Innerlijke kritiek bij eetproblemen | Op weg naar zelfacceptatie

detail bookcover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6192
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Succesboeken.nl

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Boeken, Gezondheid, Ziekte

(Succesboeken | Boom) 'Sla het ontbijt maar over, want als jij eenmaal gaat eten kun je je toch niet meer beheersen.' 'Je ziet er niet uit met die dikke reet.' 'Je bent echt een waardeloos, stom, vet varken!' 'Wat je ook doet, het lukt je toch niet, je bent nu eenmaal een zwakkeling.' Stel je voor dat iemand dit tegen je zou zeggen ... En stel je nu eens voor dat je dit dagelijks tegen jezelf zegt ... 

Als jij problemen hebt met eten of je gewicht, of als je een eetstoornis hebt, dan is de kans groot dat je last hebt van kritische gedachten over jezelf, over je lichaam en je eetgedrag. Die kritische gedachten of stemmen kunnen heel heftig zijn en worden alleen maar sterker naarmate je strenger wordt voor jezelf en nog meer gaat lijnen. Uiteindelijk kunnen ze je hele denken en doen beïnvloeden. 

In dit boek leer je hoe deze kritische gedachten over jezelf, je lichaam en je eetgedrag ontstaan, maar vooral hoe je er weerbaarder tegen kunt worden. Door allerlei oefeningen leer je om die kritische gedachten te herkennen, ter discussie te stellen en er meer afstand van te nemen. Uiteindelijk leer je positiever over jezelf en je lichaam denken.

Op weg naar zelfacceptatie
Kun je iets doen aan die innerlijke kritische gedachten en stemmen die je zo dwars kunnen zitten? Jazeker! Dat is namelijk het doel van Innerlijke kritiek bij eetproblemen, jou helpen je zelfvertrouwen te verbeteren en weerbaarder te worden tegen innerlijke kritische gedachten en stemmen. Leer eerst hoe deze gedachten precies ontstaan, wist je bijvoorbeeld dat er een grote kans is dat die innerlijke kritiek al aanwezig was vóór je eetproblemen of een eetstoornis ontwikkelde? 

Leer Mindful omgaan met die innerlijke kritiek
Nadat je hebt geleerd hoe deze gedachten precies ontstaan biedt Innerlijke kritiek bij eetproblemen je alle hulp om deze vicieuze cirkel van negatieve gedachtes te doorbreken. Leer hoe je afstand van je innerlijke kritiek kunt nemen of leer het zelfs te negeren. Met behulp van uitleg en oefeningen gebaseerd op erkende therapieën zoals Mindfulness en Cognitieve gedragstherapie kun je leren om de invloed van je kritische gedachten of stemmen te verminderen, te negeren en uiteindelijk zelfs positief te draaien. De oefeningen zijn heel verschillend daarom zal ook niet elke oefening bij je passen. Zie het boek daarom als een gereedschapskist waarbij sommige instrumenten in de vorm van oefeningen beter werken bij de ene persoon, terwijl een ander meer baat heeft bij andere oefeningen. 

Vastgeroeste gedachtes doorbreken
Soms zal het best moeilijk zijn om vol te houden en door te lezen. Iets wat je al heel lang doet is niet een-twee-drie afgeleerd. Maar zoals je negatieve en kritische gedachten over jezelf, je lichaam en je eetgedrag ooit hebt aangeleerd, zo is het ook mogelijk om die weer af te leren en om positiever over jezelf en je lichaam te leren denken. Ga van gebaande paden naar nieuwe paden en leer met Innerlijke kritiek bij eetproblemen positiever oer jezelf en over je lichaam te denken! 

Overige productinformatie:
144 pagina's 
ISBN: 9789024404896 
Uitvoering: Softcover 
Auteur: Greta Noordenbos en Marieke ten Napel 
Uitgever: Boom
Prijs: € 21,50 
Om te bestellen klik hier

De redactie van Earth Matters maakt een keuze uit pas uitgekomen boeken die voor haar lezers interessant kunnen zijn. Als u bij Succesboeken een boek bestelt, ontvangt Earth Matters een gedeelte van de verkoopprijs. Hiermee ondersteunt u Earth Matters en haar visie. Onze dank daarvoor! 

Bron: Succesboeken, Boom


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Accepteer de gevestigde orde niet. Zorg dat je ervan af komt.

Johnny Rotten, voorman van de Sex PistolsBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.