are Change) 5G, The Internet of Things, en Artificial Intelligence; als je de media, politiek en corporates mag geloven kleven er uitsluitend voordelen aan deze key aspects van de tech revolutie. Over de fundamentele 'dark sides' en ethische kwesties wordt nadrukkelijk gezwegen.

Welke impact heeft die nieuwe digitale infrastructuur op ons dagelijks leven? Welke effecten heeft dit op onze privacy, gezondheid, veiligheid en democratische invloed? Veel tijd om over deze vragen na te denken hebben we niet. Steeds meer devices en apparatuur zijn namelijk al 'smart'. Ze zijn uitgerust met sensoren, iets van een besturingssysteem en mogelijkheden tot het zenden en ontvangen van data. En aangezien in 2020 het draadloze 5G datanetwerk operationeel moet zijn betekent dit draadloze en real-time dataoverdracht met nagenoeg glasvezel snelheid.

Dit geeft een enorme push aan een nieuwe realiteit waar cash geld uiteindelijk zal verdwijnen en de personal adds op elke straathoek zijn te vinden. Kortom: radicale veranderingen die zich momenteel (ongemerkt) razendsnel voltrekken.

We Are Change Rotterdam richt zich binnen de docu #Digitropolis uitsluitend op de 'dark side' van deze miljarden verslindende techno-stampede. Met deze docu bieden we een tegenwicht wat bijdraagt om een realistischer beeld van deze ontwikkelingen te krijgen.

Dit onderwerp is echter zo veelomvattend, ingrijpend en urgent, dat we naast de documentaire ook dit thema letterlijk op de agenda willen zetten. Daarom is het mogelijk dat organisaties, opleidingen en stichtingen een beroep op ons kunnen doen om 'live' vertoningen te organiseren met aansluitend interactief debat.

Steun dit project en onze stichting ook financieel!

U kunt uw bijdrage storten op: NL04 TRIO 0777 8590 68

Bitcoin – BTC: 13sPXyccPMZewcjN3rWYbAhs1i4QA3R5i9

Bron: wearechange.nl


Geplaatst door Arjan Bos

Arjan Bos

Mijn naam is Arjan Bos, ik ben vrijlieft, vader van drie kinderen en woon in Delft.

Een veelkleurig pallet aan ervaringen in allerlei reizen, banen en levensvisies vormden de basis voor het opzetten van Stichting Earth Matters...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Arjan BosLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Praat niet langer na. Spreek zelf! Vind je eigen taal terug, je eigen woorden en klanken, je eigen gevoel.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.