Hoe vind ik mijn passie? (4 tips + video)

passion

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3547
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:sochicken

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Gezondheid

(Sochicken | Jelle Hermus) Door je passie te vinden maak je je leven bruisender en leuker. En zo moeilijk is het niet. Probeer de tips uit en onderzoek voor jezelf waar jouw passie ligt, en hoe je het kunt gebruiken om je leven mooier te maken. Wil je beginnen met het ontdekken van je passie? Gan dan aan de slag met het onderstaande stappenplan.

1. Combineer je sterke kanten
Je passie ontdekken wordt makkelijker als je twee lijsten maakt.

  1. Een lijst met je interesses. Wat vind je leuk en interessant? Waar ben je vaak nieuwsgierig naar? Tot welke interesses voelde je je als kind aangetrokken?
  2. Een lijst met je talenten. Waar ben je goed in? Welke vaardigheden heb je in huis die je niet vaak gebruikt?

Vervolgens neem je deze twee lijsten voor je en stel je jezelf de vraag: hoe kan ik deze twee lijsten combineren om meer waarde toe te voegen?

Je zoekt naar manieren om je interesses en talenten te combineren zodat je anderen kunt helpen. Misschien ben je heel goed in schilderen, maar vind je het niet echt leuk. Of vind je het ontzettend leuk om te lezen over ruimtevaart, maar heb je geen talenten waarmee je waarde kunt toevoegen aan dit vakgebied.

Richt je met name op de lijst met interesses, en staar je niet blind op je talenten. Vaardigheden kun je altijd ontwikkelen. Als je iets ontzettend leuk vindt, dan zijn er altijd mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

2. Wacht niet op het perfecte antwoord
Je vindt je passie niet door er eindeloos over na te denken. Je vindt je passie door te doen.

Wacht niet op het perfecte antwoord maar ga aan de slag. Volg je nieuwsgierigheid en doe ervaringen op. Gebruik het leven als leerschool en zie je ervaringen als data om op voort te borduren. Misschien voel je dat je dolgraag met dieren wilt werken. Je hebt het idee dat je verzorger in de dierentuin wilt zijn. Maar door vrijwilligerswerk op te pakken kom je er al snel achter dat je je veel gelukkiger voelt als je kinderen mag leren over dieren.

Het punt is: door te doen krijg je veel meer inzichten dan door te blijven filosoferen. Pak je interesse als uitgangspunt en kom in beweging. Volg je hart en laat je nieuwsgierigheid de weg wijzen.

3. Je passie hoeft niet je werk te zijn
Precies. Als je een passie alleen nastreeft omdat hij geld op kan leveren, dan belemmer je jezelf.

Je kunt je inkomen genereren met werk dat je oké vindt, en ontzettend gepassioneerd zijn over een hobby die je daarnaast hebt. En dat is helemaal prima. Niet elke passie is economisch levensvatbaar. Niet alle meerwaarde die je creëert laat zich vertalen in geld. En dat hoeft ook niet.

Wees open voor de mogelijkheid dat jouw passie simpelweg een hobby is. Dat je voldoening, geluk en blijdschap haalt uit bezigheden die je geen geld opleveren, maar wel betekenis toevoegen aan je leven.

4. Je hoeft geen passie te hebben
Wie zegt dat je een passie moet hebben? Mensen met een passie worden gezien als interessant, succesvol en aantrekkelijk. Omdat het gedreven mensen zijn die weten wat ze willen.

Maar voor ieder gepassioneerd persoon zijn er nog veel meer mensen die geen specifieke passie hebben. En dat is prima. Je hoeft niet gepassioneerd te zijn over een specifiek onderwerp om een goed leven te hebben. Sterker nog, het hebben van een passie heeft niet alleen maar voordelen. Het kan ook onwijs vermoeiend zijn.

Als je geen passie hebt staat niets je in de weg om ervoor te kiezen je leven met passie te leven. Leef liefdevol en met aandacht, en stop passie in elk moment.

Je kunt simpelweg gepassioneerd zijn over het leven, en met enthousiasme genieten van wat elke dag je te bieden heeft. Je kunt de mensen in je omgeving helpen, en proberen een positieve kracht te zijn in hun leven. Zonder passie hoeft je leven niet betekenisloos te zijn. Leven met een passie kan heerlijk zijn. Maar als je het niet kunt vinden – geen zorgen. Je bevindt je in prima gezelschap.


Video

Bron: Sochicken

Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

"The greatest discovery of my generation is that man can alter his life simply by altering his attitude of mind."

-- William JamesBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.