Hoe gaat het met de MIR-Methode?

MIR Methode

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6721
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Natuurgeneeswijzen, Genezing

(MIR Methode | Mireille Mettes) Elk 100e artikel schrijf ik over hoe het met de verspreiding van de MIR-Methode gaat.

Twee jaar geleden schreef ik ‘Help de MIR-Methode groeit uit haar jasje!’ Ik kreeg daarop zoveel hartelijke reacties dat ik en Remco (mijn man) vleugels kregen! Inclusief vele donaties wat het werk een stuk lichter maakte! We zijn nu 2 jaar verder en ik vind het erg leuk om je te laten zien hoe de MIR-Methode ervoor staat:

1. De nieuwsbrief wordt (sinds vorige week) toegestuurd aan… 30.088nieuwsbrieflezers! De Engelstalige nieuwsbrief wordt nu verstuurd aan bijna 2.396 mensen. En de Duitstalige nieuwsbrief is sinds een paar maanden van start! (De nieuwsbrief in het Frans en Spaans hebben we nog niet gestart, vanwege te weinig tijd en financiën om alle artikelen te laten vertalen.)

2. De MIR-Methode stond in de Happinez, en nu ook in de Franse en Engelse Happinez! En in september ben ik een van de sprekers op het Happinez-festival!

3. De MIR-Methode is inmiddels vermeld in meer dan 12 boeken van andere mensen!

4. De ervaringen die mensen met de MIR-Methode hebben, blijven binnen komen. Zoals Joke die na een verkeersongeluk na 9 jaren toch weer haar reuk terugkrijgt. Het is zo fijn als mensen dat schrijven, want dat helpt anderen om erop te vertrouwen dat het mogelijk is om jezelf te helen. Lees hier meer ervaringen van mensen.

5. Dankzij alle mensen die een boek of luisterboek kochten, hadden we telkens weer geld voor investeringen, zoals het inhuren van vertalers. Het handboek MIR-Methode is inmiddels voor de 7e keer opnieuw gedrukt! En het boek ‘Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?’ gaat binnenkort voor de 3e keer gedrukt worden! Dank aan de boekenlezers! En… het handboek is inmiddels gedrukt in het Engels en Duits! Dankzij de donateurs van twee jaar geleden! We verkopen daarvan (tot nu toe) ongeveer 1 boek per maand en hopen dat het meer gaat worden.

6. We konden verhuizen van Apeldoorn naar Loenen, naar een nieuw kantoorpand met 2 kamers, in plaats van 1. Zodat ik lekker geconcentreerd kan werken en we meer ruimte hebben voor medewerkers en alle materialen.

7. We hebben een vaste assistente, Mariëlle, die ons helpt bij het beantwoorden van e-mails, het coördineren van alle vertalers, realiseren van ondertitelingen, Facebook en het organiseren van lezingen. En… dat doet ze met slechts 5 uur per week. Daarnaast werken we met schatten van vrijwilligers die werk doen dat anders zou blijven liggen. Dank jullie wel!

8. De 9 stappen zijn inmiddels vertaald in vele talen. En sinds kort ook in het Chinees! En hoeveel Chinees-sprekende mensen zijn er in de wereld!? Als zij de MIR-Methode gaan doen, is ons doel van Wereldvrede weer een stuk dichterbij!

9. Binnen Nederland en Vlaanderen verspreidt de MIR-Methode onder huisartsen(!), is het al in de thuiszorg, kraamzorg en psychiatrie terecht gekomen en staan zelfs specialisten er voor open! 

10. En het verspreidt naar landen met minder fijne gezondheidszorg, zoals India, Thailand, Kongo, Zuid-Afrika… geweldig!  Het maakt dat we met z’n allen werkelijk bijdragen aan die fijnere wereld!

