Oproep tot deelname aan de liefdesguerrilla!

I Love You

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5408
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Inspiratie, Earth Matters | diversen, Bewustzijn

(Earth Matters | door Dick Nijssen) Ondanks dat mijn ouders van mij hielden, kan ik mij niet herinneren dat ze ooit concreet tegen mij zeiden: 'Ik hou van je'. In de vooroorlogse arbeidersgeneratie waar zij in opgroeiden waren dat ook ongebruikelijke woorden. ‘Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’, dat was meer de teneur van de sfeer waarin zij groot en vooral flink moesten worden, een boodschap die ook ik onuitgesproken mee kreeg.

Zo had ik dus op mijn beurt oordelen en valse schaamte om ‘ik hou van jou’ uit te spreken. In de eerste jaren van mijn relatie met mijn zielemaatje kwamen die woorden dan ook bijna niet over mijn lippen. Ik vond dat ik dat pas mocht zeggen als ik een enorm gevoel van liefde voor haar voelde, anders was het een leugen. Tot ik ontdekte dat, ook al voelde ik dat niet zo sterk, door gek genoeg die woorden naar haar uit te spreken er alsnog een golfje van liefde achter die woorden aankwam.

Zo ben ik gaandeweg vaker ‘Ik hou van je’ gaan zeggen. Door de jaren heen is dat een van de manieren geweest waardoor ik meer en meer liefde ging ervaren, zowel voor mijzelf als voor anderen.

Tegenwoordig heb ik geen moeite meer dit te zeggen. Maar wat blijkt nu: als ik deze woorden niet hardop uitspreek, maar alleen van binnen, dan hebben ze ook effect!

Wat ik nu dus ook doe, is deze woorden in stilte uitspreken naar wie dan ook: de caissière in de Etos, de tandartsassistente die mijn tandsteen staat weg te slijpen, de cursist die geëmotioneerd raakt of de buurvrouw die haar hond aan het uitlaten is: ik hou van jullie!!! En daarbij stel ik mij voor dat ik die ander met alles van hem of haar weerstandsloos ‘inadem’ in mijn hart. Heerlijk te voelen dat met de liefde dan ook dankbaarheid als een weldadige golf door mij heen stroomt.

Niet dat die liefde altijd even sterk voelbaar is. Eerlijkheidshalve zijn er ook dagen waarin ik de wereld niet als een groot warm bad van liefde ervaar. Wanneer ik heel moe ben, flink verkouden of wanneer er nog een emotie in mijzelf getriggerd wordt die een overtuiging bevat die niet liefdevol is, ja, dan heb ik daar even een stuk minder voeling mee.

Maar hoe dan ook, het voelt zo goed om als geheime minnaar die ander redeloos lief te hebben met deze mantra van het hart, ook al duurt de ontmoeting maar een paar seconden of al geeft die ander je een bekeuring voor fout parkeren. Probeer het maar uit en ervaar vooral wat het met jou doet!

Wil je ook meedoen met deze liefdesguerrilla? Dan gaan we die gezamenlijk voeren met het enige wapen dat ontwapenend werkt: de met liefdeskracht gevulde woorden van het hart. Zo kunnen we met elkaar een tsunami van liefde opwekken waarmee we alle lagen van niet-liefde wegspoelen tot alleen de liefde die we in wezen zijn overblijft.

Dick

P.S. Ik hou van jou!


Geplaatst door Dick Nijssen

Dick Nijssen

Het sterven van mijn vader toen ik 13 jaar oud was, stortte mij in een crisis over de zin van het leven. Pas toen ik op mijn 20ste leerde mediteren begon alles in mijn leven weer op zijn plek te vallen. Mijn worsteling met de grote levensvragen transformeerde zich in een levenswijze waarin ik mijn spirituele ontwikkeling centraal stelde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Dick NijssenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field. I will meet you there.

RumiBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.