Je gebit de poort naar je gezondheid

De menselijke tand

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5404
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Genezing, Therapieën, (Grens)wetenschap

(MIR Metode) Je gebit is een onderdeel van je lichaam dat meestal alleen bewuste aandacht krijgt als er iets mis is. Toch is je gebit ongelooflijk belangrijk als het om je gezondheid gaat. In de opleiding Medische Basiskennis die ik deed, leerde ik dat bacteriën via je bloedende tandvlees in je bloedsomloop terecht komen, wat ernstige gevolgen kan hebben voor je gezondheid. Daarnaast kennen we nog veel meer problemen met het gebit: bloedend tandvlees, tandsteen, terugtrekkend tandvlees, parodontitis of ontstekingen die kunnen leiden tot wortelkanaalbehandelingen als noodgreep. Dan worden de zenuwen in je kies dood gemaakt, zodat je er geen pijn meer aan hebt, maar het pakt de echte oorzaak niet aan: een niet optimaal werkend immuunsysteem.

Bloedend tandvlees
Niet naar de tandarts gaan, is misschien wel een van de slechtste keuzes die je kunt maken voor je gezondheid. Je gebit heeft een rechtstreekse verbinding met de rest van je lichaam. Verzorg je je gebit slecht, dan heeft dat rechtstreeks gevolgen voor je gezondheid. Dat komt doordat je tanden omgeven zijn door tandvlees. Als je tandvlees bloedt, hebben bacteriën vrije toegang tot je bloedbaan en kunnen deze bacteriën overal in je lichaam terecht komen. Een tandarts (en soms de mondhygiënist) kan helpen je gebit tot in detail schoon te houden, maar kan ook vroegtijdig signaleren wanneer er ontstekingen zijn of wanneer je tandvlees in slechte conditie is.

Tandplak en verstopte aderen
Lang geleden hoorde ik van een arts dat er een verband bestaat tussen dicht slibbende aderen en tandplak. Op de site van de American Heart Association tref ik Engelstalige onderzoeken aan die dit bevestigen en ik verwacht dat er nog veel meer over te vinden is. Op de site van de Nederlandse Hartstichting kan ik het nog niet vinden. Er zal ongetwijfeld meer onderzoek naar gedaan moeten worden, maar hoe meer je je bewust bent van het belang van elke dag 2x poetsen, hoe liever! Op de website van Leefbewust.com tref ik een samenvatting van de onderzoeken aan over de risico’s van tandplak voor hart- en vaatziekten.

Chronische ziektes, veroorzaakt door tandartsbehandelingen
Wat ik zorgwekkend vind, is dat veel onderzoeken en ervaringen van tandartsen aangeven (vaak al sinds meer dan 20 jaar) dat gebitsbehandelingen de oorzaak kunnen zijn van chronische ziektes. Soms ontstaan er elektrische stroompjes in de mond, bijvoorbeeld wanneer meerdere amalgaamvullingen op elkaar worden gestapeld of er ontstaat onzichtbare bacterie-groei na een wortelkanaalbehandeling. Deze bacteriën kunnen zich in holtes van kies of tand goed verstoppen en zijn moeilijk te bereiken met antibiotica. Nu blijkt er een verband te zijn tussen die bacterie-groei en ernstige chronische ziektes. Wil je je hierin verdiepen, kijk dan naar de TERF, de Toxic Element Research Foundation. Tandartsen die hun praktijk hebben uitgebreid tot bio-energetisch tandarts zijn zich hier bewust van en bekijken jouw gebit als onderdeel van jouw gehele gezondheid.

MIR-Methode en je gebit
Veel kwalen kunnen zich gewonnen geven door het doen van de MIR-Methode. Ook voor gebitsproblemen kan de MIR-Methode een welkome aanvulling zijn, naast goede tandverzorging en regelmatige bezoekjes aan een (bio-energetische) tandarts.