Meer MIRrors, sneller Wereldvrede

Met elke persoon die de MIR-Methode gaat doen, halen we de Wereldvrede een stukje naar ons toe! Want… krijg jij weer energie en creëer jij vrede in je hart, dan straal je dat uit naar anderen. In je woorden, in je daden, in je lach. Naar schatting doen nu 200.000 mensen in Nederland en Vlaanderen de MIR-Methode. En ik durf nog steeds te geloven dat het ons gaat lukken, die wereldvrede! Dat komt waarschijnlijk doordat ik vaak innovators spreek, mensen die vernieuwingen creëren, waardoor ik weet dat de alternatieve mogelijkheden voor de wakkere mensen al klaar liggen. Het maakt het voor mij licht om de koers naar wereldvrede aan te houden! En het maakt voor mij zichtbaar dat het beslist geen utopie is! Verdiep je bijvoorbeeld eens in het werk van professor Jan Rotmans, professor in de Transitieleer. Of lees deze artikelen eens: 
30. Wereldvrede komt elke dag dichterbij!
130. Zie jij ook wat ik zie?

Helaas is geld nog nodig…

Geld vind ik een lastig iets. Ik vind het prettig als ik mijn werk kan voortzetten en ik kan flink gefrustreerd raken als ik werk moet uitstellen, omdat er geen geld voor is. Op die dagen wil je me niet meemaken! Gelukkig kan Remco er goed mee omgaan! 🙂
Geld past niet bij mijn manier van denken en leven. Ik ben zo’n rechtsbreinige idealist die gewoon haar werk wil doen en fijn met anderen wil samenleven, zonder dat daar geld tussen zit. Helaas is de realiteit (nog) weerbarstig en moet ik daar rekening mee houden. Maar… het is de afgelopen jaren steeds beter gegaan! Dankzij iedereen die een bestelling bij ons deed, dankzij de ‘Be the MIRror’-leden en dankzij iedereen die naar een lezing of cursus kwam, kunnen we nu kostendekkend werken! Dank jullie wel! Zo fijn dat jullie ons werk omarmen en steunen!

Help je mijn werk vooruit?

De plannen die ik heb, zijn eindeloos. Ik heb nog vele ideeën en er zijn er best wat die helaas op de plank blijven liggen. Omdat het me ontbreekt aan tijd of aan menskracht of apparatuur. En daarvoor is weer geld nodig. Oh, dat geld ook altijd…  We hebben voor minstens 2 fulltime banen aan werk voor professionals, of voor 6 professionele parttimers! We kunnen nog geen vacatures opstellen, omdat we hen nog niet kunnen vergoeden. Zo jammer!

Waar we daarnaast geld voor sparen, is:

 • De aanschaf van een nieuwe videocamera (tweedehands zo’n € 400,-)
 • Voor de 3e keer laten drukken van het boek ‘Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?’ Momenteel uitverkocht.
 • Uitbreiden uren assistentie. (Voor 1 jaar zo’n € 8000,-)
 • Het maken van MIR-Radio, het radioprogramma dat ik aan het maken was, maar weer moest staken vanwege geld- en daardoor tijdgebrek. Herinner je je nog de openingstune?
 • MIR-tijdschrift voor Vrede. Het hele concept lag al klaar, maar moest weer op de plank, omdat er geen geld was om de drukkosten te financieren.
 • Laten vertalen van alle artikelen in het Engels (we zijn al op de helft) door Cathy, onze vertaalster. € 800,-.
 • De Be the MIRror-website vertalen in het Engels, zodat ik de extra technieken ook naar het buitenland kan verspreiden. Het enige dat nodig is, is het betalen van Cathy en het kan van start. Ik schat zo’n € 2000,-.
 • Het MIR-Methode Handboek heeft een vervolg nodig. Daarin wil ik de 9 stappen tot in detail uitleggen. Om dat te kunnen, heb ik mensen nodig die mijn werk kunnen overnemen. Een tijdrovende klus is bijvoorbeeld het bewerken van de video’s. Er ligt nog voor zeker 100 uur aan videomateriaal dat ik nog wil delen.
 • Het boek ‘Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?’ wil ik graag in het Engels laten vertalen. Cathy staat al klaar. Nu nog de middelen om haar te betalen. € 3000,-.
 • Vertalingen van alle artikelen in het Engels, Duits en Frans. Franstalig ligt helemaal stil. De Engelse en Duitse artikelen kunnen we telkens per twee- of drietal laten vertalen. Elke keer als er weer een potje is, investeren we het weer. Schatting: € 6000,-.
 • Wetenschappelijk onderzoek. Het werk zou me zoveel tijd kosten dat ander werk zou blijven liggen. Ik heb inmiddels aangeklopt bij de Erasmus universiteit in Rotterdam. Kijken of zij me willen helpen.
 • In het handboek staan schilderijen. Ik zou die graag op posters laten drukken. Maar dat zouden we moeten voorfinancieren.
 • Een theebeker met de 9 stappen erop afgebeeld, lijkt me zó leuk, maar blijft onderaan de lijst staan, omdat het niet belangrijk genoeg is.

