Waarom bacteriën bepalender zijn voor onze gezondheid, uiterlijk en voorkeuren dan ons DNA

still from the video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:9128
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:TEDx Talks

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Kanker

(Agus Judistira) In deze verbazingwekkende lezing legt Rob Knight uit waarom de bacteriën die we in ons lichaam hebben zeer bepalend zijn voor onze gezondheid, ons uiterlijk en zelfs onze voorkeuren. Ze zijn zelfs meer bepalend dan ons DNA.

De onderlinge overeenkomsten in DNA tussen twee willekeurige mensen is gemiddeld 99,9%, terwijl in het zelfde geval er gemiddeld maar slechts 10% overeenkomsten zijn in de bacteriële populatie.

Welke bacteriën we hebben hangt af van welke bacteriën in de vagina van de moeder aanwezig zijn geweest tijdens onze geboorte. Babies die geboren zijn d.m.v. een keizersnede, en dus de gang langs de vagina missen, missen de beschermende bacteriën en hebben daardoor statistisch meer last van astma, allergieën, overgewicht, etc.

Het blijkt dat gedurende ons leven ons bacteriepopulatie vrij onveranderlijk blijft, zelfs als we in een dichte gemeenschap leven met mensen van totaal andere bacteriële samenstelling. Een uitzondering is natuurlijk wanneer we bewust de samenstelling van de populatie veranderen.

In laboratoriumtesten is aangetoond dat muizen die dik zijn weer slank gemaakt kunnen worden, door de bacteriële populatie van een slanke muis of een slanke mens over te nemen.

Door de verschillende bevindingen over het belang van de bacteriën komt het wetenschappelijk team met enkele nieuwe, vooruitstrevende manieren om (ernstige) chronische ziekten te voorkomen en te genezen.

In de lezing worden ook enkele verrassende gegevens getoond waardoor we kunnen begrijpen waarom bacteriën zo bepalend zijn voor ons welzijn.

Hierna zult u nooit meer met dezelfde ogen naar gezondheid en biochemie kijken. Als gezondheid een belangrijk onderwerp is voor u, is dit een 'must see'.

Bron: Ted Talks


Geplaatst door Agus Judistira

Agus Judistira

Arjan Bos ken ik al een paar jaren omdat ik met hem soms interessante artikelen / videolinks via e-mail heb uitgewisseld, zelfs al voordat Earth-Matters er was. Daarna heb ik ook een paar jaren als vrijwilliger bij Orongo, de webwinkel, gewerkt. Dat ik nu artikelen op Earth Matters mag plaatsen, is eigenlijk een vanzelfsprekende stap...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Agus JudistiraLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Hij die een reden tot leven heeft, kan vrijwel alle omstandigheden verdragen.

Friedrich Nietsche, Duits filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.