Missie verduidelijken over je hobby!

Breien

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:2869
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Gezondheid

(MIR-Methode | Mireille Mettes) De 9 stapen van de MIR-Methode zijn een complete set bij elkaar. Met z’n negenen werken ze aan alles wat voor jouw leven van belang is. De laatste stap is daarbij erg belangrijk: ‘Missie verduidelijken’. Toen ik had uitgetest dat deze stap in de MIR-Methode erbij moest, was ik eerst in de war. Ik was toch bezig met een methode voor gezondheid, wat moest ik dan met ‘missie’? En toen viel het kwartje.

Oh wacht eens, als ik weer aangevuld ben, weer in balans ben, dan heb ik nieuwe energie! En wat ga ik dan doen met al die nieuwe energie? Het werd me duidelijk: de MIR-Methode is erop gericht om mij in mijn volle energie te zetten, zodat ik precies kan gaan doen wat ik wil doen in dit leven!

Missie verduidelijken over je privéleven
Missie verduidelijken blijkt daarbij meerdere lijnen te hebben. Het gaat niet alleen om je werkend leven, je carrière, maar ook over je privéleven. Welke missie heb je daar? Zou je graag met iemand willen samenleven? Wil je de liefste moeder ter wereld zijn, de inspirerendste vader? Wil je een succesvolle zakenmoeder zijn als voorbeeld voor je dochter? Of wil je misschien je missie leggen in goed doen voor anderen, in het bij elkaar brengen van buurtbewoners of koffie schenken bij de bejaarden op hun kaartmiddag? Wanneer heb jij een privéleven waar je van houdt?

Missie verduidelijken over je hobby
In dat privéleven ontbreekt nog iets anders: je hobby. Er zijn zoveel anderen om voor te zorgen, afleidingen en verplichtingen dat iets essentieels als een hobby er vaak bij inschiet. Doe je de MIR-Methode dan zet je bij stap 9 ‘Missie verduidelijken’ alle lijnen van je leven in gang. Zowel qua werk, als privéleven, als hobby! Het kan daardoor zijn dat je ‘toevallig’ wordt uitgenodigd bij een club, je kinderen je meetrekken naar een manege of je buurvrouw je uitnodigt voor een crea-avond. Je gaat door het doen van de MIR-Methode jouw innerlijke behoefte aan een hobby weer openen en dan trek je dit soort ‘toevalligheden’ aan als een magneet.

Innerlijke rust
Je kunt alleen een hobby hebben, als je daarvoor innerlijke rust hebt. Pas als je jezelf toestaat om voor ontspanning te kiezen, kun je je hobby omarmen. Stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen’ helpt je daarbij. Ouders zijn bij uitstek de keihard werkende mensen die zichzelf vaak nooit rust gunden. Koppel je hun voorbeeld los van jouw netvlies, dan kun je makkelijker bij je innerlijke rust komen en je ontspanning zoeken. Je gaat dan zonder schuldgevoelens heerlijk genieten van die paar uurtjes onbezorgdheid en je kunt jezelf daardoor voor de rest van de week weer opladen. Het (terug)vinden van een hobby moet je dan ook zien als een heel goed teken!

Hobby uit je jeugd
Een liefhebberij geeft iets prijs van jouw binnenste. Buiten zijn, de geur van de natuur opsnuiven zegt iets over je verbondenheid met de natuur en creativiteit geeft iets aan over je creatie-kracht. Je kunt innerlijke talenten aflezen uit wat je graag deed in je jeugd. Deze liefhebberijen kunnen nu door het doen van de MIR-Methode tevoorschijn komen, in een andere vorm. Ik hoop dat je ze herkent en ze kunt omarmen! Veel plezier alvast met je nieuwe of teruggevonden hobby!

Bron: MIR-Methode

 

 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.

Aldous Huxley, Brits schrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.