Wil je ons werk vooruit duwen?

Als je bovenstaande zo ziet, krijg je dan zin om ons te helpen? Ik hoop het! We hoeven niet altijd geld, want mijn plannen doorvertellen, helpt ook! Zou je een van de volgende mogelijkheden willen overwegen?

 1. Zou je lid willen worden van de ‘Be the MIRror’-website (€ 5,- per maand en eenmalig € 10,- inschrijfgeld)? Je krijgt er veel kennis en technieken voor terug.
 2. Ben je al lid van de ‘Be the MIRror’-website? Dankjewel! We hebben al zoveel aan je te danken!
 3. Was je ooit lid en wil je weer lid worden, dan betaal je geen inschrijfgeld meer!
 4. Schilderijen van Mireille. Op mijn eigen website verkoop ik mijn schilderijen. Kijk of er een is die jij mooi vindt. Ik werk nog door aan scherpere foto’s!
 5. Zou je misschien geld willen doneren? Elke 5 euro is voor ons goud waard!
 6. Wil of kan je niet doneren, wil je dan dit bericht doorvertellen aan anderen, bijvoorbeeld via Facebook? Hoe meer mensen hiervan horen, hoe meer kans dat we steun kunnen krijgen! Dankjewel!

Tussenstand van de donaties t/m dinsdag 11 juli, 17.07 uur

Donaties 5.684,99 euro Dankjewel MarieJose, Helman, Frances, Walter, Hetty, Wilma, Raiza, Angela, Marijke, Marja, Geerdien, Clarisse, Brigitte, Ina, Josine, Ina, Elly, Ed, Dinie en Ellen!
Nieuwe Be the MIRror-leden 33 Welkom Monique, Bep, P.J.M de N., Joh, Bonita, Lydie, Marc, Anco, Djeekie, Tin, Hedwig, Aat, Maj, Wim, Van de K., Martha, Reny, Jac, Joke, Diana, Gerry, Angela, Ivonne, Lien, I. van V., Simone, Ria, T., Veronique, Noor, Henny, Eric, Wally en Bernardenevery!

MIR-centrum nog niet

Deze donatie-actie is niet bedoeld voor het MIR-centrum. De plannen daarvoor zijn nog te pril. We willen eerst nog de ‘Stichting MIR-Methode’ oprichten. Mocht je al wel daaraan willen bijdragen, zet dat dan duidelijk bij je donatie of stuur ons een email erachteraan. Dan storten we dat geld later over in de MIR-Methode Stichting.

Dankjewel, dankjewel, dankjewel!

Wat je ook doet, dankjewel voor je belangstelling voor de MIR-Methode! Dat je het hebt omarmd, dat je het hebt uitgeprobeerd, dat je het aan anderen vertelt! Ik prijs me gelukkig dat mijn uitvinding door zoveel mensen is opgepakt en een bijdrage kan leveren aan een fijnere wereld. Dat die fijnere wereld maar binnenkort werkelijkheid mag zijn!

Met dankbaarheid, met blijheid,
Mireille Mettes

P.S. Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats het gerust op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hieronder! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning.


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik weet niet wat er op het toneel met me gebeurt, iets anders lijkt het over te nemen.

Maria Callas, Amerikaans operazangeresBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.