Huidproblemen? Hoe vaak poep je per week?

Stoelgang

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4678
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Genezing, Natuurgeneeswijzen

(MIR Methode | Mireille Mettes) Naar schatting 15% van de mensen in Nederland heeft last van verstopping, een moeilijke stoelgang, constipatie, obstipatie, oftewel: ze hebben moeite met poepen. Wanneer je ontlasting er niet uit wil, geeft dat verstopping en dat gaat na een paar dagen enorm pijn doen in je buik.

Normaal kun je elke dag of 1x in de 2 dagen wel naar de wc om te poepen, maar wanneer je ‘verstopt zit’, is het maar 1x in de 3-7 dagen. Soms gaat iemand maar 1x per week naar de wc, zoals onlangs een cliënte van mij. En uit mijn vorige praktijk herinner ik me een vrouw die maar 1x in de maand ontlasting had. De buikpijn die die vrouw had! Gelukkig pasten de behandelingen bij haar en kon ze al snel weer elke dag naar de wc. Ze was letterlijk en figuurlijk opgelucht! 

Vrouwenkwaal
Wat ik erg opvallend vind, is dat we hier te maken hebben met een kwaal die meer bij vrouwen voor komt dan bij mannen. Als ik straks kijk naar de oorzaken, is dat eigenlijk wel logisch. Voor mij is de oorzaak van constipatie vaak een psychisch/emotionele en het verdient beslist aandacht om daar naar te kijken. 

Constipatie is afval vasthouden
Wanneer je bedenkt dat ontlasting afval is van het voedsel dat verteerd is, is constipatie dus eigenlijk het vasthouden van ‘afval’. Het is een interessante vraag waarom je darmen die afval niet loslaten. Het gevolg is dat je lichaam gaat vervuilen, omdat je darmen doorgaan met het weer opnemen van afvalstoffen. Je lichaam gaat daardoor langzaamaan meer en meer vervuilen en aandoeningen creëren.

Aandoeningen die hierdoor vaak ontstaan, zijn huidaandoeningen, zoals eczeem of psoriasis. In de Chinese geneeskunst, is men altijd extra alert op een slechte stoelgang, omdat ze weten dat vele kwalen hierdoor ontstaan. Kortom: goed poepen is de basis voor een goede gezondheid!

Schuldgevoelens en perfectionisme als oorzaken
Wat mij is opgevallen, is dat als iemand een geblokkeerde dikke darmmeridiaan had, er meestal sprake was van verstopping. Behandelde ik de dikke darmmeridiaan, dan kon deze persoon meestal al snel weer naar het toilet. De kunst was echter om te kijken naar de oorzaak die deze meridiaan blokkeert.

Vaak bleken cliënten last te hebben van schuldgevoelens, overdreven perfectionisme en angst om de controle te verliezen. Hier zien we tevens een link naar wagenziekte. Vrouwen die diep onverwerkt verdriet hadden, zoals bij herhaalde miskramen, bleken vaak last te hebben van constipatie en een geblokkeerde dikke darmmeridiaan. 

Vrouwen en dikke darmmeridiaan
Waarom hebben vrouwen vaker last van verstopping? Omdat vrouwen vaker schuldgevoelens blijven koesteren, omdat ze teveel hooi op hun vork nemen, uit angst dat ze tekort schieten en omdat ze het moeilijk vinden de controle los te laten.

Constipatie en de MIR-Methode
Afgezien van stap 1 ‘Zuurgraad optimaliseren’ en stap 2 ‘Detox alle toxische belasting’ die je lichaam aanzetten tot het afvoeren van afvalstoffen, is het heel belangrijk dat je in stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen’ werkt aan het loslaten van je faalangst en je schuldgevoelens, of het nou die van jezelf zijn of van je ouders. In stap 4 ‘Meridianen zuiveren’ werk je aan het zuiveren van je dikke darmmeridiaan, waardoor schuldgevoelens, perfectionisme en angst voor controleverlies langzaamaan minder worden.

Stap 5, 6, 8 en 9 ondersteunen de andere stappen. Met stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’ versterk je je Eigenwaarde, Zelfwaardering en de Veiligheid in jezelf. Bovendien vul je de Vergeving aan die je jezelf mag geven voor wat je in het verleden hebt gedaan. Dat was toen en nu is nu. Je kunt jezelf resetten en jezelf weer een schone lei geven en… dan weer heerlijk naar de wc gaan! Dat het voor jou weer fijn mag gaan stromen!

Op je gezondheid!

Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Erger dan met onwetendheid spreken, is zwijgen over de waarheid.

Mohammed A.J. AliBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.