Depressief? Luister naar de oor-zaken

Depressief

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3836
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Gezondheid

(MIR Methode | Mireille Mettes) Je wordt ‘s ochtends wakker en weet gelijk hoe laat het is: depressie-tijd. Het liefst draai je je weer om en wil je door deze dag heen slapen, maar meestal moet je er toch een keer uit, al was het alleen al om te plassen. Als je geluk hebt, word je door omstandigheden gedwongen om eruit te gaan en een dag met structuur in te gaan (werk, kinderen, hond uitlaten). Dat geeft afleiding. Als je pech hebt, wacht er een dag zonder structuur.  Heb je geen vast dagritme, dan krijgt de depressie de kans om snel groter te groeien.

Tijdelijke verlichting 
Wat ik het ergste vind, is als mensen zeggen: “Het zit tussen je oren”. Dan zegt iemand eigenlijk: “Je stelt je aan”, of “Je moet gewoon positief denken”. Krijg je medicijnen aangeboden, dan is de kans groot dat je ze aanpakt, omdat je allang blij bent dat er eindelijk een oplossing wordt geboden. Veel mensen knappen op met antidepressiva, omdat het een officiële erkenning is: er is echt iets aan de hand! Die erkenning is heel waardevol, en de medicijnen geven je tijdelijk verlichting.

Het zit niet tussen je oren, maar in je hart! 
De depressie verdwijnt niet vanzelf, die heeft een oor-zaak en de grote kunst is om daarnaar te luisteren. Niet naar wat er tussen je oren zit, maar naar wat je hart fluistert! 

Volgens mij ligt de oorzaak van depressie in 3 aspecten van ons mens-zijn: 1. de levensweg, 2. de emotionele herinneringen en 3. lichamelijke vervuiling of tekorten. Met de MIR-Methode werk je aan al die oorzaken, waardoor je goede kans maakt dat de depressie zal afnemen.

  1. Van je levenspad af zijn. De belangrijkste oorzaak is dat je niet op je pad zit. Je leeft je leven met weinig voldoening en elke dag is eigenlijk maar nutteloos. Wat doet het er eigenlijk toe? Zelfs als anderen denken dat je alles voor elkaar hebt, kan je je leven als oppervlakkig ervaren.  De buitenkant lijkt dan mooi, maar van binnen huil je. Hier werk je aan bij stap 9 van de MIR-Methode: ‘Missie verduidelijken’.
  2. Vast zitten aan je verleden. Wat je ook probeert, je zakt telkens weer terug in je ‘oude ik’. Herinneringen uit je jeugd, angst om voor schut te staan, bang om fouten te maken, houden je in bedwang. Je durft geen nieuwe stappen te zetten, of hoort bij voorbaat al in je hoofd: “Dat lukt je toch niet”,  “Jij zal het nooit ver schoppen”, “Laat het denkwerk maar aan je broer over”. Hier werk je aan bij stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen’ en met stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’.
  3. Vervuiling en tekorten in je lichaam. Je lichaam is ongemerkt volgelopen met afval: vaccinaties, medicijnresten, ongezonde voeding, zware metalen, elektriciteit, straling, chemicaliën, pesticiden, etc. Je lichaam is in de loop van de jaren minder goed gaan functioneren en je vermogen om helder te denken is afgenomen. Door de vele afvalstoffen, kan je lichaam niet goed werken en krijg je tekorten, omdat de voeding niet goed wordt opgenomen. Tekort aan mineralen is vaak een oorzaak van depressie! Je wordt sneller moe, kunt niet helder nadenken en hebt minder veerkracht bij tegenslag. Stap 2 ‘Detox alle toxische belasting’ werkt mee aan het afvoeren van al het afval en stap 5 ‘Alle tekorten aanvullen’ zorgt ervoor dat alle tekorten weer aangevuld worden.

Gebruiksaanwijzing MIR-Methode bij depressie 
Ben je al langer dan 2 weken depressief, begin dan voorzichtig en doe alleen stap 5 ‘Alle tekorten aanvullen’ en stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’. Dat doe je 2 weken en daarna begin je pas met alle 9 stappen. Als je de instructievideo bekijk, kijk je vanaf 20.22 minuten, daar leg ik dit extra uit.

Doe altijd alle 9 stappen!
Hierboven noemde ik een aantal stappen van de MIR-Methode, maar het blijft van belang dat je altijd alle 9 stappen doet als je zover bent en er niet zelf een paar uit kiest, omdat ze allemaal met elkaar samenwerken! 

MIR-Methode als gereedschap: van depressie naar leven vanuit je hart
Een van de veel gehoorde reacties is, dat de MIR-Methode een antwoord heeft op depressie. De bovengenoemde oorzaken worden aangepakt en langzaam, stukje bij beetje, maak je jezelf los van je verleden, maak je je lichaam schoon, ga je weer helder nadenken en ontvouwt zich jouw levenspad.

Je wordt je van elke beslissing bewust: ‘Wil ik dit eigenlijk wel?’ Daardoor ga je steeds beter naar je hart luisteren! 

Het is heel bijzonder wat er bij mensen gebeurt nadat ze de MIR-Methode minimaal 4 weken hebben gedaan. Ik wens je toe dat jij ook weer in contact komt met je hart en dat jouw leven weer gaat bruisen van activiteit! Ik verheug me op jouw levenspad!

Vraag aan jou
“Je bent voor een dubbeltje geboren en zal nooit een kwartje worden” “Spreken is zilver, zwijgen is goud” Dat zijn van die ‘heerlijke’ familie-spreuken die jou kunnen belemmeren om voluit te leven.

Welke familie-spreuk gaat er rond in jouw familie? Of in de familie van anderen? Laat het ons weten. Dankjewel! 

Veel geluk!
Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl
Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Bron: MIR Methode


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

All the darkness of the world cannot put out the light of a single candle.

-- wanttoknow.infoBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.