Allergieën, wat is er ooit gebeurd?

allergie hand

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3890
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Ziekte, Bewustzijn

(Mir-Methode | Mireille Mettes) Allergieën waren ooit het begin van mijn werk als therapeut. Ik zocht uit wat de oorzaak van de allergieën was en konden we die oorzaak vinden en uitwissen, dan viel de allergie als vanzelf weg. Het was een wonderlijke periode. Daardoor ontstond ook de naam van de MIR-Methode: the Miracle Method.

Het was echter ook de naam van een badkuip-schoonmaakmiddel en een alcohol-afkickprogramma en daardoor besloot ik de naam af te korten naar ‘MIR’. En dat betekent ‘Vrede’ in het Russisch, dat wist ik door dat Russische ruimtestation.

Vrede. Interessant gegeven. Want wat gebeurt er als je ‘Vrede’ geeft aan je allergie? Of beter nog: Vrede geeft aan de oorzaak! Wat ik ontdekte, was dat vrijwel alle allergieën ontstaan door emoties. Je maakt iets naars mee. Je onbewuste onthoudt die emoties. Je onbewuste weet: dit wil ik nooit meer meemaken en ik ga mezelf daartegen beschermen! Het onthoudt alles wat er op dat moment gaande was, als aanwijzing dat er weer gevaar dreigt.

Je kreeg een bonbon met kersenlikeur van oma. Je vond dat zo vies dat je de bonbon uitspuugde over het schone gehaakte kleedje van oma. Oma boos, mama boos. Tik tegen je achterhoofd. Voor straf in de bijkamer moeten wachten tot je weer naar huis ging.

Je onbewuste heeft nu geleerd: schone witte gehaakte kleedjes zijn gevaarlijk, vlekken maken is gevaarlijk, maar ook chocola en kersenbonbons. Misschien zelfs het mooie papiertje dat om de bonbon zat of de huisstof of kattenharen die in oma’s kamer waren. Misschien onthield jouw onbewuste dat je uit moet kijken voor mensen die dicht bij je staan, want ze kunnen je bedriegen met wat ze je geven. Dan kun je allergisch worden voor je eigen familie.

Zwemles. Je moest in het diepe water springen en onder donkere matten doorzwemmen. Eng. Alleen in dat grote zwembad. En het water was koud. En niemand die je hielp. En je kreeg van de badjuffrouw te horen dat je flinker moest zijn. En mama baalde, omdat ze nu nog meer zwemlessen moest gaan betalen. Allergie voor water. Allergie voor gedwongen worden. Allergie voor donker, voor kou.

Allergie voor water is een groot probleem bij huidaandoeningen. Krijg je water binnen, dan zal je lichaam z’n best doen, het water zo snel mogelijk af te voeren. Veel mensen met een water-allergie kunnen niet eens water binnen krijgen. Ze kunnen het letterlijk niet drinken. Misschien een heel kleine slokje per keer. Meer niet. Water staat ze tegen. De oorzaak zou wel eens bij de zwemles kunnen liggen.

Emoties weg, allergie weg!
Haal je nu die emoties uit je onbewuste, dan valt ook de allergie weg. Kan jouw onbewuste zich ontspannen en Vrede geven aan die herinnering, dan hoeft het niet meer alert te zijn op nieuwe situaties. Het kan ontspannen. De allergie is dan geen allergie meer. Witte kleedjes zijn witte kleedjes en water is water.

Nuttige allergieën
Wat een schrale troost is, is wanneer je allergie ‘nuttig’ is. Dat is in het geval dat jouw lichaam weigert iets te accepteren wat ongezond voor je is. Dat is bijvoorbeeld bij mensen die niet tegen alcohol kunnen, of die misselijk worden van slagroom. Veel mensen verdragen geen tarwe of pasta. Kinderen kunnen niet tegen kleurstoffen. Het kan goed zijn dat je lichaam dan aan geeft, dat het niet goed voor je is en  daardoor een ‘allergie’ ontwikkelt. Eet je het wel, dan zal je lichaam aangeven: doe maar niet meer, want het past niet bij me.

Allergieën en de MIR-Methode
In stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen’ koppel je alles van je vader, of de badmeester, of oma of moeder los. Hun boosheid, angsten, overbezorgdheid, etc. Of het broertje of zusje dat jou stond uit te lachen. Al die emoties verdwijnen dan uit jouw systeem.

In stap 4 ‘Meridianen zuiveren’ worden alle blokkerende emoties uit je meridianen opgelost. De energie kan weer gaan stromen, de emoties spelen geen rol meer.

In stap 5 ‘Alle tekorten aanvullen’ gaat jouw lichaam steeds duidelijker aangeven waar het wel en geen behoefte aan heeft. Slagroom? Laat maar. Taart? Liever niet. Alcohol? Heb ik niks aan. Doordat bij stap 7 de basisbehoefte ‘Troost’ wordt aangevuld, wordt voeding voor jou steeds minder een middel om je te troosten, maar steeds meer een middel tot versterking van je lichaam. Je hoeft dan alleen nog maar te voelen waar je lichaam behoefte aan heeft.

In stap 6 ‘Hormoonstelsel in evenwicht brengen’ speelt histamine een grote rol. Dit is een hormoon dat in hoge doses vrij komt wanneer er een allergische reactie op treedt. Dit veroorzaakt de enorme zwelling die gepaard gaat bij een allergische reactie. Het enige dat je lichaam moet leren, is dat het minder overdreven mag reageren. Histamine is prima, maar teveel histamine is niet meer nodig, wanneer eenmaal de onderliggende ‘bedreigende’ emoties zijn uitgewist.

Doe altijd alle 9 stappen
Om allergieën te laten verminderen doe je altijd alle 9 stappen. Doe ze altijd allemaal en in de volgorde waarin het je is uitgelegd in de instructie-video!

Gebruik de MIR-Methode totdat alle klachten weg zijn!
Ga door met de MIR-Methode zolang je nog allergische reacties hebt! Net zolang totdat je alle emoties hebt uitgewist. Geef je lichaam de tijd om het uit je systeem te krijgen!


Bron: MIR-methode


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wie denkt dat hij iets kan, kan het. En wie denkt dat hij iets niet kan, kan het niet. Dat is een onverbiddelijke, onbetwistbare wet.

Pablo Picasso, Spaans kunstenaarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.