Wat kan de MIR-Methode doen voor jou en je gebit? Het werkt vanuit verschillende invalshoeken:

  1. Vergroten zelfliefde en zelfverzorging: de MIR-Methode is een stuk gereedschap waarmee je de liefde voor jezelf vergroot. Dat komt alleen al door het hand aaien, waarmee je liefdevol contact maakt met je lichaam. Daarnaast werken vooral de volgende stappen mee aan het vergroten van je zelfliefde: 3 ‘Vader loskoppelen, Moeder loskoppelen’, 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’ en 8 ‘Chakra’s en aura optimaliseren’. Door meer zelfliefde, krijg je vanzelf meer aandacht voor je persoonlijke hygiëne en o.a. het verzorgen en onderhouden van je gebit. Bovendien zorgt meer zelfliefde ervoor dat je minder gaat snoepen en als vanzelf gaat kiezen voor gezondere voeding en water.
  2. Versterking energie door zuivering meridianen: de meridianen worden via de MIR-Methode aangezet tot zuivering (stap 4 ‘Meridianen zuiveren’), zodat de energie weer vrij kan stromen. Deze meridianen zijn niet alleen in het lichaam te vinden, maar ook in het gebit. Val je op je voortanden, dan kunnen bijvoorbeeld de nier- en blaasmeridiaan verstoord raken, omdat die door de voortanden stromen. Dit zou dan klachten van angst en onzekerheid kunnen veroorzaken. De lever- en galblaasmeridiaan stromen door de snijtanden en het is ‘grappig’ te weten dat dit de meridianen zijn die veel met boosheid en frustratie te maken hebben (bijten, tanden knarsen). Doordat je bij de MIR-Methode bij stap 4 aait ‘Meridianen zuiveren’ herstel je de stroming van de meridiaan en kunnen deze emoties weer verdwijnen. Daardoor kan tanden knarsen afnemen.
  3. Angst voor de tandarts. Stap 4 ‘Meridianen zuiveren’ helpt je bij het verminderen van de angst voor de tandarts. Een van de meridianen is de niermeridiaan en wanneer die weer vrij kan stromen, nemen je angsten snel af. Daarnaast helpt ‘Vader loskoppelen’ van stap 3 mee, in het geval je tandarts een man is. Oude onprettige ervaringen met mannen kunnen in de tandartsstoel herinnerd worden, vooral wanneer de tandarts in je mond moet zijn. Je mond is een kwetsbaar deel van je lichaam en iemand daarin binnen laten, is iemand binnen laten in je lichaam. Die oude herinneringen werk je langzaam weg, waardoor je meer vertrouwen kunt krijgen in de tandarts.

Plotseling kiespijn na het doen van de MIR-Methode
Soms komt het voor dat iemand juist kiespijn krijgt door het doen van de MIR-Methode! Dan kan het zijn dat je al langere tijd een ontsteking in je mond hebt, die nog niet voelbaar was. De MIR-Methode versterkt je immuunsysteem en je immuunsysteem maakt de ontsteking extra voelbaar en zichtbaar. Je moet dan altijd naar de tandarts gaan om het te laten onderzoeken. Hoe eerder je de ontsteking aanpakt, des te minder je immuunsysteem hoeft te werken en dat maakt dat vermoeidheidsklachten vaak verdwijnen!

Doe altijd alle 9 stappen
Let op! Je doet de MIR-Methode alleen goed wanneer je alle 9 stappen doet! Sommige mensen laten stappen weg uit het hele rijtje, maar dan haal je de kracht eruit. Het is belangrijk dat je alle 9 stappen doet, omdat ze samenwerken en ze elkaar nodig hebben voor jouw optimale zelfheling!

En nu jij! Wat zijn jouw ervaringen met je gebit sinds je de MIR-Methode doet? Vaker poetsen? Bloedend tandvlees over? Schrijf het ons. Dankjewel!

Ik wens je een schoon en gezond gebit en dat de tandartsbezoeken voortaan binnen 5 minuutjes klaar zijn.

Succes! Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Bron: MIR Methode


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik droomde dat ik wakker was en toen werd ik wakker en merkte ik dat ik sliep.

Stan Laurel, Amerikaans komiekBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.